chtěl bych se začít učit nějaké komplexní bojové umění pro sebeobranu, tzn. asi něco jako MMA. V životě jsem ale nesportoval, je mi už 20, měřím 165 cm a vážím 50 kg - jsem tedy relativně malý a slabý a když se dívám na kluky co dělají MMA, tak jsou všíchni o HODNĚ větší/těžší/... Mám obavy, že by mě hned na prvním tréninku někdo zalehl, nebo že by si mě kluci dobírali. Žádné závodní ambice nemám.
Vím, že hodně gymů nabízí úvodní hodinu zdarma. Myslím si ale, že pouze z jedný hodiny, kde se budou navíc snažit ukázat, že jsou ten nejlepší gym pro mě, se nedá moc udělat dobrý obraz. Přece jen je to business pro ně.
1/ Doporučujete mi radši začít s něčím lehčím, jako je karate, běh nebo posilovat a po třeba roce zkusit to MMA? Nebo mám překonat strach a skočit do toho po hlavě?
2/ Trochu jsem listoval internetem a našel pár gymů, které mě zaujali. Znáte je někdo? Myslíte, že tam budu vítán? Není tu třeba někdo, kdo tam chodí, že by mi odpověděl přes SZ na nějaké mé dotazy?
=Practical Hung Kyun/MMA Gym - zaujal mě především jejich důraz na silovou přípravu
=PentaGym - říká se, že jsou nejlepší, navíc cenově jsou docela fajn
=Lanna Gym (PriMMAt Gym) - mám to blízko

=SKBU Hostivař - bezkonkurenčně nejlevnější, navíc možnost trénovat 5x týdně jak Kickbox, tak MMA za jednu cenu
=Sambo Academy - Sambo mi připadá jako takový ruský MMA
=Tiger Team - trénují BJJ a prostředí mi tam připadá hodně family friendly
u těchto 5 mám ale doopravdy velký strach, že by mi tam utrhli hlavu hned na prvním tréninku
=Shinkarate, Wushucentrum (Sanda) - připadá mi romantická představa učit se bojovýmu umění pod vedením učitele z dalekého východu
=Kung fu škola Petry Lorenzové - nevíte co si mám představit pod "méňě konktaktní Sanda"?
u těchto tří se neválí na zemi, takže mě tam určite nikdo nezalehne

3/ Čte se gym jako "gym" nebo jako "džim"?

Velice všem děkuji za odpověď a ochotu pomoc.