Moderátor: Picard
marvin píše:ked uz sme odbocili k tym autam vyuzijem to este na chvilku - sa tu rozoberalo vo velkom, ze sportove b.u. nemaju take sebaobranne vyuzitie ako tradicne a to preto, ze to je sport s pravidlami a tym padom je to obmedzene. Iste to je pravda, ze ten kto trenuje sportove b.u. sa pripravuje do sutaze kde potom vyuziva svoje moznosti v ramci dovolenych pravidiel.
ukropcany píše:4picard - mozno je to preto, lebo si idealista......a mozno je to preto, ze sa drviva vacsina nasich praktikantov tradicnych BU zasadne vyhyba konfrontacii a preto casom stagnuju... pretoze sa zacnu rochnit v sprostostiach a nezameriavaju sa pri cviceni na funkcnu stranku. Oni sice tvdia, ze ano, ale myslim, ze nie... aby vsak bolo jasno - hovorim o praktikantoch, nie BU!
Miro píše:Tak to volajte europska varianta ci miestne prevedenie tradicneho BU, ale nie tradicne BU.![]()
Pretoze to je ako keby si povedal, ze swahilstina je mrtvy jazyk, pretoze tam u vas nikto swahilsky nehovori...
Miro
Miro píše:Vascine ludi "tradicne BU" ... vyhovuje, a vobec sa im necudujem. Je to totiz velmi pohodlne...
Ty brdo, veruze pri takychto vetach sa mi nozik vo vrecku otvara sam od seba... Zober si napriklad synov Yang Luchan(a), zakladatela Yang taiji: najstarsi umrel zamlada, druhy (Yang Banhou) sa pokusil o samovrazdu, treti (Y. Jianhou) niekolkokrat usiel z domu - pretoze neboli schopni zvladnut utrpenie treningu. Takych prikladov su stovky. A potom mi niekto povie, ze tradicne BU je velmi pohodlne...
A dcera Yang Banhou(a) umrela pri treningu kopijou, niekto z rodiny ju nestastne zasiahol tak ze kopija presla cez oko do mozgu. Jojo, pohodlnost sa nevyplaca.
Miro
Jendis píše:Ustrnutí.....proč za všechny mouchy pořád někdo obviňuje styl?Vždyť je to jen o nás samotných....kolik a jakou intenzitou se tomu věnujeme,co tomu obětujeme.....jen my samotní si určujeme,jestli ustrneme,nebo ne.Nebo nemám pravdu?
kusa píše:Jendis píše:Ustrnutí.....proč za všechny mouchy pořád někdo obviňuje styl?Vždyť je to jen o nás samotných....kolik a jakou intenzitou se tomu věnujeme,co tomu obětujeme.....jen my samotní si určujeme,jestli ustrneme,nebo ne.Nebo nemám pravdu?
vytrhnute z kontextu, ten dovetok si si asi uz neprecital![]()
![]()
Miro píše:Tak to volajte europska varianta ci miestne prevedenie tradicneho BU, ale nie tradicne BU.![]()
Pretoze to je ako keby si povedal, ze swahilstina je mrtvy jazyk, pretoze tam u vas nikto swahilsky nehovori...
Miro
ukropcany píše:avsak ja to vidim jasne - "u nas" sa venuju tradicnym BU hlavne ludia, ktori nemaju gule venovat sa plnokontaktnemu BU. Oni sice tvrdia vsetko mozne, ale pricina je jasna - STRACH! Rozpraval som sa o tom uz s viacerymi ludmi, ktori sa venuju BU uz par rokov, vsetci to balili to takej a onakej krabicky, ale vsetci to nakoniec priznali - maju STRACH. Ja netvrdim, ze vsetci, netvrdim, ze TY, ale tvrdim, ze VELA!
Ha, tak to som zvedavy, kto po mne hodi kladivo ako prvy. Nuze?
Myslím si, že větší strach mají ti, co se věnují plnokontaktním sportům. Prostě se bojí, že cvičením BU by se naučili rvát. Usmívající
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků