[b]WT WT WT WT !!![/b]

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Ondra » čtv 21. říj, 2004 19:08

RE: Tak uz se konecne proberte a zacnete se venovat poradnemu stylu u poradneho instruktora !!! Blbeckove.

jaký plky? tehle první příspěvek s tebou ani nehne? je v pořátku aby případný zájemce lámaly a nadávali jim do blbečků? tvůj příspěvek se mi zdá normální, ale musíš uznat, že jak byl udělaný úvod, tak nikoho nenalákaj. neumim si představit, že se budu učit v takový přátelský atmosféře. JInak proti WT vůbec nic nemám, ale jen proti lidem, který jsou dost omezený svým pohledem na BU a nic a nikoho jinýho neuznávaj než sebe a svoji výuku, jinak proti stylu vůbec nic nemám a je dost možný že tomu instruktorovi dělal reklamu pouze nějaký omezenec a samotný cvičení bude dobrý, ale tohle nadávání do blbečků se mi vůbec nelíbí.
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Virgee » čtv 21. říj, 2004 19:25

Určitě reklamu dělal nějakej oblblej žák. Je to Wing Tsun kalsika (WT nemyslím nutně jen EWTO) - zaslepenost, zahleděnost do vlastního dokonalého stylu.
Ving Tsun je jistě naprosto geniální systém, ovšem mnoho cvičenců je zalspepeno právě dokonalostí a genialitou. Myslí si, že jim to zaručuje vítězství. Jsem taky takový, tedy byl jsem, a stálo mě to dost bolesti (ne jen fyzické) abych si uvědomil, že ani VT mi nezaručí úspěch - že musím makat a reálně tvrdě trénovat.
Ještě k té špatné reklamě - obvykle na straně EWTO nejsem, ale opravdu lituji učitele této organzace, protože takovýho žáka bych tedy rozhodně nechtěl.
®ivot je boj /// http://virgee.wz.cz/
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 21. říj, 2004 21:55

Ahoj Ondro, já myslel, že je to jasný a každý musí vidět, že ten úplně první příspěvek (s těmi blbečky) je jenom provokace. Takhle přece vlastní školu nikdo neprezentuje, ani kdyby byl kdovíjak zaslepený. Podle mě kdosi stáhnul fotky z netu a šoupnul to sem. Někdo si chtěl zašpásovat na účet WT. Vůbec mě nenapadlo, že by se to dalo vykládat tak, že nějaký žák takhle zviditelňuje vlastní styl..

Nadávání do blbečků taky nemám rád, s chutí pročítám i příspěvky z jiných bojových umění, ale nikdy mě nenapadlo se někomu posmívat, že dělá něco jiného. Naopak je to leckdy inspirace..

Zároveň ale nemám rád odsuzování nepoznaného, proto jsem se ozval. Příspěvky, kdy někdo nádává na něco jen z nějakého neurčitého pocitu, jsou vážně na nic a jen "zasírají" fórum. Podle mě ta rivalita a pomlouvání mezi "kungfisty" je snad jen ozvěna minulosti, kterou rozšiřují už jenom duševně nezralí přispivatelé (to není na tebe Ondro, myslím to obecně)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 22. říj, 2004 8:30

David píše:
Zároveň ale nemám rád odsuzování nepoznaného, proto jsem se ozval.

Na me to spis budi dojem ze ty prispevatele (stejne tak ale i ja) s tim do styku prisli a proto pisou to co tu je psano. A to jsou jeste dost vpohode, ja bych o Jedlickovi a EWTO napsal mnohem tvrdsi veci, jenom mi to nestoji za to, takovej svinak a banda zlodeju.
Alda
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Senior » pát 22. říj, 2004 8:44

Copak Aldo,

Jedlička je svinák a EWTO banda zlodějů protože jsi nebyl schopný se naučit Lat Sao a tlaky a základy vůbec během dvou měsíců? :wink:

Zdraví Vás Senior
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 22. říj, 2004 8:58

Senior píše:Copak Aldo,

Jedlička je svinák a EWTO banda zlodějů protože jsi nebyl schopný se naučit Lat Sao a tlaky a základy vůbec během dvou měsíců? :wink:

Zdraví Vás Senior

ha ha ha - Seniore mluvim o obdobi od roku 1991 nahoru. Dva roky potom co se Mila dal dokupy s Drdlou jsem se uz na to musel fakt vykaslat. Kde jsi tenkrat byl ty ? Piplal Siu Lum u Hladika ? To je ale jenom recnicka otazka.
Alda
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Senior » pát 22. říj, 2004 9:37

Tak pardon Aldo,

já reagoval na to že se tady zase někdo do někoho naváží a neřekne proč, ale to je tady asi dobrým zvykem. Jestli mě něco sere tak to řeknu a řeknu i proč anebo neříkám vůbec nic. Nezlob se na mě ale takhle vypadáš jako jeden z těch nesčetných co si do EWTO ( a nejen do EWTO, do čehokoli ) rádi bouchnou, ale pokud možno anonymně a bez udání důvodů. Kdybys napsal Jedlička je sviňák a EWTO banda zlodějů protože za prvé za druhé za třetí...tak to už bude aspoň nějaký názor, ale tohle?
Takhle jen bzučíš - jak říkával Haremheb v Egypťanu Sinuhet:
"Tvá slova jsou jen bzučením mouchy v mých uších."

Zdraví Tě Senior.
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 22. říj, 2004 11:08

Senior to teď perfektně vystihl. To je to o čem mluvím. Prostě zbytečné nic neříkající výkřiky. Asi jsem to nedokázal nějak rozumně napsat, ale Senior to naštěstí udělal za mě :wink: Také jsem slyšel plno věcí na EWTO, Drdlu atd., ale většinou za tím bylo něco osobního, přesto ale s některými se nedalo než souhlasit. Dokud nanapíšete proč je někdo sviňák a zloděj, tak nemá smysl to psát. I když teď mě napadá, kolik lidí se toho chytne a posílá to dál, že to možná nějaký účel asi splní... škoda, no stejně, nikdo soudný nemůže tyto "příspěvky" brát vážně.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ondra » pát 22. říj, 2004 11:22

RE: kterou rozšiřují už jenom duševně nezralí

já nemyslel že by KungFu bylo v něčem míň jen jsem se ozval na ty blbečky. docela mi vadí, jak někteří lidi tady rostou a vyzývají soupeře přes internet... to by šlo každýmu, ale o tomhle tady to fórum není. Taky není žádný podřadný styl, každýmu vyhovuje něco jiného, ale jak už jsem napsal, boj je jen jeden a bojový styl cesta, každá cesta je jiná ale všechny by měli vést ke stejnému cíli. Každý at si vybere co mu vyhovuje Kung Fu je hezký styl, rozhodně nebudu patřit mezi ty co ho budou pomlouvat a ani žádný instruktory z něj, protože je neznám, jen mě naštval ten úvod.
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Senior » úte 26. říj, 2004 7:33

Dobré ráno,

nedá mi abych se trochu nevyjádřil k tomu co na tomto serveru tak různě čtu o EWTO a o panu Jedličkovi o kterém MIKE na první stránce tohoto tématu napsal že byl největší pražský rváč atd atd. Já nevím, ale pokud se chci naučit reálnou sebeobranu, skutečně použitelnou kdekoli a ne jen hezky vypadající v tělocvičně a na různých show, tak si myslím že mě ji nejlíp naučí bývalý rváč který má za sebou x bitek a myslím si že většinou vítězných - což už to samo o sobě je ta nejlepší reklama. Kdo může mít větší zkušenosti s reálným bojem než skutečný bitkař? Pokud vím tak E. Boztepe taky nebyl žádný anděl a teď své zkušenosti dokáže skvěle zúročit a předávat a je to NĚKDO.
Kdybych se chtěl věnovat takovým BU kde víc než na praktické využití budu dbát na správný postoj a pozici, nebo kde si pak budu úhloměrem měřit postavení rukou či natočení chodidel ( možná trochu přeháním :D , ale někde jsem tu četl že někdo takhle zpracovával postoje z fotografií ) tak se dám na něco jiného, ale pokud mi jde o co nejreálnější sebeobranu tak si myslím že mě ji nejlíp naučí ten kdo s ní má skutečné zkušenosti.
Takže jestli pan Jedlička skutečně byl tím za co ho označil MIKE tak pro mě to není důvod k nedůvěře k němu, spíš naopak.
Pokud má někdo jiný názor, opravte mě.

Zdraví Vás Senior.
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 26. říj, 2004 7:49

Ahoj,
jenom poznamka zeptej se Mili Jedlicky ja dopadl v Otweilleru...kdyz je tak dobrej. Byli jsme tam jeste s kamosem IZ a Mila, ze chce videt, jak nas to Yiwan naucil ani jednou si nebouchnul...bylo to jeste ve Stepansky kdyz tam mel skolu a nepatril pod EWTO. Dneska je asi lepsi, ale muj dojem je, ze to dela pro business a nic jineho, ale je to jen muj subjektivni nazor. A srovnani s Eminem mi prijde kapanek divne je to clovek o 100 trid vyse jak moralne tak technicky....
Dave
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Senior » úte 26. říj, 2004 8:17

Dave

díky za tu poznámku, jsi jeden z mála který řekne aspoň něco konkrétního, kdyby tohle dělal každý tak by tyhle diskuse nebyly takové hnojiště jakým často jsou.
Zeptat se ho nezeptám protože osobně jsem ho viděl jen jednou a nechodím s ním na pivo (pokud chodí, ale víš co tím chci říct).
A nesrovnával jsem ho s Boztepem, jen jsem poukázal na to že E.B. taky býval pouliční rváč.

Zdraví Tě Senior.
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 26. říj, 2004 8:42

Jsem si ještě pořádně prohlédl ty fotky....koukám,že je tam (podle mne jediný-alespoň u nás) i velmi úspěšný bojovník z ultimátní klece-Dan Barták.
Myslím,že je zbytečné slovně kopat do kohokoli,každý máme na lidi svůj názor a ten,kdo nesedí jednomu,může sedět druhému.
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 26. říj, 2004 10:33

Malá poznámka k Daveovi: V kterém roce to bylo, pokud vím, tak Míla ve ©těpánký neučí už snad deset let?? nebo ještě déle? (to mu v té době bylo 22let? nebo míň?) Pokud někdo přistoupí na poměřování svého umění například v rámci chi-sao nebo jiných cvičení, které je mimochodem spíše o spolupráci.. Každopádně, pokud šlo jen o "přehlídku wt, jak Vás to naučil Ivan" tak si myslím, že to moc nesouvisí s tím, jaký je nebo byl bojovník(rváč, bitkař, učitel atd.) Navíc to patrně bylo v době, kdy v české republice byl wing tsun ještě v začátcích. Od té doby se toho moc změnilo. Jak, ale sleduji tvé příspěvky, tak vím, že pro tebe je to stále hodně velká přítomnost. O tom, že Míla Jedlička není takový trouba, který si jenom myslí, že je "tak dobrej" svědčí například jeho výsledky jako trenéra WT nebo ultimátních zápasníků. Mimo jiné je také aktivní v Asociaci ultimátních zápasů(nejesem si jistý ani názvem asociace ani Mílovou funkcí, tak mě klidně opravte)

Pro Jendise: Máš pravdu, je to Dan Barták, žák Jedličky
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod irzounek » úte 26. říj, 2004 10:35

Senior píše:Dobré ráno,

nedá mi abych se trochu nevyjádřil k tomu co na tomto serveru tak různě čtu o EWTO a o panu Jedličkovi o kterém MIKE na první stránce tohoto tématu napsal že byl největší pražský rváč atd atd. Já nevím, ale pokud se chci naučit reálnou sebeobranu, skutečně použitelnou kdekoli a ne jen hezky vypadající v tělocvičně a na různých show, tak si myslím že mě ji nejlíp naučí bývalý rváč který má za sebou x bitek a myslím si že většinou vítězných - což už to samo o sobě je ta nejlepší reklama. ..

Zdar a silu Seniore,
puvodne jsem nechtel Milu Jedlicku, ktery se u me ucil a znam ho od roku 1990, nijak komentovat (ani ty legracni fotky) - ale poznamka o "nejvetsim prazskym rvaci s xxxx viteznyma bitkama" me opravdu pobavila :lol: . Myslim, ze se musi bavit i Milous sam :wink: .
Ja jsem zaregistroval jednu zajimavou vec - kolik instruktoru s technickym stupnem vychoval/vytrenoval Milous a kolik jich ma Pavlik Drdla? Asi u nej ten trenink (nemluvim o tom CO tam uci ale JAK) za neco stat musi.
cest
Ivan Rzounek

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
Facebook - https://www.facebook.com/ivanrzounekwingchun
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 26. říj, 2004 10:37

Ten je docela šikovnej :wink: Hodně šikovnej...málokdo mu dokázal v kleci odolávat......(celkem škoda,že toho nechal).
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 26. říj, 2004 10:55

Hi,
neni to pro me pritomnost je to minulost a uprimne je mi to docela sumak. Jen jsem se chtel podelit o sve zkusenosti....a vzdy jsem napsal, ze je to muj subjektivni nazor a respektuji a take chapu, ze s tim nemusi dost lidi souhlasit a ze jim to muze vadit. A take jsem napsal, ze dnes je Mila urcite lepsi staci jen lepe cist a respektuji ho ( i pres to, co si o nem myslim a vim ).
Jinak muj vztah k EWTO je kontinualni a nemenny a to z mnoha duvodu.
Jesli te to pobourilo omlouvam se budu se snazit svoje poznamky psat vice diplomaticky...
Yat Pai...
Dave
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Senior » úte 26. říj, 2004 11:23

Zdravím Tě YiWane,

to že M. Jedlička "byl největší pražský rváč" vůbec netvrdím, jen jsem použil to co tu napsal MIKE který to napsal zřejmě aby ho tím zdiskreditoval.
A jaký je tedy ten poměr mezi Jedličkou a Drdlou co se vychovaných instruktorů s technickým stupněm týče když už jsi to zmínil?

Zdraví Tě Senior.
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod irzounek » úte 26. říj, 2004 11:31

Zdar Seniore,

Senior píše:Zdravím Tě YiWane,

to že M. Jedlička "byl největší pražský rváč" vůbec netvrdím, jen jsem použil to co tu napsal MIKE který to napsal zřejmě aby ho tím zdiskreditoval.

jasne, ja vim, MIKE musi byt vesela kopa...

A jaký je tedy ten poměr mezi Jedličkou a Drdlou co se vychovaných instruktorů s technickým stupněm týče když už jsi to zmínil?
Zdraví Tě Senior.

jednoduse mrkni na http://www.ewto.cz do seznamu skol a pak uz jenom pocitej :wink: .
Cest,
Ivan Rzounek

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
Facebook - https://www.facebook.com/ivanrzounekwingchun
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tekara » stř 27. říj, 2004 20:46

Senior napsal:
nedá mi abych se trochu nevyjádřil k tomu co na tomto serveru tak různě čtu o EWTO a o panu Jedličkovi o kterém MIKE na první stránce tohoto tématu napsal že byl největší pražský rváč atd atd. Já nevím, ale pokud se chci naučit reálnou sebeobranu, skutečně použitelnou kdekoli a ne jen hezky vypadající v tělocvičně a na různých show, tak si myslím že mě ji nejlíp naučí bývalý rváč který má za sebou x bitek a myslím si že většinou vítězných - což už to samo o sobě je ta nejlepší reklama. Kdo může mít větší zkušenosti s reálným bojem než skutečný bitkař? Pokud vím tak E. Boztepe taky nebyl žádný anděl a teď své zkušenosti dokáže skvěle zúročit a předávat a je to NĚKDO.
Kdybych se chtěl věnovat takovým BU kde víc než na praktické využití budu dbát na správný postoj a pozici, nebo kde si pak budu úhloměrem měřit postavení rukou či natočení chodidel ( možná trochu přeháním , ale někde jsem tu četl že někdo takhle zpracovával postoje z fotografií ) tak se dám na něco jiného, ale pokud mi jde o co nejreálnější sebeobranu tak si myslím že mě ji nejlíp naučí ten kdo s ní má skutečné zkušenosti.
Takže jestli pan Jedlička skutečně byl tím za co ho označil MIKE tak pro mě to není důvod k nedůvěře k němu, spíš naopak.
Pokud má někdo jiný názor, opravte mě.

Necvičím WT, a ani neznám pana Jedličku a už vůbec bych se nezaobíral, jestli tvrzení jsou pravdivá či nikoliv. Co je ale pro mne nepřijatelné, aby někdo dával přednost učiteli "bitkaři" (myslím to zcela hypoteticky) a nikoho to tady nezarazilo. Fyzické konflikty vyhledává pouze člověk nevyrovnaný atd., a to skutečně nemůže být dobrý učitel. Jak říkám, je to pouze reakce na Seniorův příspěvek a jde mi pouze o princip. Pokud tohle nezarazí žádného cvičence WT a jenom řešíte konkrétní osoby, tak se nedivím, že v ostatních stylech je podstatně méně urážek. [/quote]
tekara
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...