posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod will » pát 02. lis, 2012 15:49

Jasně, že článek není o ničem, je přece o tom "nejlepším" :D :lol: 8) .
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: posilovat?

Příspěvekod pm » pon 19. lis, 2012 12:32

pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 21. lis, 2012 9:57

Barbell Minimum: Minimalistický silový program s velkou činkou

http://www.kb5.cz/velka-cinka-barbell-minimum/

Obrázek
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » sob 02. bře, 2013 23:19

Tak jsem dneska absolvoval seminář posilování s vlasntí vahou u Pavla Macka (jo, je reklama, ale jako by ji potřeboval :mrgreen: ) a super. Můžu každýmu doporučit. Zase mi to otevřelo oči, dozvěděl sem se spoustu věcí a ujisitil se v tom, že mám pořád rezervy a železo ještě počká :mrgreen:
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 03. bře, 2013 8:38

Čest, díky díky! Dobrá grupa, šlapalo to!

(A prozraď mi, kterej si byl :-) )

Co se týče posilky s vlastní vahou, repostuju níže jedno za nasich meme

Obrázek
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » ned 03. bře, 2013 10:53

Trenky s lebkou :)
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 03. bře, 2013 11:08

Já jsem si to myslel :-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 07. bře, 2013 9:29

Zábavný a zajímací report o našem semináři posilování s vlastní vahou od Dany Škorpilové z Běžecké školy Miloše Škorpila, enjoy :-)

Neumím ani dřep, ani klik, natož pak…

http://www.kb5.cz/2013/03/neumim-ani-dr ... natoz-pak/

Obrázek
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » čtv 07. bře, 2013 19:16

toz mam utrum - vcera jsem si na kole prerazil klicni kost (ale taky jsem zjistil ze moje hlava je tvrdsi betonu - ten box ma preci jen blahodarny ucinky :D ) - kazdopadne mi bylo receny ze si nezacvicim cca 1/2 roku - ma s tim nekdo zkusenost? (ja mam zatim v planu sabotovat tenhle plan tim, ze po trech tejdnech zkusim zacit behat a po dalsich cca 2 mesicich lehce trenovat levackou (odnesla to prava)...porad si rikam ze to nak musi jit ne?
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » pát 08. bře, 2013 0:18

Dalt píše:toz mam utrum - vcera jsem si na kole prerazil klicni kost (ale taky jsem zjistil ze moje hlava je tvrdsi betonu - ten box ma preci jen blahodarny ucinky :D ) - kazdopadne mi bylo receny ze si nezacvicim cca 1/2 roku - ma s tim nekdo zkusenost? (ja mam zatim v planu sabotovat tenhle plan tim, ze po trech tejdnech zkusim zacit behat a po dalsich cca 2 mesicich lehce trenovat levackou (odnesla to prava)...porad si rikam ze to nak musi jit ne?

Já měl operovaný koleno 2x a taky cca 1/2 roku útrum... Vždycky se to dá nějak ošulit :P Otázkou je co na to bude říkat rameno. Budou ti ho drátovat nebo už to udělali?
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod lotbr » pát 08. bře, 2013 9:14

Tyler Hamilton objel se zlomenou klíční kostí Tour de France ale to byl profik s doktorama schopnyma všeho za sebou :)
lotbr
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Nina » sob 09. bře, 2013 7:49

Ošulit jde asi vše. Před několika lety jsem si natrhla stehenní sval. Po 2 měsících od zranění jsem dělala fyzický testy na VŠ a bylo to vcelku bez bolestí. Další půlrok jsem měla (spíš psychický) problém s někerými kopy, ale i to se upravilo a dnes jako "zamlada" :lol:
Nina
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Dalt » sob 09. bře, 2013 13:22

neee - zatim to lecim konzervativne v takovych tech stahovadlech na ramena...mam to ale otekly a bolavy jak krava takze nakonec mi to asi zoperujou (naka dlazka nebo tak)...me spis trapi otazka, za jak dlouho s timhle budu moct zacit neco delat (realne - doktori vetsinou v tehlech vecech dost nadsazujou) aniz bych se znovu zrakvil - alespon to behani... :?
Jiří Vávra

Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » sob 09. bře, 2013 14:06

čaj Dalte, no to mě poser, tak držim palce chlape, zranění jsou na pikaču :-/
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » pon 11. bře, 2013 9:25

Dalt píše:toz mam utrum - vcera jsem si na kole prerazil klicni kost (ale taky jsem zjistil ze moje hlava je tvrdsi betonu - ten box ma preci jen blahodarny ucinky :D ) - kazdopadne mi bylo receny ze si nezacvicim cca 1/2 roku - ma s tim nekdo zkusenost? (ja mam zatim v planu sabotovat tenhle plan tim, ze po trech tejdnech zkusim zacit behat a po dalsich cca 2 mesicich lehce trenovat levackou (odnesla to prava)...porad si rikam ze to nak musi jit ne?

Nazdar,
2 kolegové to samý. Jeden na biku - dodržel rhb program a dnes bez komplikací. Druhý při fotbale - ojebal rhb a urychlil návrat, dnes má viditelný špatný srůst.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod P » pon 11. bře, 2013 9:46

Ahoj Dalte,
měl jsem zlomenou pravou klíční kost asi před 4 lety. Zlomil jsem si ji 25. prosince a v polovině března už jsem bezproblémů odcvičil víkendový seminář s jednoručním mečem (každý den cca 6 hodin, jsem pravák, takže převážně pravou - zraněnou - rukou).

Něco k léčbě.. Léčil jsem konzervativně s pomocí ortézy co máš teď ty. Dávej pozor na to, ať máš správnou velikost ortézy - musí ti to pořádně táhnout ramena dozadu aby se ti kosti nedostali přes sebe, což se stalo mě, protože mi v Motole dali příliš velkou (doktorovi připadalo, že ta první se mi moc zařezavá do ramen).

Pokud to nemáš nějak roztříštěné, tak se operace nedoporučuje, šrouby mohou narušit hojivost kosti. Může se ti také stát, že na rentgenu nebude dlouho vidět, že to srůstá. Mě strašili, že mi to nesroste, že to je špatně postavené atd... ale můj známý ortoped mě uklidnil, že klíční kost má jiný způsob hojivosti než ostatní kosti a stroste prakticky vždy. Takže se hlavně nenervuj, pokud tam budeš stále cítit nějaký pohyb nebo na rentgenu nebude vidět, že to srůstá. Sroste to! :-)

Takže cvičit určitě budeš moc tak za dva měsíce, ale s údery a otřesy (pády např.) budeš muset počkat ten půl rok aby to neruplo znovu.

Držím palce!
P
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Dalt » pon 11. bře, 2013 10:44

P: dik za slova nadeje :) ...hele to by me mimochodem zajimalo - ja to mam stahly celkem dost (tvorej se mi pod popruhama modriny) ale stejne - jak moc to ma tahnout ramena od sebe? (v nemocnici mi to stahli (podle me) dost malo (skoro jsem nemel omezenej pohyb ramen) - tak jsem si to jeste pritah...ale musim uznat ze by to asi jeste slo...nevim :? bojim se toho, aby mi to spatne nesrostlo (nebo aby se tam neudelel nejakej ten pakloub) - pac tam porad mam v miste zlomeniny celkem velkej hrb...
Jiří Vávra

Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod P » pon 11. bře, 2013 11:04

Ahoj,
musíš cítit, že ti to ta ramena opravdu drží, tzn. neměl by si mít příliš možnost pohnout s nima dopředu. Nevidím tě, takže nevím jak hodně to máš stáhlé a samozřejmě, nesmí to být do krve :D

Jj, pakloub, tím mě také strašili :) Já z toho byl na nervy, ale jak jsem psal, známý ortopéd mě uklidnil s tím, že u klíční kosti to prakticky nehrozí a když už, tak jako následek operace (ale tím tě nechci odradit, pokud budeš muset na operaci nedá se nic dělat). Co jsem si o tom zjišťoval, tak dokonce malý pohyb vůbec neškodí, spíš naopak. Je tam jen důležité aby ti to táhlo kosti od sebe (tzn. ramena dozadu) aby kost nesrostla kratší. I tak, mě se to překrylo a výsledek byl o 2 cm kratší kost a struktura to zvládla.

Za pár dnů se ti udělá svalek a pak už to bude celkem držet, důležité jsou hlavně ty první cca dva týdny. A jak jsem psal, nenervuj se, vím že je to těžké, ale zkus to :)

Držím palce!

PS: Jen dodám, že mě po měsíci léčení stále na RTG nebylo vidět, že ta kost srůstá. Ale srostla, takže nepanikařit :!:
P
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pm » pon 11. bře, 2013 12:37

Zrcadlo, zrcadlo, řekni, kdo je na světě nejkrásnější aneb používání zrcadla při cvičení

http://www.kb5.cz/2013/03/zrcadlo-zrcad ... i-cviceni/

Obrázek
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 12. bře, 2013 16:59

pm
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj