Moderátor: Makoto
svobi666 píše:Jakej je rozdíl mezi zápasem řecko římským a volným stylem ? Volný styl mám chápat jako --valetudo,mma nebo jako ,že mají dovoleny chvaty od pasu dolů různý páky na nohy ect. ?
luen píše:svobi666 píše:Jakej je rozdíl mezi zápasem řecko římským a volným stylem ? Volný styl mám chápat jako --valetudo,mma nebo jako ,že mají dovoleny chvaty od pasu dolů různý páky na nohy ect. ?
... ani volnostylari nemaji paskytak nebud zklamanej ... Jinak tyhle informace o pravidlech, jsou volne dostupny na netu.
Boxerista píše:Asi sa to tu uplne nehodí, ale nechcem zakladať novú tému a preto píšem sem:
1. Aký je rozdiel medzi grapplingom a zápasením voľným štýlom ?
2. Čo si myslíte čo je účinejšie grappling, alebo zápasenie voľným štýlom ?
3. Ako sa od tých bojových športoch odlišuje BJJ ?
4. Myslíte si, že tieto bojové športy by boli účinné aj ako sebeobrané systémy ?
Prečítal som si toho na internete veľa, ale zaujímal by ma Váš názor.
marcelinho píše:Boxerista píše:Asi sa to tu uplne nehodí, ale nechcem zakladať novú tému a preto píšem sem:
4. Myslíte si, že tieto bojové športy by boli účinné aj ako sebeobrané systémy ?
1. grappling je az na male rozdiely v pravidlach plus minus BJJ bez kimona
2. ucinejsi na co? Keby som si mal vybrat na ulicu boxing plus grappling alebo boxing a zapasenie ,tak si vyberam moznost cislo 2 bez rozmyslu,pokial pojde o submision wrestling sutaz,tak grappling,pokial pojde o MMA tak mix graplingu a zapasnickeho treningu zamerane cisto na hody a takedowny
3. BJJ je odnoz Kosen Judo,cize je to vytuningovane pozemne Judo..odlisuje sa v ukoncovacich pravidlach,dlhom casovom limite,ktory sposobil tu "evoluciu" BJJ atd..keby sa zaviedli 2-3 minutove kola v BJJ vacsina veci pojde do hazlu,vymeny na zemi budu agresivnejsie,doraz sa zacne klast viac na fyzicku oproti technike ,bude to viac podobne judo-zapasovemu "scramblingu"
4. V sebaobrane bez zbrane proti jednemu superovi su tieto sporty velmi ucinne,ked sa k tomu doda stipka strikingu a spinavych technik to este lepsie..pokial ide o boj proti viacerym superom,tak vyhodit grapplingove veci von oknom a zameriat sa na brutalne jednoduchu a ucinnu uderovku vsetkymi koncatinami,hlavou,spinave techniky a uniky za drzania za limec,rukav,kravatu okolo krku atd
Tot moj pohlad na danu problematiku..
NOKT píše:marcelinho píše:Boxerista píše:Asi sa to tu uplne nehodí, ale nechcem zakladať novú tému a preto píšem sem:
1. grappling je az na male rozdiely v pravidlach plus minus BJJ bez kimona
2. ucinejsi na co? Keby som si mal vybrat na ulicu boxing plus grappling alebo boxing a zapasenie ,tak si vyberam moznost cislo 2 bez rozmyslu,pokial pojde o submision wrestling sutaz,tak grappling,pokial pojde o MMA tak mix graplingu a zapasnickeho treningu zamerane cisto na hody a takedowny
3. BJJ je odnoz Kosen Judo,cize je to vytuningovane pozemne Judo..odlisuje sa v ukoncovacich pravidlach,dlhom casovom limite,ktory sposobil tu "evoluciu" BJJ atd..keby sa zaviedli 2-3 minutove kola v BJJ vacsina veci pojde do hazlu,vymeny na zemi budu agresivnejsie,doraz sa zacne klast viac na fyzicku oproti technike ,bude to viac podobne judo-zapasovemu "scramblingu"
4. V sebaobrane bez zbrane proti jednemu superovi su tieto sporty velmi ucinne,ked sa k tomu doda stipka strikingu a spinavych technik to este lepsie..pokial ide o boj proti viacerym superom,tak vyhodit grapplingove veci von oknom a zameriat sa na brutalne jednoduchu a ucinnu uderovku vsetkymi koncatinami,hlavou,spinave techniky a uniky za drzania za limec,rukav,kravatu okolo krku atd
Tot moj pohlad na danu problematiku..
ad 3 v moment kdy se ten zápas zkrátí, tak borci s končí v moment kdy se dostanou north-south pozice a drapnou se za pásekNeviň systém, že to někomu dlouho trvá, jsou lidi co jsou hned hotoví - Doporučuju kouknout na vide slovenského borce Vojta Barborika z posledních závodů v Nitře nebo jakékoliv video na youtube s Yakuzou. Kluci jsou do dvou minut hotoví
marcelinho píše:OK, to je fajn ze tak trenujete..ale nie je to castym zjavom v beznom svete BJJ tak drilovat a sparovat..tak trenuju skor zapasnici a judisti..vacsina BJJtsukou si klidanko "roluje" na pohodu..brazilian way..Ale ty si byvaly judista tusim,alebo si cvicil s nimi ?? Ja som sa tento druh kratkych treningov naucil a obslahol od zapasnikov,ked trener so stopkami stal na tatame a isli sa rozne intenzivne izolovane sparingy na takedowny,zemne drzacie pozicie atd..som myslel ze tam vyryham pecen
![]()
![]()
Zpět na západní bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků