No já jdu zase do kolen

mléčné výrobky zbavují tělo vápníku. No nevím odkud pramení tyto nesmysly, kterými jsme posledních cca 20-30 let zasypávání, můžu se jenom domnívat. Člověk by neměl přejímat různé nesmyslné studie, ale rozumně se nad tím zamyslet, naši předci byly například z mléka a mléčných výrobků prakticky živy, protože mít krávu kvůli mléku atd., byla prakticky životní nutnost. Vzhledem k tvrdé práci a relativně dobré výživě byli schopni dokonce obyčejní sedláci vést války proti pravidelným armádám, atd. Je to cca 20 let co vypukla histerie kvůli vajíčkům a dnes se všichni vajíčkům omlouvají, že to byla kravina, že to s tím cholesterolem není, tak dramatické, a že naopak, jedná se o superpotravinu

A takhle nějak to je s mlékem, atd.. Všiml jsem si jednu věc, že tyhle bludy o mléku, atd., zase šíří lidé, kteří propagují syrovou stravu, tzn. žádné maso, jenom zeleninu a ovoce, a to nejlépe syrovou, takže další zhovadilost. Dnes už se zhruba ví o co se jedná (extrém), tak to nenapíší na rovinu, ale napíší blbosti, jak je mléko metla lidstva a pak napíší na konec, co by jako člověk měl jíst, aby se tedy zachránil, no a když si ten jídelníček přečtu, tak člověk, který se v tom orientuje okamžitě pochopí vo co go. Jinak ohánět se, jak v kterých státech je rozšířená osteoporóza je taky nesmysl, ono taky nezáleží pouze kolik příjmu mléčných výrobků, ale také jakým způsobem žiju, jaký mám pohyb, genetická zátěž, životní prostředí v kterém se pohybuji, atd. Jinak vápník je pro organizmus dost důležitý prvek, aby měl člověk jeho dostatek měl by přijmout cca 3 díly mléčných výrobků denně, i ty nejkvalitnější potravinové doplňky pro sportovce jsou vyráběny z mléka. Pozor to, že je někdo nemocný tzn., že má alergii na mléčné výrobky, neznamená, že mléko je automaticky špatné pro všechny, to by byla stejná zhovadilost, jako když má někdo alergii na trávu, tak nebudeme radši všichni (ti zdraví) chodit ven, aby nám ta tráva neuškodila, člověk by měl hlavně používat zdravý rozum

.