Beh ?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod reccol » pon 31. říj, 2011 20:44

RBR: Bezel jsem to cely sam, kdyz nepocitam momenty, kdy se nekdo zaradil za me, nechal me rozrazet na spicce a pak mi utek :) Tempo sem prestrelil, nemam na to drzet ty 4min/km. Tohle tempo jsem mel na prvnim kilaku a byl jsem zvedavej, jak dlouho to udrzim. No vydrzelo mi to do 5. kilaku (udělal jsem si osobak i na 5), ale pak jsem cejtil rapidni ubytek sil a posledni 3 kilaky merily aspon 6. Dobeh jsem to na krev, proste jeste nemam natrenovano.

Craft je super a stribro funguje, dobra volba :wink:
reccol
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Pec » pon 31. říj, 2011 22:31

Jendis píše:.....

Já jen, že když už chcete kupovat nějakou pomůcku, potom si kupte opravdu pomůcku a ne čínskej šmejd na dvě věci.

Ale kdo je tak bohatej, že si může kupovat levné věci, prosím, beze všeho.

Chlapi, věřte mi, o hodinkách něco vím.

nebo, pokud už nechcete nic drahého, kupte si třeba pulsemeter od Casia, či Seika. To nemá ani hrudní pás, jen kovovou plošku pro přiložení palce. Ale pořád 100x lepší, než tydle čínský srágory. Vždyť to, kua, ani čas neumí měřit přesně. Během pár dnů se to předběhne......

není nic jednoduššího, než když si to zkusíte(kdo jste to koupili). Zkuste nastavit čas na vteřinu přesně(třeba dle teletextu, nebo, máte-li možnost, atomových hodin....prostě nějaký etalon). A jukněte po tejdnu, jak drží. :wink:

Vyzkoušel jsem. Cca 15.7. jsem nastavil čas na sporttesteru Canyon CNS-SW5 (za cca 600,- Kč) a teď při změně času jsem to ověřil.
Za něco přes 3 měsíce dělal rozdíl v čase 4 sekundy.
Pec
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » stř 02. lis, 2011 9:16

minuly tyzden som nabehol na system intervaly 2x tyzdenne, prvy den davam kratke sprinty, cize 100m, 200m, ten druhy den chcem davat dlhsie - 400, 800 az do 2500. som zvedavy, ci ma to niekam posunie rychlostne. samozrejme v ramci tyzdna si dam este minimalne jeden dlhy beh 13 a viac km a ked bude cas, tak aj dva.

inac bol som zas prevereny na turistike, cca 50 km vo Velkej Fatre za dva dni, slusny masaker :twisted:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » čtv 03. lis, 2011 18:50

cohen píše:minuly tyzden som nabehol na system intervaly 2x tyzdenne, prvy den davam kratke sprinty, cize 100m, 200m, ten druhy den chcem davat dlhsie - 400, 800 az do 2500. som zvedavy, ci ma to niekam posunie rychlostne. samozrejme v ramci tyzdna si dam este minimalne jeden dlhy beh 13 a viac km a ked bude cas, tak aj dva.

inac bol som zas prevereny na turistike, cca 50 km vo Velkej Fatre za dva dni, slusny masaker :twisted:

2500m považuješ za dlouhý sprint? :D Pokud si dobře vzpomínám na trénink kamarádů co dělali závodně běžecké lyžování, tak v rámci suché přípravy dlouhé trasy běhali jinak.
Měli limit, do kterého do museli zaběhnout dannou vzdálenost (např. 1km do 3min.), pak cca 1min na vydýchání a znova. To mělo cca 10 opakování. Říkali, že ten limit nebyl nijak ostrý (jejich osobní rekordy byli úplně někde jinde), ale kolem 5 opakování (jak začala narůstat únava) už začali mít problém a poslední opakování bylo na krev, aby jej dali.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pát 04. lis, 2011 9:54

2500 m intervaly, nie sprinty :) sprintovat dokazem cca 150 metrov, uz ked davam 200vky, tak ich nemozem odpalit naplno.

no ved na tom su zalozene intervaly, ze odbehnes x krat nejaku vzdialenost s prestavkami na vydychanie. zacnes pri styroch opakovaniach a postupne zvysujes ich pocet. ale nemozem porovnavat seba s nejakymi repre bezkarmi a ich casmi ;) chapes, poznam x orientacnych MTbikerov, ktorym staci zacat behat mesiac pred pretekom a nalozia mi na 12km skoro 10 minut, pretoze ich kondicka je niekde celkom inde.

minuly piatok som bol rad, ze som odbehol 4x800 metrov a vyklusal par kilakov. dnes by som chcel ist tiez, ale predvcerom som sa znicil goblet squatmi s 32kg kettlom, takze este citim nozicky - nechcem si ublizit :oops:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » ned 06. lis, 2011 18:45

ukropcany píše:[Holt máš spravných kamarátov, my sme tu všetci proste mrzáci... :idea: Nemyslím, že by tu pre niekoho z nás bolo čo i len náznakom reálne bežať 10x1 km 20 kmh...

Ten počet opakování byl můj odhad, už si nepamatuji přesně kolik toho běhali. Ale ti kluci v době měli I.výkonostní třídu v běhu na lyžích, což by ti mohlo napovědět jak na tom s výkoností byli.
Jinak jsetli chceš nasr*t, tak mám jiného kámoše co dává 400m pod 1 min. a je to zdechlej karaťák. :lol:

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » ned 06. lis, 2011 20:21

ukropcany píše:Nasrat? Ale prosim Ta, srnka tigra nemoze nasrat, je to len potravina... 8)

Ta srnka má kolem 83 kg zhruba při tvojí výšce. Poslední dobou furt chodí do posky a běhá, lenoch jeden (trošku přibral). :D

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » stř 09. lis, 2011 13:06

Hehe, srnky :D Trosku vyberu z medii, tento rok bol brutalny co sa tyka maratonskych casov

http://sport.sme.sk/c/6130666/maraton-d ... nanov.html

a takto omylom sa da dostat k organizacii bratislavskeho maratonu :D

http://tv.hnonline.sk/successstory/c1-5 ... deo-font-b
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cudles » pon 14. lis, 2011 12:53

Zdravim, nevím jetli to tu už nebylo, přesto bych se rád zeptal - čím teď v zimě nahradit běh venku nebo celkově? Většinu tejdne sem v Plzni, kde to všude klouže jak na rybníku, už jenom normální chůze je umění, natož jít běhat..je mi jasný, že to ničim nejde asi nahradit, úplně, ale i tak. Nejlépe i s nějakym poměrem ku běhu, běham kvůli na fýzu kvůlu fightům, ve dnech mezi tréninkama, většinou co sem v Plzi tak pořád jednu trasu, cca 4,5 km což je sice málo, i když pak dávam ještě třeba 100 anglánů po sériích apod. Ale teď bych to chtěl už vytáhnout na tu hoďku jak se tu psalo, jen kdyby to tu všude neklouzalo :x
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod reccol » pon 14. lis, 2011 12:56

Behat se da celorocne, jen si najdi jinou trasu. Jak si sam psal, nenahradis to. Zkus treba nejaky nesmeky...
reccol
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Dalt » pon 14. lis, 2011 13:26

RBR: no jo ja taky znam docela dost lidi co kilak daj kolem tech tri minut (i min - i kdyz takovejch taky moc neni...myslim ze v ČR moc lidi ktry by dali kilak pod 2:30 napocitas na prstech jedny ruky), ale tyhle lidi na to primo trenujou - tzn atleti - bezci, lyzari atd - pro lidi co delaj vrcholove bojovej sport (treba box) je takhle behat taky spis v risi predstav...proc asi... :wink:
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » pon 14. lis, 2011 13:28

cudles: nanejhur jdi do posilky kde maj bezeckej pas...
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » pon 14. lis, 2011 14:04

V současný smogový situaci běhá jen blázen.
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cudles » pon 14. lis, 2011 15:56

Takže normálně 3/4 hodiny a víc rotoped..
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod josef2 » pon 14. lis, 2011 16:11

a co takhle ty eliptikaly = crosstrenažery? pohyb podobný běhu + se zapojí i ruce, mě to vychází jako dobrá náhražka.....
josef2
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Genesis » pon 14. lis, 2011 18:46

ukropcany píše:Na zimu prečo nie... 8) ale beh je interesantný práve tým, že pokiaľ ozaj nie je šmikľavo, tak sa dá behať furt... leto, zima, prší, sneží, všetko jedno...

A co na sebe v zimě? Já už si srovnal záda tak, že můžu aspoň trochu běhat, tak sem si dal v pátek 6km (vim že oproti zdějším borcům nic, ale mně to strašně potěšilo, že se to v klidu dá). Jenže venku bylo -2 a ted sem pěkně nachcípanej. Tak mě zajímá, jak se vyhnout nachlazení přitom. Měl sem tenisky, tepláky, triko, mikinu a přes krk, pusu a nos šálu.
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pon 14. lis, 2011 19:09

Dalt píše:RBR: no jo ja taky znam docela dost lidi co kilak daj kolem tech tri minut (i min - i kdyz takovejch taky moc neni...myslim ze v ČR moc lidi ktry by dali kilak pod 2:30 napocitas na prstech jedny ruky), ale tyhle lidi na to primo trenujou - tzn atleti - bezci, lyzari atd - pro lidi co delaj vrcholove bojovej sport (treba box) je takhle behat taky spis v risi predstav...proc asi... :wink:

To Dalt: Asi tak za kolik mojí kamarádi běhali 1km je úplně jedno. Proto jsem úmyslně nepsal přesné časy. Smysl mého příspěvku byl úplně jinde. Popisoval jsem metodu jakou trénovali intervaly na dlouhé tratě.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pon 14. lis, 2011 19:25

ukropcany píše:Ako dobrá náhrada behu je stacionárny bicykel... angličáky sú super, ale beh nenahradia, pretože tie sa frčia na laktát a to Ti síce spraví laktátový zvyk, ale kondíciu tým nezískaš. Takže na tom biku pekne 3/4 hoďku a viac... 8)

Co běžecké pásy? Máte s tím někdo zkušenosti. Já mám problém vydržet na cyklotrenažéru vic než 15 min., zoufalá nuda. Na kole jsem jezdil několik hodin v kuse, ale šlapat zavřený v baráku na kole nějak nedávám.

To Genesis: Problém je, že oblečení ti až tak nepomůže, když nemáš otužilé průdušky. Pokud celý týden sedíš někde v budově při konstantní teplotě kolem 20°C, pak jakýkoliv výběh v tomto počasí ven je pro ně pecka, kterou odneseš nachlazením. Takže otužovat. Chodit po venku chůzí potom zrychlenou chůzí, pak pomalý běh. Lidi co makají celý den venku s tím problém nemají, kancelářské krysy jako já ano.
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod reccol » pon 14. lis, 2011 19:27

Genesis: V teplotach jak jsou ted, nosim zatepleny bezecky elastaky, tenky termo tricko a lehouckou sustakovku. A jeste je mi teplo :-)
Kdyztak na ten krk/pusu se prodavaj takovy saly, nebo tunylky, nevim jak to popsat :-)
Mivali to treba v Tchibu, nedavno na to Makoto hazel odkaz.
reccol
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Genesis » pon 14. lis, 2011 20:23

reccol píše:Genesis: V teplotach jak jsou ted, nosim zatepleny bezecky elastaky, tenky termo tricko a lehouckou sustakovku. A jeste je mi teplo :-)
Kdyztak na ten krk/pusu se prodavaj takovy saly, nebo tunylky, nevim jak to popsat :-)
Mivali to treba v Tchibu, nedavno na to Makoto hazel odkaz.

Já právě takovej tunel mám, ale je to obyčejná stará šála, co sem kdysi kpuil za 20,- v army výprodeji :D
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně