Beh ?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod fakt » ned 04. bře, 2012 16:26

ukropcany píše:36 km za 3:11. Za tie 3 tyzdne co zostavaju budem mat co robit...

Dneska Vasúv běh za 3:30
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » ned 04. bře, 2012 17:27

ucrop: hlavne si pred behom dobre oddychni :)

fakt: skus definovat ten beh blizsie a popisat aj svoje osobne pocity.

mimochodom, vcera som si natiahol stehenny sval pocas (nastastie kontrolovaneho padu po klzkych schodoch) padu, tak dnes vynechavam behanie kua :-/
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » ned 04. bře, 2012 18:01

cohen píše:
fakt: skus definovat ten beh blizsie a popisat aj svoje osobne pocity.

:-/

Je to nejznámější běžkařská klasika. 90 km končící ve SW Moře. A ty koně to běželi za 3:30. A moje pocity - asi bych to nedal.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 07. bře, 2012 16:19

No, není to sice běh ale byli jsme začátkem roku s kámošem horolezcem na zimní tůře v Tatrách, noční výstup, 3 hodiny v kuse, neustálej zápřah, všude spousta čerstvýho sněhu do kterýho se bořily i sněžnice, bylo takový počasí že by nás prej HS nešla hledat, hahahaha, kdybysme nesebrali poslední síly tak jsme tam zařvali.
Je celkem motivující když Vám smrt nemilosrdně šlape na paty, když přebíháte lavinovej žlab tak máte nohy rychlý a silný jak nikdy před tím.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 07. bře, 2012 18:47

To je po léta tradovaná hloupost a pověra:
http://cestovani.idnes.cz/tvrzeni-ze-v-tatrach-umiraji-hlavne-cesi-je-jen-mytus-p0m-/igsvet.aspx?c=A100329_150748_igsvet_tom

Jinak každej kdo po horách chodil asi ví že je to risk, hlavně v zimě, počasí se může kdykoliv změnit, s tím riskem se do toho jde.

Jinak samozřejmě každýmu doporučuju poznávat hory s někým zkušeným.Můj kolega má zkušenosti z Himalájí,And, a nejvyšších Alp.
Oba jsme velmi dobře věděli do čeho jdeme.

Sorry za ot.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » stř 07. bře, 2012 18:51

RUNAR píše:No, není to sice běh ale byli jsme začátkem roku s kámošem horolezcem na zimní tůře v Tatrách, noční výstup, 3 hodiny v kuse, neustálej zápřah, všude spousta čerstvýho sněhu do kterýho se bořily i sněžnice, bylo takový počasí že by nás prej HS nešla hledat, hahahaha, kdybysme nesebrali poslední síly tak jsme tam zařvali.
Je celkem motivující když Vám smrt nemilosrdně šlape na paty, když přebíháte lavinovej žlab tak máte nohy rychlý a silný jak nikdy před tím.

No konečně! :lol: Ranařův dobrodružnej seriál ze Slovenska má další dramatickej díl: "Bílá smrt v patách" :twisted:

Jinak já mám hory rád, v zimě hlavně sjezdovky / běžky, v létě zejména pěší turistika, vyjímečně horský kolo. Síly ve vysokých horách ubývají velice rychle, zejména tebou zmíněný výstupy v hlubokým sněhu jsou fakt brutus, při kterým si člověk (když se něco podělá) nezřídka sáhne až na samý dno svých sil. V takový fázi se už skoro chápe i to, jak lákavá je představa si jen tak "na chvilku" zdřímnout v závějích a... 8O :D Jo, člověk si obklopen těma např. alpskýma velikánama líp uvědomí, jaký je malý a bezvýznamný hov*o... :wink:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 07. bře, 2012 19:04

Jo je to přesně tak, je to o držku vlastně pokaždý, hory jsou pokaždý riziko, a uměj každýho pěkně vyškolit.Makačka to byla na krev.
No naštěstí kvůli mě nemusela zatím nikdy žádná HZS zasahovat.Jinak kdo má zájem ať si pročte výroční zprávy slovenský HZS a uvidí že smutnou statistiku jesně vedou slováci.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 12. bře, 2012 12:22

ho hoo, to je pekny cas 8) a aj si mal pocit, ze by si zvladol dalsich 8?

ja som nejaky lenivy, minuly tyzden som bol len dva krat behat, aj kvoli tomu natiahnutemu stehnu.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 12. bře, 2012 14:00

sory, jasne, ze 18 :)

ano, obcas ked clovek natiahne pauzy medzi behmi, tak zisti, ze vlastne dokaze behat rychlejsie pri rovnakej namahe, pretoze lepsie zregeneroval.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 13. bře, 2012 9:01

lazy boy (to akoze ja) chcel vcera pomalicky flakavo zabehnut 8km max. po pol kilometri som stretol kamosa, on trochu spomalil, ja som trochu pridal. po kilometri a pol sme stretli ucropa, tak sme este obaja trosku pridali. po styroch sa odpojil kamos, po piatich ucrop, ale to som uz bol 5km od domu, takze vysledok 10. lenze po siedmich som stretol kamosku, ktora v ten den davala 18km (ide na polmaraton), tak som s nou este zabehol dalsie dva navyse.

vysledok: 12 miesto 8, a prvych 5 v uplne skaredom, pre mna neprirodzenom tempe :D

edit: asi ani nemusim dodavat, ze som uz mal odcviceny program s 20kg kettlom, nejake tie splhy a zhyby... ale prezil som to v zdravi ;)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 13. bře, 2012 13:09

ukropcany píše:
cohen píše:po kilometri a pol sme stretli ucropa, tak sme este obaja trosku pridali.
A ja som kukal, že kam tak prášite :D Ale zas, konverzácia bola v pohode, nevyzeral si, že by Ti to robilo problémy... 8)

aaale ved ja som nakoniec aj rad, ze ma niekto prinutil trosku zrychlit tempo, obcas to treba. :D daj vediet, ako si zabehol 5000ky.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » čtv 15. bře, 2012 10:26

pekne!

mna vcera zas zacali boliet priedusky, takze cajicek a pauzicka. celee zle.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » čtv 15. bře, 2012 11:29

Tak musim říct, že běh je fakt návyková záležitost, člověk už si přijde blbě, když dva dny za sebou neběhal. Postupně sem od ledna, kdy jsem běhal 4 nebo 6 km přešel k tomu, že teď dávám 10km na běh. Ale začaly mě bolet kolena. Do těch 8 km je to v klidu, ale ty poslední dva prostě jakoby začaly tuhnout a trochu bolet. Doufám ale, že je to jen nezvykem na tu zátěž a srovná se to. A přidám na to nějaký protahování, aspon na chodidla to pomáhalo, když už bolely fest si dát třeba půl minuty pauzu a jen je rozhýbat.
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » pon 19. bře, 2012 20:14

Tak sem to asi fakt přepálil, v sobotu jsem šel lehce 4 km a stejně to bolelo a dneska od začátku, takže si dám do konce týdne pauzu a budu chodit plavat. Ale štve mě to, že sem si prostě natáh nějaký úpony. Nevíte, jak dlouho se taková věc dává dokupy?
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod reccol » pon 19. bře, 2012 23:59

Genesis: Klidne par mesicu, zalezi na tom co sis s tim udelal... Ale tejden klidu a pak pomaly rozbihani by mely vyresit vetsinu problemu.
reccol
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod cohen » sob 24. bře, 2012 21:34

tak ja som po 10 dnovej pauze (choroba) dnes opat vybehol, dobre bolo, ale na nejaky dobry cas na devine - bratislava mozem asi zabudnut, uz mam len tri tyzdne :evil:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » sob 24. bře, 2012 21:44

Ale začaly mě bolet kolena.

Nesmysl, bolest je jen iluze, zejmena kolen z behani. Korculovani zdar 8)
Obrázek
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » ned 25. bře, 2012 14:58

ukropcany píše:4genesis - to čo popisuješ sú príznaky šlachovice. Proste uber, šlachy sa zahoja, zosilnejú a bolesť prejde. Je to bežný prejav keď to moc preženieš... nemôžeš behávať 4 km a potom zrazu pridať na 6, 8 až 10, je to predsa +150%. Telo potrebuje čas, aby sa prispôsobilo. Svaly si zvyknú rýchlo, ale šlachy potrebujú oveľa viac času.

Mně přišlo, že začít v lednu na 4 km a ted dávat 10 km je progres v pohodě. Ale jak si píšu, co sem kdy běžel, tak sem to fakt přehnal. Dal sem totiž 12,10,8 km za sebou, den pauza a zase 8, což byla prostě blbost a už to neudělám.
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PyrotechniX » pon 26. bře, 2012 21:31

Zdravím chlapi. Já toho přes zimu moc nenaběhám, nemám ani tak strach z rýmičky, ale spíš se mi prostě nechce jen z obyčejné lenosti a pohodlnosti :twisted: . Nicméně teď jsem objebil hned za barákem v Malešicích takový parčík jako stvořený pro běh (je na kopci, takže střídání sklonu) ... no a když jsem vyběhl, první jsem si dal asi 5 kiláků, a za pár dní 4. Samozřejmě jsem ty dny mezi tím dával posilování na objem.
Ale i když se to snažím brát hned u asfaltky po trávě, tak mě celkem bolí kolena další den ... pokud si zvyknu, kolik myslíte že bych měl tak dávat na konci téhle sezóny (resp. dokud bude celkem slušně na běh, řekněme říjen) abych se před sebou nemusel stydět :D ? Je mi 17 let.
Zajímá mě jen Váš názor, díky :-)
PyrotechniX
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod PyrotechniX » pon 26. bře, 2012 21:31

Zdravím chlapi. Já toho přes zimu moc nenaběhám, nemám ani tak strach z rýmičky, ale spíš se mi prostě nechce jen z obyčejné lenosti a pohodlnosti :twisted: . Nicméně teď jsem objebil hned za barákem v Malešicích takový parčík jako stvořený pro běh (je na kopci, takže střídání sklonu) ... no a když jsem vyběhl, první jsem si dal asi 5 kiláků, a za pár dní 4. Samozřejmě jsem ty dny mezi tím dával posilování na objem.
Ale i když se to snažím brát hned u asfaltky po trávě, tak mě celkem bolí kolena další den ... pokud si zvyknu, kolik myslíte že bych měl tak dávat na konci téhle sezóny (resp. dokud bude celkem slušně na běh, řekněme říjen) abych se před sebou nemusel stydět :D ? Je mi 17 let.
Zajímá mě jen Váš názor, díky :-)
PyrotechniX
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně