kettlebells

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Re: kettlebells

Příspěvekod pm » ned 25. srp, 2013 15:24

Několik typů:

- dej si před swingama pár deadliftů a "prken"
- dej regresi na jednodušší variantu - z úkroků na Power Swingy, nebo z Power Swingů na standard obouruč swingy, a když ani to nepůjde tak na deadlift. Neboj se dát regresi kdykoliv cítíž, že to není ono. Kvalita je důležitější než splněný úkol.
- soustředit se na udržení bederky v neutrální pozici, uhnutí na poslední chvíli, zpevnění břicha a zadku
- bolavá záda můžou být ze špatných swingů, ale nemusí, příčina může být jinde.
- dej týden voraz a pak hurá na bodyweight (i když bys potřeboval asi těžší progrese cviků). I když pojedeš GT5, dej si na začátek 1-3 lehkých TGU, a na konec třeba (5 až 10) x10 swingů.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » ned 25. srp, 2013 15:34

Díky za rady. No na vlastní váhu se docela těšim a už to mám i celkem vymyšlený. Vim, že ještě potřebuju makat na základech. Na kettlebell sem šel s tim, že ještě by to trošku počkat chtělo, ale cvičení s vlastní vahou mě už hrozně nebavilo a potřeboval sem novej impulz, což se krásně povedlo, kettlebell sem si užil a zase se těšim na vlastní váhu. A program první měsíc pojedu žebříky kliky/přítahy systém 2,4,6.. a k tomu mosty/přednosy (mosty sem doteď dělal na hlavě kvůli zranění, ale už je to ok, tak se těšim na pořádný) a k tomu dřepy u zdi. I když k těm dřepům pokud je jedu každý ráno dle počtu let, mám je dávat i do programu?
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 25. srp, 2013 15:52

Já takhle točím vlastní váhu - kettlebell - velkou činku, každopádně vždy jedu TGU, swingy a shyby, ať jedu co jedu.

v GT5 bych se soustředil hodně na kliky ve stojce a shyby, plus mosty a přednosy. Dřepy jsou v GT1 spíše na mobilitu/zdraví než sílu, třeba pokročit dále, jeď je ráno pro zdraví.

Vypíšeme seminář GT5 pro pokročilé, navíc již brzy budeme v ČR pořádat seminář StrongFirst Bodyweight, přímo pod záštitou StrongFirst a Pavla - kliky na jedné ruce, dřepy na jedné noze, shyby, přednosy, kliky ve stojce, přesně dle SF metodiky, + rozsáhlý manuál atd. atd. :-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » ned 25. srp, 2013 16:16

S tou vlastní vahou jsou u mě problém ty kliky ve stojce, přijde mi, že na ně ještě nemám. Dělám zatim dle GTG jednu z progresí, nevim jak jinak to popsat než jako výdrž na rukou v klubíčku, snad mi rozumíš :mrgreen: Se shybama naopak myslim problém není, příští víkend budu testovat, kolik jich dám. A další problém dle mě jsou kliky, i když sem jel program s vlastní vahou poctivě, tak sem se prostě nedostal přes 30 na jeden zátah při testu a to mi přijde málo, ale uvidim teď po kettlebell, taky příští víkend testnu.
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 25. srp, 2013 20:18

Kliky ve stojce - dej jako jednu z regresí stání na rukou u stěny - až se dopracuješ na 5x 60 sekund, zkus spouštění (pak dolů, vykopnout znovu nahoru a znovu spustit), a pak zkus klik - není to tak těžké :-)

Kliky - počty jsou méně důležité než provedení, nezapomeň, že filosofií bodyweight drilů je dělat si je těžší a těžší (viz principy, co jsme probírali na seminář).

Uvidíš, poreferuj!
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » ned 25. srp, 2013 20:55

No u tý stojky to budu muset překonat strach, že si rozbiju hubu :mrgreen: a jak to teda zkombinovat tu stojku a shyby, co brát jako opakování, když sem jen ve stojce?

Ty kliky mně prostě 30 přijde hrozně málo, když i v papírech ze semináře je jako pokročilý uvedeno 50 a řikám si, jestli právě na další progrese kliku nejsem slabej ještě. Navíc ani moc nevim jakou progresi zvolit, kromě kliku na jedný ruce o něco, ptže na zemi ho nedám.
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 26. srp, 2013 9:28

Cvič zvlášť stání - dopracuje se na 5x60 minut, shyby standard dle programu.

Kliky - 30 je minimum, nad 50 už je to "point of diminishing return", každopádně GT1 j opravdu začátečnický program - na sílu je třeba jít dál. Přes fórum nepopíšu, to by bylo na dlouho, makej na standard, až dáš 30+ budeš ready na další.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » pon 26. srp, 2013 11:17

Takže stání ve stojce cvičit třeba GTG a ke shybům nedělat žádnej párovej cvik v programu?
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 26. srp, 2013 14:23

Nebo si nejdřív odjet 5 séri stání, a pak jet shyby.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » pon 02. zář, 2013 15:09

Nemáte někdo na prodej 20kg kettlebell? Případně kde u nás sehnat. Koukal sem na tohle http://www.vyprodeje.net/posilovaci-cin ... kg-spartan a vypadá kovově a bytelně, ale nemám reference.
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gusep » pon 02. zář, 2013 17:19

Genesis: ja som kupil svoje KB tu http://www.nejlevnejsisport.cz/cinka-ke ... -9764.html
kovova a bytelna :) za mna super pomer cena/vykon
Gusep
Gusep
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod cohen » úte 03. zář, 2013 8:52

Heh, ja si takto nejako budem musiet zaobstarat 28kg, lebo chalani z kettlebell.sk tuto vahu nemaju. Takze podakujem za kazdu referenciu ;)

Apropos, odporucam obcas urobit "krok spat", rozhodne to ma vyznam. Telo lepsie zregeneruje a ked porovnam svoj hard trening vcera a pred 2 tyzdnami (rovnake pocty opakovani), tak vcera to bola malina. :)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 03. zář, 2013 9:08

krok zpět je jedno z "tajemství" silového tréninku ;-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » čtv 05. zář, 2013 10:40

PM: urcite, len vyzaduje trosku pokory :) ale ine ma zaujima - krok spat sa ma robit pocitovo, alebo programovo? ci je to jedno?
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 05. zář, 2013 11:13

Tak nebo tak. Já mám raději programově, a když cítím, že je třeba, tak se nebráním i pocitovce.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 09. zář, 2013 12:07

PM: pribral som 2 kila, ani neviem kedy. To tak ma byt pri ETK? :)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 09. zář, 2013 12:56

Já bych to řekl takhle - jede-li člověk ETK poctivě přesně dle programu, zesílí, zlepší se fyzička a pohyb a samozřejmě se změní kompozice těla (méně tuku, více svalů). ETK je jeden z top programů ever, x-krát jsem jsem se snažil být chytřejší než Pavel, ale ve finále mu stejně musím dát za pravdu. Už se nemůžu dočkat,až si to znovu dám :-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 09. zář, 2013 14:21

pm píše:Já bych to řekl takhle - jede-li člověk ETK poctivě přesně dle programu, zesílí, zlepší se fyzička a pohyb a samozřejmě se změní kompozice těla (méně tuku, více svalů). ETK je jeden z top programů ever, x-krát jsem jsem se snažil být chytřejší než Pavel, ale ve finále mu stejně musím dát za pravdu. Už se nemůžu dočkat,až si to znovu dám :-)

najviac ma to stve pri zhyboch, namiesto aby som dvihal 83 + 4, dviham 85 + 4... :twisted:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 09. zář, 2013 14:25

Hele, jeden klucina ode me neudelal ani jeden shyb, najel na nas KB5 Intro Kit, pribral asi 8 kg, a po 3 mesich dal svuj prvni shyb, a tyden na to 3 - o x kilo tezsi, a aniz by shyboval:-), viz

http://www.kb5.cz/2013/04/posilovani-s- ... xperience/

Obrázek

Aneb jasný focus!

Obrázek
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 09. zář, 2013 14:30

8 kg + je fakt dost, to sa mi hadam neprihodi, nechce sa mi menit satnik :D
cohen
mistr diskutér