mnich píše:Ahoj asi mě vůbec neznáš ale já vím kdo jsi máme stejného kamaráda.Tvoje srovnáni Mikeho a WCh praktika?Tak předně srovnáváš zde špičkového vrcholového sportovce z nějakým clapíkem co normálně chodí do práce a k tomu cvičí.Potom nikdy se to nestalo tak proč o tom mluvit?Já byl svědkem kdy můj první sifu /a Honza ho zná/ seskal kluka o 20cet let mladšího praktika ThaiBoxu.Pozor neříkám že ThaiBox je proto špatný.Jinak ten pán je stejně starý jako moje Máma.Ten souboj z Macao?Hele bojuješ jak máš natrénováno.To platilo včera jako dnes.To že to byli slavní mistrové?Hele já je vůbec neznám?Jinak najdi si na You Toube tohle Kuoshu Leitai Championship Tournament 1986.Jeli to pěkně bez rukavic pak to vláda zatrhla.I když si myslím že to stejně pomluvíš ahoj]
Tvoje citace jsou fakt soda, ale stejně jsem to vyluštil, heč!

A odpovím navzdory tomu, že v následujícím příspěvku píšeš, že seš tu naposledy. Takže: Mika jsem uvedl jako příklad a protiargument k Arimovu tvrzení, že pro bojový umění "je svalstvo jen na obtíž". Mike byl v nejtěžší váhový kategorii se svou výškou 178 cm prckem, jeho soupeři byli ve většině případů chlapi přes 190 cm. Tím, že byl Mike mimo rychlosti a pohyblivosti i svalnatej = silnej a disponoval tak zdrcujícím úderem a něco vydržel, dokázal i těmto vyšším soupeřům s delšíma rukama úspěšně čelit. Kdyby měl hmotnost cca 70 kg, tak by ho ti samí soupeři vystřelili z ringu. Tohle je prostě fyzika, když vezmeš dva naprosto technicky, takticky i výškově identický bojovníky a jeden bude mít 70 kg a druhej 90 ve svalech, tak je asi jasný, kdo koho sejme

Proto taky v bojových sportech existujou váhový kategorie. Zaklínání se tím, že na ulici je to jiný než v ringu, je ohraný jako stará gramofonová deska...

Jasně, že je to na ulici jiný, neplatí tam žádný sportovní pravidla, ve hře jsou i špinavý techniky, zbraně, víc útočníků atd... Ano, "čistokrevní" bojoví sportovci mají na ulici nevýhodu, že na tyto věci nejsou připravení. Z praxe však vím, že navzdory tomu dokážou díky svý fyzický a psychický odolnosti takový situace vyřešit mnohem účinněji, než drtivá většina lidí ze škol "bojových umění", kde se ulítává na technikách, prací s energiema, použití síly útočníka proti němu samotnému atd. Ano, naprosto souhlasím s názorem, že není důležitý co se cvičí, ale jak a kdo to cvičí. Je úplně jedno, jestli jde o wing chun, karate, krav magu nebo třeba musado. Když se tam bude pořádně makat na fyzičce (včetně síly), plnokontaktně bouchat a např. obrany proti zbraním zkoušet plnou silou a rychlostí, časem se zrno od plev oddělí = přestanou se učit nefunkční píčov*ny a doladí se to, co funguje. Pokud tady ale někdo napíše, že cvičí styl XY a že svalovina je pro boj špatná, tak je mi jasný, z jakýho druhu školy to má. Ty YouTube videa na téma "Kuoshu Leitai Championship Tournament 1986" jsem si prohlédl, jak píše Ukrop, jedno je sestřih pár věcí co se povedly, když se ale člověk mrkne na nějakej kompletní fight, tak slabota. Podivný pravidla, úroveň bídná, za příklad účinnosti wch bych to teda já osobně nedával. Je tohle moje hodnocení pomluva? Já osobně význam "pomluva" a "kritický názor" rozlišuju. Jinak nějaký videa s x-boxery velice mizerný úrovně by se taky určitě našla, o tom nepochybuju.