V dobách dávných jsem tady založil nespočet příspěvků na téma "jaké BU/BS si vybrat". Nevybral jsem si nic. Představovalo to pro mě spíš filosofii a dnes už mě to tolik neláká. Sem tam si bouchnu do pytle spíš jen tak pro pocit, ale na sparring už nemám koule (na rovinu - nějak jsem zimpotentněl).
Tak jsem se dal spíš na posilování. Snažím se trochu rozvíjet i výbušnou rychlost pro takovou tu basic úroveň pocitu bezpečí v noční ulici, ale jinak se snažím spíš posilovat.
Teď k hlavnímu dotazu/dotazům.
Je mi 19 let, měřím asi 181cm, vážím 80kg. Co se týče tělesného typu, nejsem si zcela jist. Nejsem vyloženě tlustý, takže endomorf nejsem, ale podkožního tuku mám dost, nicméně svalové hmoty navzdory úsilí a stravě moc ne. Takže na endomorfa se nevidím (toho tuku mám fakt celkem dost) a mezomorf určitě ne, takže jsem spíš zmaten

Snažím se zhruba (jak to dovolí čas, protože jsem vášnivým hudebníkem a studentem) o tento tréninkový plán (nesmějte se mým dámským váhám, a taky tomu, že ty cviky popisuju jak jelito):
Všechny cviky se snažím opakovat 8-15krát
Pondělí:
Vrch trupu - tedy ramena, prsa, trapézy
Prsa: Bench 4 sériex 10 (cca), přičemž začínám na 60kg, a postupně lehce ubírám
Trapézy: V leže na lavici zvedání jednoruček s pokrčenýma rukama asi tak 4 série, 8-10kg.
Ramena: Zvedání obouruční činky nad hlavu, k prsům, a znovu nad hlavu - 2 série, 15kg.
Nakloněný benchpress s obouruční činkou 2 série, 10 opakování, 40kg.
Ramena: rozpažování s 5kg činkama, 2 série, 10 opáček.
Trapézy: Přitahování obouručky podhmatem a nadhmatem, 3 série, 25-25kg.
Prsa: šikmá lavice, hlavou dolů, 3 série, 15-17kg na každé jednoručce.
Ramena: Zvedání kotouče 10kg nad hlavu, 3 série
Prsa: Kliky se širokým rozpažením, 3 série + 20/15/10kg zátěž
Středa:
Nohy - přední a zadní stehna, lýtka
Legpress: 70kg, 3 série
Dřep: 40-50kg, 2 série
Výpony: 70kg, 4 série
Zakopávání - 3-12kg, 3 série
Předkopávání - 40kg, 3 série
Přitahování narovnaných nohou v sedě: 2 série, 70kg
Odtahování - II - : 2 série, 70 kg
Pátek:
Ruce - triceps, biceps, předloktí
Předloktí: EZ činka asi 20 kg, 3 série
Biceps: Jednoručka - pyramidově od 17kg po 8 kg, 12 opakování, 3 série
Triceps: Stahování kladky, 20kg.
Biceps: EZ činka s max. supinací, 25kg, 3 série
Triceps: Kliky s rukama u těla + 20 /15/ 10 kg na zádech (3 série)
Biceps: Zvedání 15kg kotouče s nadhmatem, 3 série
Triceps: Narovnávání ohnuté ruky do vodorovné polohy podél těla v "kleče" na lavici (jednou nohou dole) s opřenou druhou rukou: 8/5kg, 3 série
Biceps: Kladiva 3 série 15/12,5/10kg
Triceps: Zvedání jednoručky v "kleče" na lavici (jednou nohou dole) s opřenou druhou rukou: 17,5kg, 3 série
Biceps: Jednoručky, 15/12/10kg, 3 série
Triceps: Franzouzské tlaky vleže: 20/17/15kg, 3 série
Neděle
Spodní záda, bok trupu, břicho
Břicho: Sklapovačky v leže s nohama v pravém úhlu ve vzduchu - 15 opakování, 3 série
Záda: Zvedání trupu v leže z předklonu (asi 45 stupnů) do roviny + 8 kg, 3 série
Bok: Zvedání 15 kg činky z úklonu do strany do roviny, 3 série
Záda: Mrtvola, 40kg/35kg/30kg (z mrtvol mám strach

Břicho: Zvedání trupu ve visu
Boky: Zvedání trupu z roviny do úklonu (v leže)
+ ještě několik variací na sklapovačky, taky na šikmé svaly břišní
Já vím, jsou to nic moc váhy, ale nemůžu se i přes největší úsilí přes některé dostat (hlavně na bicák). Opakování se snažím dělat 8-12 (někdy, hlavně u sklapovaček 15). Většinou se vejdu do hodiny a končím (strečink na začátku a na konci je samozřejmost).
Někdy trénink o jeden den přiblížím nebo posunu, nebo jdu běhat/hrát squash.
Co se týče stravy, snažil jsem se dostat alespoň na těch 100g bílkovin za den. Jelikož mám na měsíc na jídlo asi 3000kč, tedy 100 na den, nemůžu si kdovíjak vyskakovat. Kupuju zásadně v Albertu, protože už tak mám dost času a práce se školou a nemůžu lítat po 20 obchodech - většinou si koupím vepřovou kýtu, kuřecí prsa, nebo cel kuře. Občas třeba makrelu. Večer před spaním si dávám tvaroh s mlíkem.
Teď chci, ačkoliv nemám moc svalové hmoty, aspoň trochu vyrýsnout na léto

Ale prostě ať se snažím nabrat, tak několik měsíců nevidím změnu ani ve zvedání vah, ani v objemu. Snažím se rýsovat, taky to pořádně nejde vidět. Když se hodně nakroutím, trochu jdou vidět břišáky a kozy mám taky dobré, ale jinak je to opruz. Bicepsy téměř nevidět, tricepsy lehce, lýtka mám vyrýsované, ale co z toho ...
Snažím se čumět i na Ronnieho a podobně, ale co se týče různých obecných doporučení, na jedné stránce něco vychvalují do nebes, na jiné zase označují za nesmysl. Když se podívám na nějaké vlákno tomuto podobné, zejména na Ronniem se někdo na něco zeptá, všichni ho sjedou, že se to tam řešilo, ale vždycky hledám jak blbec a nacházím jenom vlákna, kde se někdo ptá a ostatní říkají, že se to tam řešilo

Uvažuju i o nějakém proteinu, ale nevím, které jsou kvalitní a hlavně aby nebyl nejdražší, abych nemusel jíst zbytek měsíce rohlíky, přece jen jsem chudý student.
Tak nevím no. Objem nikde, vyrýsovat nelze (ačkoliv přidávám anaerobní činnost). Co s tím