ukropcany píše:Bol som ôsmak na ZŠ. A čo z toho vyplýva?Rovnako dobre Ti môžem oplatiť klasickou hláškou "človek by nemal zostarnúť dokiaľ nezmúdrie"
![]()
kjang píše:Informace, které jsem zde dával o osudu Barrandova, si lze ověřit, kromě zdrojů na wiki, také v seriozní literatuře.
Bednařík: Arizace české kinematografie
http://cupress.cuni.cz/ink2_ext/index.j ... &id=182914
Motl: Mraky nad Barrandovem
http://www.kosmas.cz/knihy/130973/mraky ... rrandovem/
Pec píše:ukropcany píše:Bol som ôsmak na ZŠ. A čo z toho vyplýva?Rovnako dobre Ti môžem oplatiť klasickou hláškou "človek by nemal zostarnúť dokiaľ nezmúdrie"
![]()
Ta hláška jde mimo, není to o věku. Mířil jsem na to, že jsem byl "u toho" -
Dalt píše:proto se tu (bu.cz) nerad bavim o politickejch (a podbnejch) tematech (a stejne se nikda neudrzim) - zkratka - at zije konspirace a amici vyhazujici do luftu vlastni dvojcata
kjang píše:PC napsal: "Technicka: Kdo urcuje, co je seriozni literatura?"
Nevím, jestli na to existuje přesná definice.
Řekl bych ale, že na to kolikrát stačí selský rozum. Rozdíl mezi Aha a Hospodářskými novinami poznáš, ne?
U vědecké, odborné literatury je například známkou vědeckosti studie odkaz na prameny, z kterých autor čerpal.
Knihu Arizace české kinematografie vydalo solidní nakladatelství Univerzity Karlovy. Stačí se podívat na jejich produkci a snad se nemusíme dohadovat o tom, jestli vydávají bulvár nebo škvár.
Mraky nad Barrandovem napsal zkušený reportér a publicista. Jeho práce sleduji už dlouho v Reflexu a jsou založeny na poctivém sběru informací.
To je pro mne známkou serioznosti. Autoři se nehoní za senzacemi.
Samozřejmě, jejich závěry může nějaký jiný historik, publicista vyvrátit. Proč ne. Nemusíme s nimi souhlasit.
Určovat jestli je kniha seriozní nebo ne, na základě jestli s ní souhlasím, je ale naprostá ptákovina.
Dalt píše:proto se tu (bu.cz) nerad bavim o politickejch (a podbnejch) tematech (a stejne se nikda neudrzim) - zkratka - at zije konspirace a amici vyhazujici do luftu vlastni dvojcata
cohen píše:4all: pani, ja osobne som v archivoch bezpecnostnych zloziek, narodnych archivoch, archivoch ministerstiv vnutra (ceskych aj slovenskych) atd. precital tisice autentickych dokumentov z prostredia statnej bezpecnosti pocas obdobia 1945 - 1989. takisto som precital mnozstvo odbornej literatury, ktora nie postavena na "jedna pani povedala" dokazoch, ale na serioznom badani a vyskume.
cohen píše:e]
Defendu: mohol by si sa vyjadrit k tym kjangovym odkazom? Pretoze vyzeraju ovela doveryhodnejsie ako tie tvoje "notoricky zname informacie"... a len ti pripomeniem, ze to, ze nejaka informacia k tebe dorazila az teraz, neznamena, ze predtym neexistovala.
Ucrop: Co je zle na tom, ked niekto ziada naspat svoj majetok, ktory mu bol ukradnuty statom na zaklade zvratenej ideologie?
kjang píše:Opakuje se tady tvrzení, že Miloš Havel byl židovského původu.
A jak je potom možné, že přežil válku.
Můžete to doložit?
Jinak je to další lež.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků