V souvislosti s jídlem začínám přicházet k názoru, že než hledáním odpovědí na otázky které se pokládají v obecných diskuzích paleo vs běžná strava, vegan vs paleo apod. je třeba klást ty správné otázky a hledání odpovědi sám u sebe. Např. pokud si dám na oběd pořádnou porci, vepřovou se zelím řádně omaštěnou, a za půl hoďky jsem schopný jít běhat a netrpím pocitem hladu. Když si k té vepřové přihodím 4 houskové knedlíky tak jsem jít schopný běhat až za 2 hodiny a navíc mě přepadne po 3 h nepřekonatelný pocit hladu, z toho už si člověk může udělat závěr zvláště pokud si dohledá nutriční hodnotu těch knedlů

. Já jsem např více jak 2 měsíce bez pečiva, výrobků z bílé mouky,polotovarů apod. progrese až neuvěřitelná, váhově i zdravotně. Mému tělu skutečně vyhovuje nìzkosacharidové paleo. Nakoupil jsem knihy o paleu, nastudoval jak funguje a reaguje lidský organismus v souvislosti s příjmem potravy, abych si ověřil, že mě v těch paleo knihách netahají za nos. Přečetl jaký " přínos" pro mě má gluten, fytáty, rychlé sacharidy apod. Přizpůsobil jsem si jídelníček tak abych se cítil dobře, ptám se a pozoruji co se mnou konkrétní strava dělá, jaký má přínos a asi 3 druhy zeleniny jsem z jídelničku vyřadil, protože po květáku jsem se cítil jak po těch knedlách. Proto hážu bobek na studie, na to jak se stravuje kdejaký mistr sportu, protože můj metabolismus je můj a je jiný než má Lojza a to co je pro mě good, by pro Lojzu mohla být katastrofa. Když si vzpomenu jak jsem jak debil jedl 5x denně menší porce, měl hlad, musel cvičit pokud jsem se chtěl nějak váhově udržet. Najednou jím 1-2 max za den, pohyb 30 minut denně a já hubnu, nemám hlad, cítím se líp, to pak člověka už nějaké studie skutečně nezajímají.