[quote="kraken"]Jop, myslel jsem na střední, ale to byl nejspíš ten seminář, nebo několik.
Nevim co všechno se tam můžou učit, ale co vím tak většina z nich pak chce do armády, takže je logický, že je nějak připravujou.[/quote]
studium je na VSŠ bezplatné, rodiče nestojí ani korunu, vše od ubytování, přes učebnice až po jídlo mají zdarma a ještě dostávají něco jako kapesné - no není to nádhera, dnešní době je to dost podstatný faktor.
Po ukončení školy ( maturita ) se absolventi teprve ROZHODUJÍ jestli budou chtít vstoupit do AČR nebo ne a musí projít stejným procesem jako ostatní uchazeči z civilu. Armáda jim financuje celé studium a oni nemají žádnou povinnost armádě vynaložené náklady refundovat pokud se rozhodnou pro civil. Tolik všeobecně.
Prošel jsem si web školy ( fotogalerii ) + web školního klubu MCS. Když odmyslím, že je nechají dělat něco jako "taktiku" s Sa vz. 58 v řezu (
http://musado-vsmt.cz/pictures/3svv2v.jpg ) a prohlédnu si další fotografie z "natáčení", tak mi to vychází, že tahle škola musí být snem každého teenagera-zaníceného fanouška airsoftu.
Bohužel jak si já pamatuji ( a co mám info z první ruky ) opravdový život v armádě ( především v té současné ) je hoooodně o něčem jiném a na to je připraví pouze realita, což může být pro spoustu dětí v konečném důsledku šok...
Docela mne zklamalo, že se o výukové angažmá dosud nezajímal pan Bc. Moučka - instruktor speciálních jednotek AČR, který by se svým nepřekonatelným systémem sebeobrany SORUDO jistě oslnil

pak už jen zbývá oslovit pana Kroupu z Brna a samozřejmě Soke kpt. v.z. Ing. et. PhDr. Alois Konečný 10. Dan Ji-jitsu - to by děcka koukala...