Tengu 77 píše:INGWE:
Diky za radu..tak nejak jsem to myslel..nechce se mi jezdit nekam a platit za neco zbytecne..uz jsem to zazil.(tim nemyslim,ze vse je spatne-rad bych jel a zapl. za nejakej seminar zakladu-ale ne zbytecne)..
Jinak mam plno starych jap. vyukovek katori shinto ryu a jinych skol. a materialu...
Cetl jsem,ze musashi napsal: techniku,se muzes naucit z mych knih,ale jak to funguje v boji musis poznat sam..
A co tedy přesně chceš dělat? Samozřejmě každý učitel je jiný, klade důraz na něco jiného a člověku se může stát, že odjíždí ze semináře s pocitem promarněného času a prostředků. Znám to. Ale to k tomu holt patří, žáci i učitelé jsou jen lidé. Jestli chceš doporučit nějaký seminář, který by nejlépe odpovídal Tvým představám, musíš nám tu co nejlépe popsat své představy

Místní znalci problematiky iai (ID Picard a Patrik) Ti jistě rádi poradí. A pokud neporadí, je poměrně jisté, že se u nás podle Tvých představ neučí...
Ohledně těch výukových videí a knih bych jen rád upozornil, že se z nich člověk sice může naučit vnější znaky nějakého stylu, ale neméně důležité jsou i ty vnitřní záležitosti (kdy a jak tlačit, na co se kdy soustředit, jak pracovat jednotlivými partiemi těla od zápěstí až po boky a nohy atd.) a to se prostě čověk jinak než od učitele nenaučí. Proto ty výukové materiály mnohem lépe slouží někomu, kdo už vnitřní znaky zná, a mohl by třeba zapomenout, jaké pohyby přesně následují ve které katě.