[b]RE: prevence / (ne)bezpecna mista,obleceni ...
tohle je dobrý názor

já si myslim, že naučit sebeobranu je dost těžký obecně, nikoho nemůžeš připravit na to
kde se bude bojovat,
s kolika protivníky, a proti
jakým zbraním, v
jaké denní, nebo noční době v
jakém oblečení a pod. Proto doufat že holka zvládne někoho jako W. Texas Ranger jedním kopem mezi nohy je nesmysl, sebeobrana je i prevence ne jen boj. Nevím jak ostatní sleduji knížky o sebeobraně a docela mě jich zarazilo několik (pár autorů sem taky přispívá) ,s kterými radami se uplně neztotožnuji. měl jsem to potěšení se bránit na ulici a po této zkušenosti jsem uplně přehodnotil postoj na sebeobranu. Např v knížce StreetFighting od p. Strnada všechny postoje a údery, kopy vychází z karate

neříkám, že je karate špatný styl, ale na konci knihy se dozvíte, že si musíte otloukat úderové plochy o makinawu a pod. a jako ukázka nafocená sebeobrana proti šesti ozborjeným útočníkům, jakje tam postupně napadený likviduje.. můžu tohle chtít po 50ti leté ženě, která přijde pozdě domů z práce? V další se setkáte (nebudu jmenovat autora, se kterým tady jsem se dostal do sporu ohledně jeho vymyšleného stylu) s meditující stopařkou, která hledá karmu a může přecházet mezi různými dimenzemi...?

můžu ze své zkušenosti říct, že na různé meditace nemáte vůbec čas, na to kdy na vás zaútočí si nevybíráte a vy se z toho musíte dostávat proto meditace a přechody mezi dimenzemi neberu jako účinou sebeobranu. Upřimně řečeno si myslim, že instruktorů kteří by naučili někoho se efektivně bránit je velice málo, hodně lidí nebere v úvahu např. jiný boj. styl a pod. Ale jak jsem napsal, píše sem poměrně hodně lidí zajímavé názory a zkušenosti... takový je můj názor