posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod cohen » čtv 16. srp, 2012 12:06

RUNAR píše:
cohen píše:runar, no deadlift? aspon robis nieco miesto toho? prenasanie pianin, alebo take nieco?

No, jako mledej jsem si občas přivydělal jako stěhovák.Tahali jsme nábytek v barácích bez výtahu a tak.
Taková posilovačka kde Ti platěj místo toho aby si platil Ty, super ale je to o zdraví, pokud zakopneš na schodech tak Tě převálcuje 150kg dubová skříň.Naštěstí mi balanc fungoval skvěle a nic se mi nestalo.

Místo dead liftu jsem jel různý jiný cviky na přítahy železa. Jinak dead lift je hodně skvělej cvik, o tom žádná.

jasne, klamem az sa prasi ;)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » čtv 16. srp, 2012 12:12

Hm, a podle toho tu píšeš že neznám rozdíl v pohybu mezi přítahem a dead liftem?S pm se dá aspoň občas trochu fer podiskutovat, narozdíl od tebe.Ty seš jenom celej nadrženej chytat za slova jako právník a pak překrucovat.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » čtv 16. srp, 2012 12:31

runar: podla toho co si napisal TY bolo okamzite zrejme, ze nepoznas rozdiel pohybu medzi rows, ktore cvicis miesto deadliftu. nemusim nic prekrucovat, len sa chechcem (trosku skodoradostne, priznavam). :wink: a do buducnosti - napise nieco o posilovani pm, ok. napises nieco ty proti nemu, hmm, not so good. teda aspon pre mna.

mimochodom, akeho antagonistu cvicis na vyvazenie drepov s cinkou? lebo sam pises, ze by sa nieco cvicit malo a ze si to aj cvicil... zaujima ma to.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gusep » čtv 16. srp, 2012 12:57

Aby to tu zas nesklzlo iba do debaty funkcny vs. posilka, RUNAR vs. ..., pripojim aj svoj nazor.
Neviem ci niekto z vas (okrem PM) cital knizku od Dana Johna - Never Let Go: Philosophy of Lifting, ale tento borec (mimo ine tiez senior RKC a profi atleticky trener) je velky zastanca variablility treningu.
Mne osobne to pride ako velmi rozumny pristup a preto po 4 mesiacoch mavania s KB (minimalisticky program od PM - diky!) som zas spat v posilke a moj program sa prilis nelisi od toho runarovho - drep(back/front), deadlift, military press, bench, clean, hrazda (variabilne uchopy + zavazie). 1 x tyzdenne si do toho vlozim na spestrenie KB TGU + swing ale gro teraz tvori velka cinka. Vidim to tak na 2-3 mesiace a potom (ak PM vypise nejaky seminar minimum pre pokrocilych) zas zmena.
Myslim, ze prave zmena a ucenie sa novym pohybovym vzorcom posuva velmi dopredu. Takze pre zatatych KB mavacov odporucam obcas skusit front squat. atd. s velkou cinkou a naopak posilkovym zavislakom skusit si, co to znamena naucit sa poriadne TGU a kam ich to moze posunut :)
Gusep
Gusep
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod fakt » čtv 16. srp, 2012 13:20

pm píše:fakt: no name hater, který nemá čím konstruktivním přispět, a tak jen rozdmýchává spory? nedůstojné, trapné.

pm: nevztahuj vše na sebe. Ji přecitlivělý, anebo se pokládáš za přehnaně důležitého. Jsi li pro někoho důležitý, gratuluji ti. Naplňuje se tvá snaha (a vidíš vyhýbám se invektivám typu enormní, vehementní atd.). Mne jsi moc neoslovil a víceméně tě ignoruji. Takový je život a nemusíš za tím hledat cokoli osobního. Na druhou stranu kvituji tvůj posun. Na počátku threadu jsi strašil hrazdou, jako nezdravým cvikem. Nyní shybuješ jednoruč. Možná jednou začneš běhat a zjistíš, že je to prima. Nezahazuj všechno staré proto, že procházíš bouřlivým vývojem. Na druhou stranu výše popsané klidně ignoruj. Opravdu nejsme jeden pro druhého inspirací. Nakonec ale - proč ta žluč?
Tak ať ti slouží koule.
Naposledy upravil fakt dne čtv 16. srp, 2012 13:22, celkově upraveno 1
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 16. srp, 2012 13:21

Runar: s tím deadliftem jsem to též pochopil jako cohen, tedy že dáváš příklad cviků co jedeš místo deadliftu... oni na fotce můžou rows a deadlift vypadat podobně, oba jsou to tahy, ale jsou to úplně jiná zvířata, tak jsem se divil, proč je dáváš za příklad

Runar, cohen, kdokoliv ostatní: pánové, nestavte to please "pm vs. Runar", "funkční trénink vs. ...", "old-school vs. ... ", není to přece Sparta a SLávie, netřeba si vybírat fancluby a upisovat se krví :-) naše debata je zajímavou škálou, "pravda" není ani na extrému vpravo nebo vlevo ju, právě proto je to škála. moji "fanoušci" se vždy přikloní na stranu které oponuji, bez ohledu na to co dělám a píšu, Runarův "fanclub" se zase vždy přikloní na stranu jeho "odpůrců", bez ohledu na to co napíše, prostě osobí sympatie a antipatie :-)

a please, to že je nědo chytrej, uvažuje a studuje, neznamená že je "teoretik", mám svoje odtaháno pánové, železo tahám 6x týdně, domácí úkol mám splněn, moji žáci mají praktické výsledky, tak žádné hloupé podpásovky tohoto typu please
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kain » čtv 16. srp, 2012 13:21

Gusep: Naprostý souhlas, variabilita a obměnění programu, aby si tělo "nezvyklo" a nestagnovalo. Taky mám slíbený nový program na velkou činku, až dojedu to, co mám teď nastaveno s kettls. :)
Lidé jsou pomíjiví, kung-fu je navždy.

Student Practical Hung Kyun - Pavla Macka sifu
Kain
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod pm » čtv 16. srp, 2012 13:22

fakt: přečti si to s tou hrazdou ještě jednou ju, a možná ti to dojde :-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 16. srp, 2012 13:27

Gusep: bravo, souhlas. proč myslíš, že moji žáci i já osobně cyklujeme kettlebells, velkou činku, posilku s vlastní vahou? program totiž nutno obměnit ideálně předtím, než člověk začne stagovat, reálně když začne stagnovat.

buď jak buď, i s kettlebell, činkou nebo vlastní vahou si člověk vystačí hodně, hodně dlouho - důležité je totiž cvičit "same, but different" (regrese, progrese, varianty těch samých cviků, cyklování vah, změna tempa, pauz, setů, opakování, vůbec metody... )
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » čtv 16. srp, 2012 13:53

pm píše:fakt: přečti si to s tou hrazdou ještě jednou ju, a možná ti to dojde :-)

Tak složitě nepíšeš.

Ale konstruktivně. Runar tady popsal opakovaný (rozuměj v sérii) výkon v nějaké škále cviků. Píšeš, že jedeš i činky. Snad jsem dobře porozuměl, pokud ne tak mě samozřejmě oprav, taháš železo 6x v týdnu. Vyber tedy z uvedené škály nějaký a napiš svůj výkon. To je přece jasná argumentace. Jasně, on se tím neživí a ty výkony nic moc nejsou. Ale aspoň pro představu pro nás laiky, kolik dává profík.
Naposledy upravil fakt dne čtv 16. srp, 2012 13:57, celkově upraveno 1
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » čtv 16. srp, 2012 13:56

pm píše:
a please, to že je nědo chytrej, uvažuje a studuje,

Tohle třeba nekomentuji. Já mám zase rád chladné zbraně.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 16. srp, 2012 14:27

já se taky siláckýma kouskama neživím :-) každopádně namátkou, shybnu 48 kg, dám dřep na jedné noze s 40 kg, kettlebell TGU s 36 kg, čistý military press s 36 kg kettlebell, deadlift s velkou činkou přes dvojnásobek vlastní váhy (už nám holky musí velkou činku znovu vrátit sakra), přes 100 snatchů s 24 kg za 5 minut. posilku s vlastní vahou nezmiňuji, každopádně shyby na jedné přibudou co nevidět :-) Superman výkony to nejsou, ale s 65-68 kg živé váhy si rozhodně nestěžuju :-D doporučuju sledovat videa na KB5 YouTube kanálu, ukázky různých kousků a skopičin budou přibývat, protože upřímně, napsat si sem můžeme každý co chceme že :-)

O Runarových výkonech bych nepsal, že "nejsou nic moc", respekt, není to profi lifter, to nikdo z nás. kolik dává profík ti nepovím, zatím nikoho na profi silové výkony netrénuju.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 16. srp, 2012 14:29

fakt píše:
pm píše:fakt: přečti si to s tou hrazdou ještě jednou ju, a možná ti to dojde :-)

Tak složitě nepíšeš.

Mno, kdyby si to skutečně čtel, došlo by ti, proč na shybování jednoruč hrazda nevadí ani za mák. S velkou činkou a jednoručkama na bench je to podobné, že. schválně jeslti na to příjdeš :-D

ps: samozřejmě že běhám, to že úplně jinak a pro jiné účely, to je věc jiná. místo pinkání míče mezi mě a Runara se můžeš se samozřejmě pochlubit svými výkony.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » čtv 16. srp, 2012 15:44

Kurva tady je to samej Herkules asi si nekoho z Vas pozvu az pojedu priste do lesa na syrovinu :-)
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 16. srp, 2012 15:48

Toman píše:Kurva tady je to samej Herkules asi si nekoho z Vas pozvu az pojedu priste do lesa na syrovinu :-)

tovíšžejo, abysme odpadli jako hrušky :-D
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » čtv 16. srp, 2012 16:03

pm píše:já se taky siláckýma kouskama neživím :-)

ukázky různých kousků a skopičin budou přibývat, protože upřímně, napsat si sem můžeme každý co chceme že :-)

Promiň, měl jsem pocit, že se silovým tréninkem živíš.
Tolik rad, odkazů na vlastní semináře, citací kapacit. Zmátlo mě to.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » čtv 16. srp, 2012 16:13

pm píše:ps: samozřejmě že běhám, to že úplně jinak a pro jiné účely, to je věc jiná. místo pinkání míče mezi mě a Runara se můžeš se samozřejmě pochlubit svými výkony.

Ani by mě nenapadlo, že budeš běhat normálně a pro zvýšení/udržení fyzické kondice.
Ano, jsem jinde. Rozhodně se nechci chlubit a zbytečně způsobovat komukoli komplex. Dokážu pochopit, že každý může mít v životě jinou startovací pozici.
Pohybu zdar
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » čtv 16. srp, 2012 16:41

fakt: me by teda taky (su zvedavej) zajimalo jaky mas vykony Ty - kdyz uz si vybiras z pm prizpevku jen co se ti hodi (navic pm i Runar nemeli problem nam tu napsat svuj program a vykony) Myslim ze nikomu komplex nezpusobis (ani takovym chcipakum jako sem ja :D ) - minimalne si muzes spise polepsit pokud to za neco stoji...
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » čtv 16. srp, 2012 16:45

Toman píše:Kurva tady je to samej Herkules asi si nekoho z Vas pozvu az pojedu priste do lesa na syrovinu :-)

Uhodils hřebíček na hlavičku.
Práce v lese, na poli, na stavbě, s ... jsou opravdu archetypem funkčního posilování, které by se dalo označit módním Old school (aby tak nesmrdělo). Kromě benefitu pro tělo, vytváříš hmatatelné hodnoty a hážeš za hlavu úvahy o vlastní neužitečnosti.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » čtv 16. srp, 2012 16:50

Dalt píše:(ani takovym chcipakum jako sem ja :D ) -

Nepodceňuj se.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj