jinak specielne k boxerskym trenkam - musej bejt volny aby neprekazeli v pohybu ale nesmej ti padat

http://boxclub-kn.sk/catalog1/189-238-l ... as-b-8.jpg
prijdou ti snad obtazeny?
freekarol píše:"Pokud na každý jeho útok odpovíš třísknutím s ním o zem, myslím, že ztratí chuť dále bojovat, ale věř mi, že takového stupně nedosáhneš za rok, nebo za dva. "
A kolikrát s ním hodláš o tu zem třískat, aby na tebe přestal útočit? Dokud nevytáhne nůž či pistoli?
"Co se týká wing chun, je to nejlepší systém na boj z blízka, hojně užívaný jako sebeobrana. Vyvinula ho žena na boj proti muži a vůbec neklade důraz na sílu a fyzickou zdatnost vůbec."
On ještě nědo věří na pohádky, že v sebeobraně není potřeba fyzická zdatnost a síla? Pak se může stát, že někoho budu mlátit pěstí půl hodiny a on se mi bude smát, jak mu to neubližuje.
krystofjutsu píše:freekarol píše:"Pokud na každý jeho útok odpovíš třísknutím s ním o zem, myslím, že ztratí chuť dále bojovat, ale věř mi, že takového stupně nedosáhneš za rok, nebo za dva. "
A kolikrát s ním hodláš o tu zem třískat, aby na tebe přestal útočit? Dokud nevytáhne nůž či pistoli?
"Co se týká wing chun, je to nejlepší systém na boj z blízka, hojně užívaný jako sebeobrana. Vyvinula ho žena na boj proti muži a vůbec neklade důraz na sílu a fyzickou zdatnost vůbec."
On ještě nědo věří na pohádky, že v sebeobraně není potřeba fyzická zdatnost a síla? Pak se může stát, že někoho budu mlátit pěstí půl hodiny a on se mi bude smát, jak mu to neubližuje.
Myslím, že jedna z možností autora tohoto topicu byla chodit na aikido. Chodil si ty někdy na aikido, když zpochybňuješ hlavní myšlenku aikida?
Já píšu o využití bojového umění na ulici. Jak jinak bys chtěl aikido na ulici využít? To by mě zajímalo
Cvičil si někdy wing chun? Nemyslím doma podle youtube, ale opravdový tréning,několik let. Je to dřina a při tréningu samozřejmě sílu získáš. Ale není to silové bojové umění a opravdu záleží na logice. Pak je taky otázka, jaký druh síly myslíš. Pokud si opravdu myslíš, že v BU a BS potřebuješ mechanickou sílu, tak to se s tebou už nemám o čem bavit. Výbušná síla a dynamická síla kterou získáš a je potřebná je taková samozřejmost, že o ní ani nemluvím.
Jinak je jasný, že pomocí aikida můžeš útočníkovy zlámat prsty ruce a já nevim co všechno, jenže takhle to nechodí.
Pokud je kvalitní učitel, který tě dokáže naučit skutečné aikido, tak to nechodí tak, jak ty si myslíš. Kdyby ti předal jen tu zbraň, v podobě jeho bojového umění, tak by to bylo nezodpovědné, nemyslíš? Proto ti k tomu dá brzdu, v podobě duševní vyspělosti. Lidé, kteří navštěvují aikido mají tendenci brát fyzickou konfrontaci docela jinak, než lidi, kteří chodí na box. Takže pokud už máš nějakých pár let tréninku aikida za sebou tak už to nebereš jen tak, že se musíš za každou cenu ubránit, protože ti jde o život. Jako umělec aikida to bereš tak, že musíš konfrontaci vyřešit nenásilnou cestou(prostě neublížit protivníkovi. Např. zámek na zápěstí, lámání rukou, ramen, které samozřejmě nedotáhneš dokonce, pouze donutíš útočníka vzdát se)..
ukropcany píše:
Jaj, ale som sa schuti pobavil...![]()
Určite viete o tom, že pravé aikido vyzerá takto (Koichi Tohei, top študent Ueshibu proti amíkovi "džudistovi") http://www.youtube.com/watch?v=Vp3SXOAQeHI a pravý WT takto (Leung Ting, zakladateľ WT) http://www.youtube.com/watch?v=9NW1_Bmbmkg
Tak, a keď sa po grcaní na záchode vrátite k počítačom, kusnite si do jazyka, ehm klávesnice, a choďte sa pozrieť ako vyzerá tréning WT, aikida, KM a potom toho boxu, resp. MT a napíšte, kto z nich je blázon a kto rádio...
krystofjutsu píše:Jsem rád, že tě můžu potěšit, takže už nenapíšu žádný příspěvěk, slibuju. Ale příjde mi od tebe hloupý se vysmívat cizímu názoru, když dokážeš někomu na sebeobranu poradit box.
ukropcany píše:No fakt je, že ja som svoje MT na ulici ešte nepoužil, ale to prisudzujem tomu, že som už dospelý a problémy riešim verbálne. O to, či by mi stačilo sa nebojím, skôr sa bojím o následný rozsudok súdu, ktorý by padol...Nepoznám žiadneho boxera vo svojom okolí, ktorý by niekedy nakladačku dostal... poznám však desiatky boxerov, ktorí niekoho na ulici strašne zomleli a potom museli zdrhať...
To nech si preberie každý ako chce...
4joan - prosím Ťa, choď sa pozrieť na tie tréningy a zistíš, že to zvládne každý, uvidíš tam rovnaké nemehlá ako si Ty a zistíš, že to nie je dôvod na to, aby si strácal čas s vyššie uvedenými pseudo-bojovými-umeniami, rozumej marketingovo orientovanými kravinami. KM je dobrá varianta, keď vieš boxovať... tam sa však niekomu rozbiť hubu nenaučiš, aspoň teda väčšina ľudí nie.
4kryštof - neber to osobne, len ma to hrozne pobavilo, už roky sa tu neukázal žiadny bojový čitateľ. Nemyslím to zle...
ukropcany píše:Na boxe sa naučíš dobre behať. To je proti nožu vynikajúca varianta... ak si myslíš, že brániť sa aktívne proti nožu je dobrý nápad, tak fajn...Ale o sebaobrane Ti povedia viac povolanejší...
JoanL píše:ukropcany píše:Choď na aikido...
Tos mi moc nepomohl
krystofjutsu píše:JoanL píše:ukropcany píše:Choď na aikido...
Tos mi moc nepomohl
Teď už máš dost informací, konec tlachání a šup na to aikido, just do it.
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník