Kain píše:NAIA: Chápu, co chceš říct, možná jsem v tom příkladu zašel s taichi moc daleko, zkus si tam zasadit neco jiného tradičního, třebas karate? Ne, už si dělám srandu, neřešme to.
PeterV píše:4 Allien
Precti si to jeste jednou a jukni se do slovniku na vyznam slova metafora![]()
Kain píše:Allien: No, ona je pravda, že dřít "sračky" je zbytečné... nebo pokud budu do úmoru makat na sestavách only a nebudu zvyklý na to dát, nebo dostat, ránu, (+další věci, ale všechno se mi vypisovat nechce) tak to pro mne v konfliktu dopadne zatraceně špatně, ať už v ringu, nebo na ulici...
Kain píše:Ty možná ne, ale už jsem slyšel i o člověku. co si myslel, že se po dvou měsících na fit-boxu ubrání na ulici, takže radši dodávám, jen pro pořádek
kumori píše:co říkáte na tohle?
http://www.youtube.com/watch?v=ZLAmvBX3GOc
Složité kombinace, řetězování technik, častý přechod na zem a hlavně nízká kontrola útočníka - dost mi to připomíná české JJ...a ten postoj...
Na druhou stranu je fajn, že kluci makají, když se jim v budoucnu podaří oprostit se od těchto pseudo-military H2H technik, mohou z nich být dobří fighteři.
Je s podivem, že se v AČR ( video je z voj. školy ) stále věnuje pozornost něčemu, co je víc než trochu anachronismem.Zase se tomu vlastně nelze divit, když vojáci nemají v čem chodit a i generálové mají nárok na jeden pár ponožek ročně
NOKT píše:Ještě když jsem se pohyboval v Krav Maga, tak se říkalo, že se armáda má vykašlat na Musado a učit Raffiho KM.
Ovšem nedokážu posoudit jak moc pravdy na tom je
Allien píše:Musado v armádě stále je, alespoň co říkali chlapi z Univerzity obrany. Ale rozhodně bych se nepouštěla do nějakého porovnávání výcviku civilistů a vojáků. Zatímco voják užívá zbraně a speciální vybavení, civilista bude vždy tak trochu amatérem, pustí-li se do něčeho jako je sebeorana. Protože se těžko učí něco, s čím člověk nemá zkušenosti. Biologii můžete vyučovat i na tom základě, že jste se ji sami naučili teoreticky. Se sebeobranou to nejde. Nestačí jen znát legislativu, umět prakticky odvrátit sehraný útok, znát anatomii, fyziologii, ale i mít zkušenosti z praxe, a to se podaří nasbírat málokomu. Ne, že by nechtěl, ale často není příležitost. Však kolikrát za život vás přepadnou? A dělat "sekuriťáky" na akcích se často nikomu nechce. U nás hlídají nádraží lidi, co žádným výcvikem neprošli. To samé bylo na koncertu skupiny Elán, kde jsem s nimi hovořila. Kluci z armády mají pohyb přímo v popisu práce a mají taky víc možností, takže nějaké srovnávání se pohybuje na velmi tenkém ledě.
Allien píše:NOKT píše:Ještě když jsem se pohyboval v Krav Maga, tak se říkalo, že se armáda má vykašlat na Musado a učit Raffiho KM.
Ovšem nedokážu posoudit jak moc pravdy na tom je
Musado v armádě stále je, alespoň co říkali chlapi z Univerzity obrany. Ale rozhodně bych se nepouštěla do nějakého porovnávání výcviku civilistů a vojáků. Zatímco voják užívá zbraně a speciální vybavení, civilista bude vždy tak trochu amatérem, pustí-li se do něčeho jako je sebeorana. Protože se těžko učí něco, s čím člověk nemá zkušenosti. Biologii můžete vyučovat i na tom základě, že jste se ji sami naučili teoreticky. Se sebeobranou to nejde. Nestačí jen znát legislativu, umět prakticky odvrátit sehraný útok, znát anatomii, fyziologii, ale i mít zkušenosti z praxe, a to se podaří nasbírat málokomu. Ne, že by nechtěl, ale často není příležitost. Však kolikrát za život vás přepadnou? A dělat "sekuriťáky" na akcích se často nikomu nechce. U nás hlídají nádraží lidi, co žádným výcvikem neprošli. To samé bylo na koncertu skupiny Elán, kde jsem s nimi hovořila. Kluci z armády mají pohyb přímo v popisu práce a mají taky víc možností, takže nějaké srovnávání se pohybuje na velmi tenkém ledě.
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků