posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod Pec » čtv 27. říj, 2011 11:34

choze píše:tu mas v kratkosti vysvetlene vyhody predneho drepu a niektore rozdiely oproti zadnemu
http://power-sport.sk/cviky-technika/55-predny-drep
jednou z vyhod predneho drepu je aj napriklad pri tabate, kedze sa lahsie vlieza pod cinku a taktiez jednoduchsie ju odlozis.

Z těch fotek v tom článku mám pocit, že ten vzpěrač nemá tak vystrčená kolena před špičky, jak to na mne působí z toho obrázku.
Při pohledu na ten obrázek mne bolí moje stará kolena :-)
Pec
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod choze » čtv 27. říj, 2011 11:54

graver píše:...btw: ty dvě videa se liší v tom, že jsou kolena na podložce nebo ve vzduchu - je to podstatné?

ked to skusis, velmi rychlo pochopis v com je rozdiel :)
Jozef Obuch
Hinode kobudo dojo Slovakia
www.kobudo.sk
choze
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod choze » čtv 27. říj, 2011 11:55

Pec píše:
choze píše:tu mas v kratkosti vysvetlene vyhody predneho drepu a niektore rozdiely oproti zadnemu
http://power-sport.sk/cviky-technika/55-predny-drep
jednou z vyhod predneho drepu je aj napriklad pri tabate, kedze sa lahsie vlieza pod cinku a taktiez jednoduchsie ju odlozis.

Z těch fotek v tom článku mám pocit, že ten vzpěrač nemá tak vystrčená kolena před špičky, jak to na mne působí z toho obrázku.
Při pohledu na ten obrázek mne bolí moje stará kolena :-)

jo, ten obrazok na mna tiez posobi trochu "nestastne", ta fotka ma vacsiu vypovednu hodnotu
niekde mal pm taku fotku dietata v drepe, tam to bolo priam ukazkove :)
Jozef Obuch
www.kobudo.sk
choze
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 27. říj, 2011 12:17

http://www.kb5.cz/2011/01/drep-jako-jed ... ch-vzorcu/

myslis tudle fotku (ne ten strejda nahore :-) )
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod choze » čtv 27. říj, 2011 12:23

pm píše:http://www.kb5.cz/2011/01/drep-jako-jeden-z-primarnich-pohybovych-vzorcu/

myslis tudle fotku (ne ten strejda nahore :-) )

jo to je ona
Obrázek
az na ten predklon :)
Jozef Obuch
www.kobudo.sk
choze
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » pát 28. říj, 2011 7:25

choze píše:
graver píše:...btw: ty dvě videa se liší v tom, že jsou kolena na podložce nebo ve vzduchu - je to podstatné?

Já jsem to samozřejmě zkusil a cítím, v čem je rozdíl. Otázka byla spíš na smysl toho rozdílu - tzn. jestli a proč to cvičit tak či onak nebo obojak.
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod choze » pát 28. říj, 2011 7:42

graver píše:
choze píše:

Já jsem to samozřejmě zkusil a cítím, v čem je rozdíl. Otázka byla spíš na smysl toho rozdílu - tzn. jestli a proč to cvičit tak či onak nebo obojak.

Pokial technicky spravne zvladas s kolenami vo vzduchu, cvic tak, ked nie, sup na kolena. Na kolenach je napriklad mensie riziko zranenie ramien, kedze su menej zatazovane. Osobne napriklad to robim casto na kolenach, so zatazou, ale nie s takou ako Kosta :)
http://www.youtube.com/watch?v=M6B_rE2J3Iw&feature=feedu
Jozef Obuch
www.kobudo.sk
choze
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Seager3 » pon 31. říj, 2011 22:57

zdravím
nevíte jak se zbavit třesu při provádění cviků? Prostě mám takový problém, že když dělám nějaký cvik ať už s vlastním tělem anebo něco zvedám docela se u toho třesu a přitom ten cvik dávám s přehledem i vícekrát za sebou a je jedno jestli su vyspaný, najezený nebo hladný a unavený pokaždé se třesu stejně. Jakože nijak to neomezuje ale docela mě to štve. Znáte to taky?
Seager3
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod cohen » stř 02. lis, 2011 13:31

cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 02. lis, 2011 13:45

wow, zubr!
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod deepdreamer » ned 06. lis, 2011 14:10

Mel bych dotaz ke spalovani tuku/svalu a aerobni cinnosti (v mem pripade behu). Kdyz si dam napriklad 45 minutove posilovani pri nemz spotrebuji sacharidy (glykogen ve svalech) a pujdu behat, tak podle toho co sem vygooglil predpokladam ze se energie uz bude brat jen spalovanim svalu a tuku (pripadne jeste z bilkovin). Chci se tedy zeptat, kdyz tedy pujdu po te ctvrt hodine posilovani behat (+ sem tam nasadim sprint pro zvyseni anaerobni vydrze) spalim vic svalove hmoty nez tuku? Pokud ano, jak by ste mi doporucili behat a posilovat abych spaloval hlavne tuky.
deepdreamer
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod deepdreamer » ned 06. lis, 2011 14:41

Nebo se zeptam jinak. Chci skloubit behani a posilovani. Tedy jde mi o to, abych mel vysokou aerobni/anaerobni zdatnost a zaroven velkou silu (slusne mnozstvi svalove hmoty, pokud mozno :lol: ), da se toho docilit vyse popsanym posilovanim trvajicim necelou hodinu a behem dejme tomu na 5-10 Km (s obcasnym sprintem)?
deepdreamer
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » pon 07. lis, 2011 19:31

Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » pon 07. lis, 2011 22:24

deepdreamer píše:Nebo se zeptam jinak. Chci skloubit behani a posilovani. Tedy jde mi o to, abych mel vysokou aerobni/anaerobni zdatnost a zaroven velkou silu (slusne mnozstvi svalove hmoty, pokud mozno :lol: ), da se toho docilit vyse popsanym posilovanim trvajicim necelou hodinu a behem dejme tomu na 5-10 Km (s obcasnym sprintem)?

Nedá. Nejenom, že ti nic neporoste, ale při 10 km běhu proloženém sprintama po 45 minutovém intenzivním tréninku v posilce jisto jistě zdechneš :D
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod deepdreamer » úte 08. lis, 2011 9:11

ok, prehanim :) , to posilovani nebude zase uplne intenzivni vzhledem k mimu soucasnymu stavu. Zajima me spis myslenka toho, ze posilovanim spalim glykogen a pak pujdu behat (ted nemyslim sprintovat spis vybehavat) a tim ze uz nemam glykogen ve svalech, tak telo bude hlavne tahat cukry ze speku. Jeto realny, nebo zalezi na kazdym jednotlivci a jeho metabolismu? Nebo mam radeji obden stridat beh (uz i s obcasnym sprintem) s posilovanim.
deepdreamer
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod cohen » úte 08. lis, 2011 9:42

dreamer - ked mas vela casu, tak tu mas plan bezecky
http://www.beh.sk/mod/clanky/maratonsky ... ych-bezcov

a 2 - 3x tyzdenne mozes pokojne 15 - 20 minut nieco odcvicit pred behom, postupne aj viac. ja po pol roku nemam problem odcvicit 30 - 45 minut a potom si ist odbehnut 10 km...

pamataj, ze menej je niekedy viac, takze ked sa budes citit unaveny, radsej nejaky beh a cvicenie vynechaj a oddychuj. k behu - prejdi si topic beh ? a sustred sa najma na prispevky uzivatelov makoto, tong von po a ukropcany - at vis, do ceho jdes :D
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod deepdreamer » úte 08. lis, 2011 16:05

tak sem si vytvoril plan kterej s trochou stesti budu plnit (za predpokladu ze mi nasi nekoupi mesicni permanentku na thaibox v brne :P )

Po: Běh s pravidelným stridanim sprintu a pomalym behem (nebo aspon pokus o neco co ma pripominat High Intensity Interval Training) tak max do 2,5 Km.
Ut: Volno
St: Posilovani (45 min) a nasledny vyklusavani 4,8Km drahy
Čt: Volno
Pá: Posilovani (45 min) a nasledny vyklusavani 4,8Km drahy
So: Ráno běh (snad stihnu úsvit 8) ) a k veceru posilovani
Ne: Odpoledne posil.

Co ty na to? Nic lepšího sem teď ze sebe nevyplodil. Jinak pod pojmem posilovani si představ kliky,drepy,sklapovacky,pritahy na hrazde... proste cviky s vlastni vahou a cinky s vahou do 10 kg.
deepdreamer
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod cohen » úte 08. lis, 2011 16:44

este skus nacrtnut, kolko si cvicil a behaval doteraz, pretoze ak si uplny zaciatocnik, tak je tvoj plan veeeelmi optimisticky.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod deepdreamer » úte 08. lis, 2011 17:46

tak doposavad sem chodil behat 3-4x tydne tech 4,8 km. Po dvou km sem si dal vetsinou zhruba 3 min pauzu (nejvetsim limitem v behu ale neni ma fyzicka, ale nevhodna obuv, beham ve skate botech a u druhyho km skoro necitim palce na nohach a pod klenbou dostavam krece), co se tyce posilovani tak tech 3x30kliku na pestich, 3x30 sedu lehu, 3x50 drepu, 3x10 tlaku s jednoruckama o hmotnosti 6Kg, 15x predpazovani a hned na to 15x upazovani s 3Kg cinkama + planuji zapojit hrazdu. Dva roky zpatky sem si dava 10x pritahu podhmatem a nadhmatem bez vetsiho problemu, ted si dam tak 3 pritahy :oops:

Jinak nepredpokladam ze plan budu davat na 100%, predpokladam ze budu muset slevit na vicero mistech a taky si nejsem jistej jak casto budu muset odpocivat.
deepdreamer
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod levakbob » stř 09. lis, 2011 8:52

Tak v první řadě zainvestuj kapesný a kup si lepší boty. Myslím, že i číny od vietnamce jsou na běhání vhodnější než skejťácký boty. Co se týká toho "posilování", z toho žádnou hmotu cos měl v plánu níže nenabereš. Ty činky co máš můžeš efektivnějc nahradit tím, že budeš mámě pomáhat s nákupem, protože 100% nosí těžší tašky. Pokud to s tím posilováním myslíš vážně (to cos napsal je takovej slabší šolích a za chvíli ti to bude stačit tak tak k tomu, aby ses aspoň trošku zpotil anebo rozcvičil před těžším trenálem) napiš ježíškovi, ať ti přinese kettlebell. Pokud jsi z Prahy, tak se zapiš do nějakýho kurzu P.Macka, dostaneš za to mnohem víc muziky, než jsi schopnej si teď představit.
levakbob
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj