will píše:No a jak s to řešil, když tě na tu lebku házel, koukám, že sto přežil ve zdraví. Já jsem se setkal zase s tím, že jsme jeli kolečko cca 6 lidí, kdy každej házel každýho, kdy jeden mě házel, tak divně, že jsem padal na celý záda a nemohl jsem to nijak ukorigovat a taky to bylo dost nepříjemný. Dá se s BJJ čelit judu.
pe25tr píše:Shihtzu píše:Aikido je vykleštěné Daitó-ryu (které je naopak velmi tvrdé a hodně dobře aplikovatelné na ulici)...
Takže říkáš, Daitó-ryu je "velmi tvrdé" a "hodně dobře aplikovatelné na ulici".
Třeba tohle http://www.youtube.com/watch?v=hvPEU9mAX5Y jsi měl na mysli?
Shihtzu píše:
A strejda google by ti býval i vysvětlil, že Daitó-ryu je praktické samurajské bojové umění. Vytvořené pro přežití a obranu proti tělu i zbraním.
kumori píše:kluci zkusme polemizovat na téma judista vs. zápasník volného stylu![]()
kdo by asi měl větší šanci?
jinak judo je dobrá pohybová průprava, je fajn, když malé děcka se chodí motat na tatami, jednak se tam vyskákají z energie, ale především se otlučou a něco se naučí.Je to jistě lepší než se potloukat po Dubině ( sídliště v OV - "hodně dobrá" adresa).Po dobré pohybové přípravě ( kterou ale získají myslím i v ABU ) pak na něco pro život - KM nebo již zmiňované ABU.
myslím, že pokud někdo chce zápasit, ať zkusí volný styl.Tam to jde i bez kimona...
ale k tématu Aikido.Vždy se směju, když vidím nějaký náborový plakátek do klubu Aikido![]()
![]()
a to při čtení, že Aikido je sebeobranné bojové umění...kolega Ukrop to tu MNOHOKRÁT zmińoval, proti útokům na ulici nebo boxerovi nemá a nebude mít nikdy aikodoka šanci, protože bitkař nebo boxer ho zasype takovou kadencí granátů, že jedinný, kdo by byl schopen tomuto druhu útoků reagovat je O Sensei a ten je už více než 40 let u Stvořitele...zajděte si do nějakého klubu ČAA ( ti mají "patent" ta to pravé Aikido v CZ
![]()
) a nechte si ukázat nějaké sebeobranné techniky.Diametrálně je odlišná situace u Yoseikan Aikido ( styl Mochizuki Minoru - žák Kano Sensei a posléze i Ueshiba Sensei, studoval i Karatedo ), tento styl obsahuje vybrané techniky předválečného Judo a Aikido.Syn Mochizuki Sensei 10.Dan IMAF, Hiroo styl svého otce přetransformoval do Yseikan Budo, konglomerátu Yoseikan Aikodo, Judo, Karatedo a Kenjutsu.Dokonce se zde i spáruje v boxerskách bambulích.Tady bych se nebál chodit na streetfight...
Takže moje rada - vyhněte se Aikikai širokým obloukem...
kumori píše:kdysi jsem si položil otázku co je lepší jestli judo nebo zápas, no zašel jsem se zeptat k volnostylařům a po pár ukázkách mi bylo jasno...po technice, kterou nazývali "záhlavák" jsem to úplně vzdal...
graver píše:http://tn.nova.cz/zpravy/domaci/prepadeni-jako-z-filmu-benzinka-se-zmenila-v-boxersky-ring.html
Zřejmě slušnej oddíl
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků