posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod RUNAR » čtv 16. srp, 2012 17:07

pm píše:oni na fotce můžou rows a deadlift vypadat podobně, oba jsou to tahy, ale jsou to úplně jiná zvířata, tak jsem se divil, proč je dáváš za příklad

Psal jsem různé variace na téma přítahu olympijské činky:

- Vám opravdu neříká nic dynamickej chaeting s velkýma váhama?Tam pohyb vychází z boků a pak přebírá vršek.
- znáte rozdíl mezi čistým provedením a rvaním těžkýho železa?
- opravdu neznám dead lift z obrázků.
- nevíte vůbec jak jsem to cvičil a hned začnete podpásovky o řazení do skupin podle pohybu, já se můžu vytasit s jiným dělením cviku a tam by třeba bench a dead lift skončily ve stejné skupině.
- mám tady vypisovat svalové skupiny a co všechno zabírá podobně, jaký se tam účastní stejný stabilizátory v dynamickým přítahu s nakládačkou a během dead liftu?
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 16. srp, 2012 17:11

Já bych to, Runare, uvítal...mně posilování fakt říká ouplný houno, takže pokud se rozepíšeš víc, uvítám to. To není pruzení.....s PM to určitě probereme v sobotu na mém semináři, ale víc info....jedině dobře. To píšu k tomu, kde se ptáš, jestli se tu máš víc rozepisovat.....já jsem fakt laik a asi i jelito.....takže beru všechno.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » čtv 16. srp, 2012 17:17

Jendis: ok, v pohodičce, potom napíšu víc.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » čtv 16. srp, 2012 19:37

Tsss, zbytečnej virtuální spam... :roll: Hybridní karatista Runar přece napsal, že mrtvej tah je sice super cvik, ale jemu moc nesedl a tak se jej snažil nahradit jinak. A k tomu se mimochodem TENHLE jím odkazovanej cvik opravdu hodí super... :idea: Kdo si myslí, že při něm, pokud se jede s těžkýma váhama a trochu dynamicky, slušně nemakají např. vzpřimovače, je na omylu. My měli kdysi na judu, jestli si to dobře pamatuju, v rámci silový přípravy "povinný" tyhle cviky s velkou činkou: Přítahy v překlonu, benchpress, přítahy k bradě, tlaky (ve stoje nebo v sedě) a dřep. K tomu samozřejmě ještě břicho a předloktí. Pokud chtěl někdo navíc ještě třeba shybovat, honit bicáky a podobně, klidně mohl, jeho věc. Mrtvej tah jsme tehdy vůbec necvičili, jen si ho tu a tam někdo z nás vyzkoušel díky ve stejný posilovně cvičícím silovým trojbojařům. A právě díky kombinaci těžkých dřepů a přítahů v předklonu dokázali 85 - 95 kg judisti bez speciální přípravy na mrtvole utáhnout okolo 200 kg, takže tak... Prostě není třeba hysterčit s tím, že nějakej konkrétní cvik nelze v silový přípravě nahradit ničím jiným, než jeho obdobou. Téměř vždycky to nějak jde.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 16. srp, 2012 19:41

fakt píše:Promiň, měl jsem pocit, že se silovým tréninkem živíš.
Tolik rad, odkazů na vlastní semináře, citací kapacit. Zmátlo mě to.

jejda, kdyby mě platili za moje výkony, to by bylo super, "jen" bych cvičil a pohoda; "bohužel" mě moji žáci a klienti platí za jejich výkony a zlepšení

fakt píše:Ano, jsem jinde. Rozhodně se nechci chlubit a zbytečně způsobovat komukoli komplex. Dokážu pochopit, že každý může mít v životě jinou startovací pozici.

:lol: tady žádné překvapení
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 16. srp, 2012 19:41

RUNAR: prosím nereaguj "vy", ale zvlášť na mě a na cohena

tvrzení: deadlift nejedu, jedu místo něj jiné cviky
otázka: jaké?
odpověď: rows
otázka: cože? rows jsou tahání rukama, deadlift nohama
odpověď: viz bodový elaborát výše, kde nic s původní otázkou nesouvisí, dle tvé logiky jsi mohl tedy vlastně říct jakýkoliv cvik

když řekneš: "nejedu nic alá deadlift", beru

když napíšeš "jedu good morning, single leg deadlift, straight leg deadlift, sumo deadlift, swing, snatch, sakra, i zakopávání,

beru. když řekneš "rows", nechápu, a když pak píšeš o "dynamickém cheatingu", "rvaní těžkého železa", "svalových skupinách", sorry, neberu.

---
jinak poznámka pro všechny, netýká se nutně jen tohoto tématu, tzv. funkční trénik má metodiku a systém, mj. dle pohybů, ne svalů, deadlift je excelentní příklad (není dle definice funkčnější cvik než něco těžkého zvednout ze země), je to mj. slabina posilky s vlastní vahou (kde se posílí ty samé svaly, a hip hige, jeden z nejdůležitějších pohybů, ne)

proto cvičíme dle doporučení chytrých pánů poměr "cviky ze skupiny deadlift vs cviky ze skupiny dřep" až 5:1, protože je x dokladů že tato skupina cviků je mnohem, mnohem důležitější, obzvláště rpo dnešní kvadricepsně dominantní sedavou generaci. jak říká Cook, "udržujte si dřep, trénujte deadlift"
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 16. srp, 2012 19:45

TongPo: úplně mimo, deadlift je přece o nohách, hamstringách, svalech prdelních a hlavně pohybu! vzpřimovače stabilizují, tím veškerá podobnost končí - tahat rukama (row) nebo nohama (deadlift) je A nebo B, sorry, to ti řekne každej powerlifter-začátečník. dle stejné logiky bych mohl odpovědět, že místo dřepů jedeme bench-press nebo military pressy. hezký že se zastaneš kamaráda, beru, ale vedle jak ta jedle.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » čtv 16. srp, 2012 19:58

pm píše:
fakt píše:Ano, jsem jinde. Rozhodně se nechci chlubit a zbytečně způsobovat komukoli komplex. Dokážu pochopit, že každý může mít v životě jinou startovací pozici.

Chápu tvoji úlevu.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 16. srp, 2012 20:06

fakt píše:
pm píše:

Chápu tvoji úlevu.

řeči řeči řeči, ani vtipné to není (a smysl pro humor, ten ti rád přiznám) :-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » čtv 16. srp, 2012 20:30

Proč myslíš, že to byl vtip?
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » čtv 16. srp, 2012 21:02

pm píše:TongPo: úplně mimo, deadlift je přece o nohách, hamstringách, svalech prdelních a hlavně pohybu! vzpřimovače stabilizují, tím veškerá podobnost končí - tahat rukama (row) nebo nohama (deadlift) je A nebo B, sorry, to ti řekne každej powerlifter-začátečník. dle stejné logiky bych mohl odpovědět, že místo dřepů jedeme bench-press nebo military pressy. hezký že se zastaneš kamaráda, beru, ale vedle jak ta jedle.

No jo, pořád stejnej demagog... :wink: Takže - mrtvej tah existuje ve třech hlavních variantách, tedy klasickej, rumunskej (s nataženýma nohama) a sumo. A jaký svaly že to při něm pracujou? Vezmu jen klasickou variantu mrtvýho tahu: V první fázi pohybu makají zejména přední svaly stehen (kvadricepsy) a hýžďový svaly, k tomu se přidávají zadní svaly stehen (hamstringy) - stabilizují a jak se činka dostane cca nad kolena, hlavní nápor přechází na vzpřimovače trupu. K tomu se ještě samozřejmě zapojuje spousta dalších svalů, jako např. trapézy a tak dále. Prej "vedle jak ta jedle"... :lol: :roll: To seš možná ty s tvrzením, že mrtvej tah je o nohách, prdeli a pohybu? 8O :lol: :roll: Mrtvej tah je skvělej komplexní cvik zapojující spoustu svalů, ale vzhledem k tomu, že na soutěžích v silovým trojboji to nejčastějš nedotáhnou zádama (nezvládnou se narovnat), si troufám říct, že je asi nejvíc "o zádech". O nohách je dřep. Když se podíváš na svaly, jaký pracujou při dřepu a přitahu v předklonu, najdeš tak hodně společnýho s mrtvým tahem. Pochopitelně, že ty přítahy jsou hlavně o střední a horní části zad. No, raději si to znovu prostuduj, tyhle výpadky z pozice vševědoucího by ti mohly pošramotit image vzdělanýho trenéra funkčního tréninku... :twisted: Mír v duši, už na tebe nebudu ohledně tohodle tématu reagovat.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 16. srp, 2012 21:48

TongPo, polopatě:

row = rukama, horní tah

deadlift = nohama, spodní tah

o stabilizaci řeč padla; deadlift a row sice nerozeznáš, ale číst předpokládám umíš

takže opakuji, naprosto mimo mísu, počet smajlíků nebo invektiv na tom nic nemění. podobné "argumenty" toto nedorozumění ještě více a více ztrapňují.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » čtv 16. srp, 2012 21:58

Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » pát 17. srp, 2012 6:13

Ha, ha, TongPo má pravdu, to ty tady akorát mudruješ ä nemáš zkušenosti :lol: :D 8) .
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kain » pát 17. srp, 2012 6:40

TongPo: To myslíš vážně, že nařkneš někoho z demagogie a pak napíšeš tohle? Jasně, že mrtvý tah je parádní cvik, při kterém procvičíš celé tělo, ale pohyb vykonávají nohy... To je jak kdybys řekl, že letadlo hlavně o ježdění po zemi, protože má kolečka a když se mu nevysunou, tak se při přistání rozseká....

Wille, prosím tě, buď napiš něco konstruktivního, nebo si to nech pro sebe (s TongPo a Runarem sice nesouhlasím a s mým sifu maj rozdílnej názor, ale hej, o tom je život, že se s každým neshodneš, ale je to alespoň debata, ne plané urážení...)
Lidé jsou pomíjiví, kung-fu je navždy.

Student Practical Hung Kyun - Pavla Macka sifu
Kain
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod pm » pát 17. srp, 2012 8:18

hellas: drepy mi tez vyraze zlepsi military pressy, ale nebudu je proto davat za priklad alternativnich cviku militaru pressu, rozumime? o tom, ze deadlift je komplexni cvik (a jeho ruzne varianty vyuzivaji vice ruzne svalove skupiny - k TongPoovu seznamu bych pridal x dalsich variant), o tom nikdo nepochybuje, zbytek viz vyse, nebudu se opakovat.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » pát 17. srp, 2012 8:31

pm a proč mě to píšeš?
V tym článku je rozepsaný, kerý svalový skupiny při mrtvole pracujó a pak só tam DOPLŇKOVÝ cviky na odstranění slabéch míst. Např. zmiňuvaný přítahy v předklonu ne MÍSTO mrtvoly, hale jako vhodné doplňkové cvik na posílení vrchní části zad a trapézů.
Forum je no hóby, řikat si to soboně, sténak byste se za chvilu zhodli ;-)
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gusep » pát 17. srp, 2012 8:32

z mojej skusenosti klasicky deadlift hlavne zada a svaly trupu, nohy a prdel tak 20%

..mozno cvicime kazdy uplne iny cvik ;)
Gusep
Gusep
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod cohen » pát 17. srp, 2012 8:44

runar: stale si neodpovedal na otazku, co cvicis ako antagonistu k drepom.

tong von po: ako... nie si ty nahodou ten tong von po, ktory chcel este minuly rok gravera posadit za stroje, ked sa chcel zbavit nejakych bolesti? beriem tvoje nazory na fighting, zbrane, sebaobranu, ale po tomto faux pas povedat o pm, ze je demagog, hmmm, to chce naozaj velke ego :D

fakt: mimochodom, runar uviedol iba svoje best vykony v benchi, inac sa konkretnym udajom o vykonoch vyhol. skus sa drzat faktov a nezakryvat neznalost/zavist/sklamanie nepodarenym sarkazmom 8)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pát 17. srp, 2012 8:53

hellas: souhlas

Gusep: samozrejme, deadlift je komplexni cvik, zahrnujici komplet posteriorni retezec, jadro atd.; to o co preci jde - netaha se rukama (ala row), ale nohama (kycelni extenze), ruce jsou jako provazy s haky na konci, drzi na konci, jsou v loktech po celou dobu propnute, nepritahuji zavazi nahoru, pohyb je o kycelni extenzi. deadlift neni row, ani shrug. cviky jako deadlift, swingy, cleany, snatche, good morning maji spolecny prave onen kycelni ohyb, jsou to tzv. kycelne dominantni cviky (flexe v kolenou je minimalni ci zadna), narozdil od drepu, kde je flexe v kolenou i kyclich maximalni. v rows drzim pozici, a taham rukama. dobry cvik, o tom zadna, ale ne ze skupiny cviku ala deadlift. asistencni cvik pro deadlift? ano, ale to je treba i drep.

ps: zkus i jine varianty deadliftu nez konvencni - osobne sumo nemam moc rad, ale zkus a druhy den uvidis :-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj