Moderátor: Picard
Karlos007 píše:Dobrý den, prosím o radu. Je mi 27 let a nemám žádnou zkušenost s bojovým uměním. Chtěl bych se pomoci tohoto (sportu) odreagovat, fyzicky zlepšit a být celkově v pohodě. Moje představa je Jiu-Jitsu (klasické), a nebo směr tomu podobný, určitě né BJJ, jelikož bych chtěl převážně orientaci v postoji a né na zemi. Jde mi o to, aby se dala většina použít v reálu, sportovně nato mít čas nebudu (soutěže apod.). Budu se stěhovat do Frenštátu pod Radhoštěm a v okolí jsem bohužel nic jako JIu-JItsu nenašel. Jen v Ostravě, ale to je na dojíždění pravidelných tréninků moc daleko. Prosím tedy o typ jestli je někde poblíž Frenu Jiu-Jitsu, popř. nějaký podobný sport (boj. umění), nechci nic moc tvrdého jako kickbox apod...
Děkuji moc
Karlos
Pec píše:Já jsem začínal o cca 13 let později bez toho, že bych celkem cokoliv před tím dělal. Říkali mi, že bych prvně měl dělat něco jiného než BU/BS, ale neposlouchal jsem...
Zkus si prvně zjistit, jak na tom jseš s mobilitou atp.
Zrovna o jiu-jitsu, judu atp. jsem slyšel, že je to dost náročný na kolena..
Karlos007 píše:Dobrý den, prosím o radu. Je mi 27 let a nemám žádnou zkušenost s bojovým uměním. Chtěl bych se pomoci tohoto (sportu) odreagovat, fyzicky zlepšit a být celkově v pohodě. Moje představa je Jiu-Jitsu (klasické), a nebo směr tomu podobný, určitě né BJJ, jelikož bych chtěl převážně orientaci v postoji a né na zemi. Jde mi o to, aby se dala většina použít v reálu, sportovně nato mít čas nebudu (soutěže apod.). Budu se stěhovat do Frenštátu pod Radhoštěm a v okolí jsem bohužel nic jako JIu-JItsu nenašel. Jen v Ostravě, ale to je na dojíždění pravidelných tréninků moc daleko. Prosím tedy o typ jestli je někde poblíž Frenu Jiu-Jitsu, popř. nějaký podobný sport (boj. umění), nechci nic moc tvrdého jako kickbox apod...
Děkuji moc
Karlos
Boxerista píše:To Mysmys to znamena že pokiaľ sa chcem naučiť tradičné ju jitsu tak musím hľadať koryu ju jitsu? Čo sa potom trénuje pod hlavičkou WJJF? Ďakujem
mysmys píše:Boxerista píše:To Mysmys to znamena že pokiaľ sa chcem naučiť tradičné ju jitsu tak musím hľadať koryu ju jitsu? Čo sa potom trénuje pod hlavičkou WJJF? Ďakujem
Asi ano, dle webu se zda ze to bude ju jitsu, tak jak ho cvicil pan Robert Clark (zemrel v roce 2012), nanasel jsem u koho se pan Clark ucil, ci z ceho jeho system vychazi (hledal jsem malo, nemam ted moc casu). Nicmene ma sve pokracovatele i v CR napr. http://www.jujitsu.cz/jujitsu-praha-ane ... ?showall=1
Korju dzudzucu v CR se asi bude hledat tezko. Treba nekdo z fora neco/nekoho doporuci.
Da se predpokaldat, ze korju dzudzucu se bude cvicit a ucit pomoci kata, sparing asi ne.
WJJKO v CZ necvičí JJ tak jak jej prezentoval Soke Clark, který studoval Kawaichi ryu a Tenshin shinyo ryu. Kata v originál WJJKO také najdeš, ovšem v české WJJKO nikoliv - obsahuje kata z Kodokan Judo
Nejblíž se s Kawaichi ryu lze setkat jen v PL, pak FR a samozřejmě UK
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 1 návštěvník