posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod levakbob » úte 14. srp, 2012 11:39

Tipl bych si, že důvod, proč by se to nemělo aplikovat na cviky se zátěží (když pominu zrovna shyby se závažím) je právě v tom cviku samotném. Např. cvičit takhle často třeba bench s 5RM by svaly "nevydýchaly". Přeci jen shyb je spíš cvik s vlastní váhou (+ něco málo se závažím). Záda jsou větší a lépe přijímají tu zátěž, kterou jim shyby nadělí, klidně bych se vsadil, že jiný takový cvik by se nenašel. Podle mě se latisimus dorsi každého člověka těší na okamžik, kdy bude moc konečně pořádně zabrat, protože u běžného člověka "nic moc" na práci nemá...
levakbob
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod NAIA » úte 14. srp, 2012 11:51

levakbob píše:Tipl bych si, že důvod, proč by se to nemělo aplikovat na cviky se zátěží (když pominu zrovna shyby se závažím) je právě v tom cviku samotném. Např. cvičit takhle často třeba bench s 5RM by svaly "nevydýchaly". Přeci jen shyb je spíš cvik s vlastní váhou (+ něco málo se závažím). Záda jsou větší a lépe přijímají tu zátěž, kterou jim shyby nadělí, klidně bych se vsadil, že jiný takový cvik by se nenašel. Podle mě se latisimus dorsi každého člověka těší na okamžik, kdy bude moc konečně pořádně zabrat, protože u běžného člověka "nic moc" na práci nemá...

No jsem mel na mysli prave ten shyb se zatezi protoze je to vice podobne tem cvikum s cinkou.

Proti benchpressu bych videl vyhodu v tom ze to tolik nenici klouby. Ja treba na benchi na 100 kg a vice citim lokty a nedovedu si predstavit tam behem 30 dnu nalozit treba 160kg protoze by mu upadly ruce.

Mam takovej pocit ze tah kdyz vysim nebude telo namahat jako tlak pod cinkou ale nevim jestli tohle je ten duvod... A jak pises ze zada to lepe "vydychaji" prece jenom je to sval a nemyslim ze by ten zadovejbyl nejak chtrejsi:) Chapu asi jak jsi to myslel jen pro to nemam zadou podpurnou myslenku
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 14. srp, 2012 12:10

levakbob: duvodu je vice, ale to bylo na esej :-) ale dobre postrehy, bravo!

NAIA: vydychaji, levakbok ma recht, nektere svalove skupiny regeneruji rychleji nez jine - zkusit tohle treba na drep by bylo o vozejk ha ha :-D

suma sumarum: tohle je program na shyby, neaplikoval bych ho na neco jineho, a uprimne bych ho ani nemodifikoval - da se samozrejme, ale to uz je treba fakt zkusenost. Pavel rika "udelej krok doleva a ja strelim" :-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » úte 14. srp, 2012 12:57

PM: nehodil bys sem pls ten program na kliky? docela by mě to zajímalo.
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 14. srp, 2012 13:37

bude brzy na KB5.cz, uz jsme ho slibil vice klukum
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kraken » úte 14. srp, 2012 13:41

taky me to napadlo kdyz sem to poprvi uvidel, ze bych to zkusil treba na drepy, pak sem si vypocital jak by to asi probihalo a uz jen pohledem na ty cisla sem videl ty vole to nemuzu dat :D
kraken
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod NAIA » úte 14. srp, 2012 14:01

pm píše:levakbob: duvodu je vice, ale to bylo na esej :-) ale dobre postrehy, bravo!

NAIA: vydychaji, levakbok ma recht, nektere svalove skupiny regeneruji rychleji nez jine - zkusit tohle treba na drep by bylo o vozejk ha ha :-D

suma sumarum: tohle je program na shyby, neaplikoval bych ho na neco jineho, a uprimne bych ho ani nemodifikoval - da se samozrejme, ale to uz je treba fakt zkusenost. Pavel rika "udelej krok doleva a ja strelim" :-)

Oki slo mi spise o princip. Diky
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 14. srp, 2012 14:01

kliky s drepmi idu cca ruka v ruke, odhodlavam sa zacat davat burpees pri najblizsom plane cvicenia s vlastnou vahou

http://www.youtube.com/watch?v=PYfNA_lmkHM

8)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » úte 14. srp, 2012 14:30

Tenhle Pavlův systém jsem zkoušel asi před třema měsíci. Je to dobré, ale tady je můj postřeh po cca 5 týdnech systematického dodržování programu. Když jsem pak začínal od třinácti dostavila se stagnace a únava jednodenní odpočinek nestačil. MNOHEM lépe se mi osvědčil jeho jiný systém grease the groove + dodatečné závaží. Doposud považuji grease the groove za TOP, ale samozřejmě ne každý má tu možnost.
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 14. srp, 2012 14:54

Toman:

- program je ale jen na 4 tydny, pak treba obmenit
- v pripade stagnace treba vlozit extra den odpocinku nebo se vratit o tyden zpet (jak se pise v clanku)
- v pripade narazu na zed treba obmenit program (jak se opet pise v clanku - GTG, zebriky, polovina maxima, EDT - toolbox je bohaty)

takze na vsechno se mysli :-)

a 100% souhlas, GTG je super, ale nechal bych si ho na tezsi lifty (treba shyby se zavazim)

cest
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » úte 14. srp, 2012 15:53

pm píše:Toman:

- program je ale jen na 4 tydny, pak treba obmenit
- v pripade stagnace treba vlozit extra den odpocinku nebo se vratit o tyden zpet (jak se pise v clanku)

LOL musím pozorněji číst ... vždycky se na něco v návalu entusiasmu upnu a unikají mi detaily ... díkes

Jinak shodou okolností to teď přesně tak dělám shyby se závažím i bez v režimu GTG cca 6x denně a je to super žádný laktát, ale i tak po týdnu cítím vazy a šlachy (nebo čert ví co :-))že musím dát cca 2 dny oraz.
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » úte 14. srp, 2012 21:01

NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 15. srp, 2012 7:03

husty, tomu se mi ani nechce verit ty brdo, kolik tam ma?
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » stř 15. srp, 2012 9:12

pm píše:husty, tomu se mi ani nechce verit ty brdo, kolik tam ma?

To by mě taky zajímalo... Na Grappling Weekly hodily akorát video a žádnej komentář k tomu.
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod choze » stř 15. srp, 2012 9:22

NOKT píše:
pm píše:husty, tomu se mi ani nechce verit ty brdo, kolik tam ma?

To by mě taky zajímalo... Na Grappling Weekly hodily akorát video a žádnej komentář k tomu.

tipujem, podobne ako chlapik v diskusii pod videom, ze tam je nalozena cca 185 lb (cca 90 kg), pri jeho vahe 70 kg (cca 155 lb) celkom fajn ale nic vynimocne. ze nejde o vysoku vahu, napoveda aj spravanie tycky...
Jozef Obuch
Hinode kobudo dojo Slovakia
www.kobudo.sk
choze
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 15. srp, 2012 9:45

Jo kdyby byli pánové kolem „ funkčního“ tréninku tak našlapaný jako olympijský lifteři tak ani neceknu.To by to ale nebylo tak děsně zdravé posilování, že.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » stř 15. srp, 2012 10:05

RUNAR píše:Jo kdyby byli pánové kolem „ funkčního“ tréninku tak našlapaný jako olympijský lifteři tak ani neceknu.To by to ale nebylo tak děsně zdravé posilování, že.

Napiš prosim tě jak vypadá tvůj trénink. Docela by mě to zajímalo.
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 15. srp, 2012 10:39

Jasné, později, nemám teď čas to vypisovat.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod YueFei » stř 15. srp, 2012 11:02

RASTA RASTAFARI
YueFei
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pm » stř 15. srp, 2012 11:55

proti oly-lifts nikdo nic nema, ostatne kettlebel lifting je prijatelny varianta oly-liftu pro bezneho smrtelnika. oly lifts jsou totiz elitni cviky, nejde jen o jejich vybusnou silu, ale mobilitu, koordinaci, timing apod. ma-li nekdo dostup k velke cince, podiu, kde muze cinku zahodit a dobreho coache, jen super. funkcni trenink pouziva s uspechem radu modifikovanych oly-liftu. maji cisla stejny jako oly-lifteri? ne, a ani nepotrebuji, protoze nejsou oly-lifteri.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj