graver píše:Napište něco o uchovávání zbraně a střeliva doma (mám rodinu a nějak si to neumím představit), o problémech s nošením (takové skryté nošení v létě chce asi invenci...) atd.
ucrop: jo, to jsou reflexy a návyky, které je třeba odbourat. Taky si vzpomínám na spolužáka z vojenské katedry, který, když byl vyzván lampasákem, aby odložil zbraň, se otočil k němu s nabitou zbraní a prstem na spoušti a nevinně se zeptal "a kam ju mám položit, sódruhu kapitáne?". Tak rychlej nýdr jsem ještě neviděl...
co a jak skrz legislativu od dvou zbraní atd... si najdeš včetně potřebného zabezpečení v zákoně případně tu:
http://zbranekvalitne.cz/ kde máš mimo jiné vše potřebné ke zkoušce a mohu vřele doporučit...

už to spoustě lidem pomohlo
Z toho druhého hlediska zabezpečení vůči dětem apod... tam je to hlavně na tobě kolik chceš investovat, děti jsou zvídavé, znám lidi co nosí klíče od trezoru na krku i do sprchy.. no ona zvědavost je prevít...
První podle mě důležitá věc je u starších dětí seznámení se zbraněmi doma, že pokud chtějí můžou se s ní pod dozorem učit zacházet, je možnost je vzít na střelnici atd.. jednoduše aby pro ně nebyly to "zakázané ovoce" když se jde ze střelnice naučit děti, že se pak o zbraně musí postarat vyčistit... ať to není jen zábava ale i další povinnosti. Když zavzpomínám tak znám píš ty střelce co jsou smutní, že to jejich děti nebere a po zbraních doma je ani nenapadne pátrat bo k nim mají přístup když si řeknou a je nezajímají... Samozřejmě vždy nějké zabezpečení má být - šuplík to tedy není.., pak je otázka kolik kdo chce investovat a zapřemýšlet také nad budoucností jestli náhodou těch zbraní nebude přibývat

. Nějaká zamykací pixlička umístěná mimo dosah dětí je řešení, ale musí se hlídat klíče. U trezorů, většinou tedy spíš trzorových skříní je variant více obyč klíč - nejlevnější, mechanický kombinační - střední cesta, ale horší otvírání a možná bude i více bavit děti zkoušet, nejdražší elektronické zámky ale zas rychle otevřené, bez klíčů, bez problémů.... popřípadě kombinace. Já pořídil raději větší pixsličku co už není jen plechovka odpovídající lexislativě a má i jistou požární odolnost s el. zámkem pohodlí bez klíčů a už do budoucna myslející na děti. Dále se dá vymyslet další ochrana - poplach na dvířka nábytku,čidlo.. kde je trezor, i s sms na tel atd... když se otevřou, zloděje nezastaví, ale na děti upozorní...
Další možnost jsou zámky přímo na zbraň s možností ukotvení ke kci, zamčení spouště aj. s možností rychlého odemčení kdo ví jak, nebo na klíč. Možností je spousta a děti jistě nejsou překážkou má je spousta střelců co znám a některé i dobře střílí
Jinak není problém se někdy na střelnici sejít a něco probrat a zastřílet si

, děláme i občasná setkání pro nováčky, střel. situace, modelovky, zacházení se zbraní atp... pak i v duchu LOS (lidová obranná střelba), kamarádi trénují v Brně pravidelně, tak není problém tě zkontaktovat.