cohen píše:NAIA píše:cohen píše:spravna medicina je vybrat si zo vsetkeho to najlepsie, najfunkcnejsie, co zaroven cloveka nedoku.vi.
preco by som mal robit nejaky bench press, ked mi to serie ramena ako maloco ine???
alebo napr. windmill s kettlom. vobec nic mi ten cvik nedava, na ramena tiez nic moc, tak ho jednoducho nerobim. pretoze v prvom rade musim mysliet na seba, moje vlastne zdravie a je mi jedno, co si o tom kto mysli..
No co třeba nárůst síly a svalové hmoty? Minulé léto jsem šel na benchi cca o 20 kg nahoru a nabral kolem 5 kilo svalů... jde to poznat všude. Stačí jako důvod?
Ramena mi to nijak neničí, všechnu funguje parádně...
tak to si potom stastny clovekale pochop, ze su aj ludia, ktori maju dodrbane/citlive na nespravny pohyb napr. ramena, takze niektore cviky jednoducho cvicit nemozem, lebo by ma mohli odpisat na tyzden - dva. radsej si teda logicky vyberiem ine, setrnejsie.
V pohodě, ptal jsi se proč by jsi to měl dělat, tak jsem ti napsal jak to pomohlo mě. Na druhou stranu, jde o to kolik si naložíš že? Srovnej váhy co cvičíš s KB a co jsi měl na bechni, asi není divu že tě to ničí. Kdyby jsi benchoval s 30 kg tak si ramena taky asi nezlikviduješ. Když to otočíš tak je to cca jako kliky ty ti taky likvidují ramena?