Taijutsu

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod patrik » stř 11. srp, 2004 19:26

Angus píše:"...Na jednom ze seminářů svého učitele se mě nevědomky podařilo získat 6 Dan (Renshi), což bylo pro mě opravdovým překvapením....
http://www.razdva.cz/kakushinkan/system/default.htm

To je jako šlápl jsem do hovna, ani nevím kdy...

Patrik
Naposledy upravil patrik dne čtv 12. srp, 2004 7:03, celkově upraveno 1
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 11. srp, 2004 21:12

Minule som sedel u zubára a povedal mi, že ten zub musí von. Kým som sa rozhodol bola tam injekcia a zub bol von :wink: :wink: :wink:

Pat
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » čtv 12. srp, 2004 5:52

patrik píše:
Angus píše:"...Na jednom ze seminářů svého učitele se mě nevědomky podařilo získat 6 Dan (Renshi), což bylo pro mě opravdovým překvapením...."
http://www.razdva.cz/kakushinkan/system/default.htm

To je jako šlápl jsem do hovna, ani nevím kdy...

Patrik

Velmi výstižné.
:P :lol: :lol: :lol:
Angus
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » pát 13. srp, 2004 12:29

Doufam,ze se nekdy pomoci meditaci a ziti dostanu do stavu,kdy se necham podriznout s cistou neulpivajici mysli.Zvitezim,protoze ma karma bude neposkvrnena,kdezto ten co me reze tu par zivotu jeste pobude.Toho se bat nemusim,protoze nejsem tak dobrej,abych byl mistrem v tak kratke nekolikrat povysen.A proto budu dal poctive cvicit,a kdyz me nekdo napadne tak bud utecu a nebo po nem mrsknu co mi prijde do ruky.Rozhodne nebudu nekomu trhat zily,protoze z krve se mi dela spatne. :roll:

Ps:jsem moc rad,ze diky internetu objevim spoustu velmi dobrych mistru a uz nebudu muset jezdit do ciziny. :D :D :D
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hrom » pát 13. srp, 2004 15:18

Možná je to léčitel a měl na mysli křečový žíly. :lol:
hrom
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

vase nazory

Příspěvekod Anonymní » pát 22. říj, 2004 11:23

Bože vy jste všichni idioti jak polena. Kolik vám je? 10 - 14let? Máte v hlavě z piva kostku? O bojových "uměních" zcela evidentne nevíte vůbec nic a pokud někdo z vás cvičí a má přitom takovéhle názory tak je ješte větši idiot.. o tom který medituje bych už vůbec
radši nemluvil.. k čemu jsou mu pak meditace? :lol: ten kdo se cítí dobře nemá potřebu napadat ostatní.. Já jsem toho živým důkazem, protože po přečtení těch vašich nesmyslů se mi špatně udělalo. :?

ps: K věci. Každý bojový "sport" má něco do sebe a je v určité situaci těžko k překonání, ale jsou situace kdy prostě selže. NENI UPLNY! Taijutsu a podobné školy bojových umění učí lidi jak přežít v každé bojové situaci. Proto to slovo umění.. dál už tady nebudu plytvat slovy. Do výše zmíněné školy nechodím, ale byl jsem se tam jednou přesvědčit na vlastni kuži jak to tam chodi. a musim řict že jejich mistr je dobry člověk, který pro začatečnika toho může hodně udělat. Jeho mistrovske schopnosti nemohu soudit nebot při turnajích Taijutsu apod. se umíralo. :wink:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ondra » pát 22. říj, 2004 11:40

RE: Ovládám perfektně několik nejdůležitějších zbraní, a mnoho technik je i z mé vlastní dílny

no já nevím, mě připadá podivné pokud někdo ovládá naprosto dokonale ty nejdůležitější zbraně a hlavně to o sobě prohlašuje veřejně...buď je opravdu nej na světě a nebo má ještě pořádný kus cesty před sebou.
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér

ok

Příspěvekod Anonymní » pát 22. říj, 2004 12:48

Ondra píše:RE: Ovládám perfektně několik nejdůležitějších zbraní, a mnoho technik je i z mé vlastní dílny

no já nevím, mě připadá podivné pokud někdo ovládá naprosto dokonale ty nejdůležitější zbraně a hlavně to o sobě prohlašuje veřejně...buď je opravdu nej na světě a nebo má ještě pořádný kus cesty před sebou.

Ano mas pravdu tam je citit ego. Nikdo preci neni neomylny.. Nikdo o sobe nemuze tvrdit ze jeho technika je bezchybna. viz. slavny samuraj Mijamoto Musashi (omlouvám se nevím jak se přesně jeho jmeno píše...) zabil tuším 60-70 bojovníků aby si ověřil že jeho technika meče je dokonalá. Nakonec byl presto porazen. Mnichem s holí... Pak se mu teprve rozsvítilo zanechal zabíjení a odešel meditovat do hor... :wink: Každý na to dříve či později přijde.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 22. říj, 2004 12:52

S tím mnichem to bylo trošku složitější....nejdříve Musashi vyprášil kožich jemu a meditovat (a tvořit styl) šel ten mnich.A dlouho předtím přestal Musashi užívat ocelové meče :wink: Ale Musashi byl případ sám pro sebe..... 8) 8)
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: ok

Příspěvekod patrik » pát 22. říj, 2004 13:01

nahodny_kolemjdouci píše:viz. slavny samuraj Mijamoto Musashi (omlouvám se nevím jak se přesně jeho jmeno píše...) zabil tuším 60-70 bojovníků aby si ověřil že jeho technika meče je dokonalá. Nakonec byl presto porazen. Mnichem s holí...

Musaši (podle legendy) dostal kotel od jiného bojovníka, kterým byl Musó Gonnosuke. Musó byl šermíř, měl Menkjó kaiden v Tenšin ©oden Katori ©intö rjú a vymyslel ©intó Musó rjú džó... Nebyl mnich, ale 37 dní meditoval v chrámu Kamado na hoře Homan... potom, co ho Musaši lehce ztrapnil :wink: :oops:

Obrázek

Český překlad článku na toto téma najdeš tady http://www.tenshin.cz/clanky/muso_a_dzo.htm

Patrik

P.S.
Na ten obrázek svatyně jsem narazil úplně náhodou pře deseti minutama...

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pát 22. říj, 2004 13:14

Jendis píše:S tím mnichem to bylo trošku složitější....nejdříve Musashi vyprášil kožich jemu a meditovat (a tvořit styl) šel ten mnich.A dlouho předtím přestal Musashi užívat ocelové meče :wink: Ale Musashi byl případ sám pro sebe..... 8) 8)

ukropcany píše:4 nah_kol: veru, keby pouzival ocelovy mec, uz by ten chlapik (Patrik, ako sa volal, vyletelo mi to...) nemal nad cim rozmyslat... :D ...on ocelovy mec odlozil niekedy okolo 30-ky...

Dlouho předtím určitě ne... a zřejmě i v průběhu tohoto období MM ještě kovem máchal. Ten souboj proběhl v roce 1605 a to bylo Musašimu 21... byl to mladík, kterej měl pár zářezů na pažbě a taky zážitky od Sekigahary a prostě se nechal vyprovokovat jinym mladíkem 8) , kterým byl Musó.

Spíš nešlo o šinken šóbu (boj na život a na smrt), ale o cvičení (keiko) nebo muša šugjó... to, čemu tady někdo čas od času říká "přijít na čaj"...

V každém případě o tomhle souboji Musaši (skromně) pomlčel v své 5kruhé brožuře... ale nezávislé zdroje (Musóovy následovníci?) ho zdokumentovaly

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod mamushi » pát 22. říj, 2004 13:20

Jojo, zda se, ze pravdu dis a hodne vis:-))

vic mistopisnych fotek z Homan mountain je prave tady:
http://www1.linkclub.or.jp/~yukos/engli ... 11kama.htm
...but your counsciosness is all you, can take to your grave.
mamushi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod patrik » pát 22. říj, 2004 13:24

mamushi píše:Jojo, zda se, ze pravdu dis a hodne vis:-))

vic mistopisnych fotek z Homan mountain je prave tady:
http://www1.linkclub.or.jp/~yukos/engli ... 11kama.htm

:)

jojo... už to mám stažený a mezi oblíbenejma... jde o to, že o těhle věcech knížku ve fajtru nekoupím, a tak hledám... ale kotrmelce s džó nedělám

Patrik

P.S.
mamushi, co cvičíš... aikidó? pošli SZ klíďo prďo
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 22. říj, 2004 13:37

OK,Patriku... :wink: :lol: :lol: Já vím,že takhle "nějak " to bylo....ale spoléhal jsem na to,že opravíš a doplníš :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod python » pát 22. říj, 2004 13:39

Modlitba:

PANEBO®ENANEBI !
Nesurfuj po nete
lebo stretneš takéhoto GURU
a zložíš Mu k nohám
svoj majestát
a odovzdáš Mu
svoju moc
lebo On
je jedinečný
iba On
ide Cestou pravdy
On je
Osvietený...

Prosím urýchlene vyhľadajte toho Guru a zariaďte mu ambulantné vyšetrenie na psychiatri !!!!

Je neprípustné, aby boli takíto ľudia svojprávni ! :evil:

Ďakujem
Laco
python
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

to > patrik

Příspěvekod Anonymní » pát 22. říj, 2004 13:41

diky za info. Mam aspon co o vikendu studovat. 8)
ps> kdyby jste nekdo vedel o free galerii na internetu s tematikou feudalniho japonska nebo o kaligrafii. Bylo by to super. Zatim jsem se nedohledal. a pak ze je na internetu vsechno. Problem je ze odkazu je hafo a obsah stranek se casto omezi jen na informace o dojo. :(
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Kaligrafie

Příspěvekod mamushi » pát 22. říj, 2004 13:47

V jakym jazyce jsi schopen info o feudalnim Japonsku ci kaligrafii zpracovat?? A o jaky oblasti ?? Feudalni Japonsko je docela sirokej pojem:-))
mamushi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: Kaligrafie

Příspěvekod Anonymní » pát 22. říj, 2004 13:49

mamushi píše:V jakym jazyce jsi schopen info o feudalnim Japonsku ci kaligrafii zpracovat?? A o jaky oblasti ?? Feudalni Japonsko je docela sirokej pojem:-))

Clovece me jde jen o obrazky ! :D
cokoliv.. :wink:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Kaligrafie

Příspěvekod mamushi » pát 22. říj, 2004 14:59

nahodny_kolemjdouci píše:Clovece me jde jen o obrazky ! :D
cokoliv.. :wink:

Jde-li Ti jen o obrazky, tak zkus treba
http://homepage2.nifty.com/seifuukai/tosyo/gaku_b1.htm
nebo
http://homepage2.nifty.com/seifuukai/tehon.htm
a postupne proklikavat polozky leveho menu. Jedna se o stranky internetove ucebny kaligrafie. Je to ale japonsky...

Dak muzes zkusit prohrabat tohle:
http://www.google.co.jp/search?hl=ja&q= ... %81%93&lr=
je to vysledek hledani veci o kaligrafii na klicove slovo "shodo"... je to 320.000 polozek, myslim, ze se o vikendu nudit nebudes :) :)
Jinak ale jeste pozor - je tam vsechno, vcetne vkladani kaligrafickych znaku na display mobilniho telefonu a podobnejch ptakovin, coz te asi moc zajimat nebude - ale treba tam na nejakou peknou internetovou vystavu narazis.

A treba se taky zaregistruj. Kdyby Ti sla poslat zprava, nemusel bych tu uplne nesouvisejici formum zatezovat "rozsypanym cajem" :lol: :lol:
mamushi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Ondra » pát 22. říj, 2004 15:56

RE: kdyby jste nekdo vedel o free galerii na internetu s tematikou feudalniho japonska nebo o kaligrafii

nevím, jestli jsi to už neviděl, ale někde na entu jsem viděl taktiku boje době faud. Japonska konkrétně samurajů, rozmístění jednotek, útoky a tak... ale už nevim kde jsem to viděl, jestli chceš, poohlídnu se po tom.
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...