Beh ?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Re: Beh ?

Příspěvekod toddb » stř 29. črc, 2015 6:15

Cohen: Tak třeba časem to dáš, každej si rád dává výzvy, napřed, že uběhneš 10, pak 20, pak maraton, ultramaraton, triatlon...
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » úte 04. srp, 2015 21:13

Sobota Běhej Lesy Bílá. Trénuju už jenom závodama.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » stř 05. srp, 2015 8:07

daj vediet, ako tato metoda funguje. ;)

na okraj: spomenul som si, raz davno som pozeral relaciu o cezpolnom/terennom behu kde taka vymakana bezkyna ktora aktualne viedla pohar hovorila, ze cez sezonu netrenuje intervaly, lebo jej ako udrziavacka staci pretek raz za dva tyzdne. medzi tym behala uz len regeneracne behy.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » stř 12. srp, 2015 8:24

Tak sobotní závod za mnou, další závod přede mnou. Ale pěkně popořadě. Ze sobotního Běhej lesy Bílá se vyklubal těžký kros/trail závod. Zatímco běhej klesy lednice byla celkem pohodička, takový lehký kros, tak tohle bylo mnohem horší plus vedro. Skončil jsem asi dvacátej od konce s časem 2:18 - 20 km, přičemž největší problémy mi dělaly seběhy, kde se bojím a neumím to. Jinak jsme běželi po státní hranice se SVK, tak jsem byl poprvý v životě na Slovensku :D

V sobotu běžím Horskou výzvu Rock Point, kde kamarádce vyopadla spoluběžkyně a ja jsem souhlasil, že to odběhnu míszo ní, páč je těžký někoho sehnat. Jsou tři trasy - Long - 64 km , half - 37 km (to běžíme my) a short 16 km. Vybíhá se v 9 na Božím Daru, takže další kros/trail bůhvíco. Časový limit je 12 hodin.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » čtv 13. srp, 2015 7:25

toddb: V tomto teple to muselo byt ako za trest ;)

ucrop: tak ako ide nahananie kilometrov? uz sa zacina nieco rysovat?
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » pon 17. srp, 2015 6:19

Tak Horská výzva za námi, bohužel jsme na trati zabloudili a namísto 37 km jsme si dali 44 km v celkovým čase cca 6:50 minut. Nastoupali jsme asi 1300 m. Nejtěžší kopce jsme vycházeli, Klínovec nešel vyběhnout. Běžel jsem v mixu s kamarádkou, po 30 km jsem ale začal trochu odpadat, tak jsem ji trochu brzdil. Toho zabloudění je škoda, mohli jsme být naší kategorii do 10.místa (z asi 30 párů).
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » čtv 20. srp, 2015 7:41

toddb: Parada, druhy maraton tento rok, ja by som asi umrel :D Ja sa teraz motkam na vzdialenostiach okolo 7km, uz by som sa aj mohol odrazit :evil:
ucrop: dodaj ten report, potrebujem motivaciu :twisted:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 24. srp, 2015 14:23

Este mas mesiac a nieco, hlavne treba pred zavodom dobre zregenerovat. Ja mam teraz v sobotu triatlon, 1km plavanie, cca 40km bike a 7km beh. Skoda toho skrateneho behu, ale pozerajuc na obsadenie, mam velku sancu vyhrat aspon tuto cast. :twisted:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 25. srp, 2015 11:40

Noooo aby si nebol prekvapeny :D Jeden kamos drzi v plavani nejaky slovensky juniorsky rekord, dalsi absolvoval celeho Oravamana a treti je typek co sme raz boli bezat 30-ku, tak ten ma NY maraton za 3:37, co je skoro o hodinu lepsi cas ako mam ja. Obavam sa, ze jedna z najvacsich mrdiek tam budem ja a ak vyhram beh, budem celkom stastny (minuly rok som bol v behu druhy).
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » stř 26. srp, 2015 12:11

Apropos ako tak sledujem MS v Pekingu, sme fakt loseri. Rudishova 800-vka za 1:45? To su ake tempa. Ved ja tak rychlo ani nesprintujem. Kazdy rok ma to prekvapi. :oops: :oops: :oops:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 31. srp, 2015 7:58

Triatlon report :)

plavanie 1km jazero: 35min
cyklistika 45km hradza: 106 min
beh 7km hradza: 37min

Plavanie otras a hroza ako vzdy, bazen mam radsej. Ani to nejako nebudem komentovat. :evil:

Bike fajn, siel som na svojom veterane Favorit, nozicky dupali, dupali, ale nejako to v tom vetre na hradzi rychlejsie neslo. Pre buducnost rozmyslam o nejakom normalnom cestaku aspon na pretek.

Beh bol uz sice pocitovo masaker, ale pomerne s prehladom prve miesto. :mrgreen:

Cize ked sa naucim plavat :mrgreen: a zozeniem si lepsi bike :mrgreen: mozem rozmyslat aj o celkovom vitazstve. Teraz v kategorii muzi do 39 najma vdaka plavaniu krasne posledne miesto. :oops:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 31. srp, 2015 11:13

Nic ine mi nezostava, len brat to s nadhladom :wink: Dufam ze ti to vyjde, hlavne sa nepretrenuj.

Ja uz teraz nemusim riesit ziadny bike, zliezam zo sedla a az do polmaratonu tiez tunim beh, kondicka v zasade je, tak uz to len preniest vsetko na nohy. :twisted:

Este jedna taka otazocka, aky je cca koeficient medzi bicyklom a behom? Lebo ked trenujem bike, tak mam priemerku okolo 21km/h, beh 9,5km/h, len pri vyssich tepoch (cca +20). Co samozrejme neznamena, ze na tom biku nemakam :mrgreen: Cize: 1km behu = xkm na biku? Tipujem, ze cca 3km. Po rovine samozrejme.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » pát 04. zář, 2015 16:35

Ten triatlon je v tom plavání prostě zrádnej. Ale kdybych to absolvoval já, Cohene, tak bys byl předposlední.
Zítra jdem desítku v Praze, za týden ještě ústecký půlmaraton a na začátku října ještě jednu Horskou výzvu, tentokrát na Šumavě - 44 km. Není to čistý běh mimochodem, je to spíše běhochůze, v Krušných horách jsme měli průměrnou rychlost 6.9 km/h, tak to spíš beru jako takovou "rychloturistiku". Ještě jeden dotaz , netrápí vás nebo neměli jste někdy bolest palce? Mám s tím menší problém již cca měsíc a kamarád mě straší bud dnou nebo artrózou. Takže nic moc vyhlídky.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » ned 06. zář, 2015 13:48

Výsledky desítky v Praze: Nový osobák 48:09, ani jsem nedoběhl extra zničenej jako vloni, takže pocitově dobrý. Na trati jsem ztratil telefon, který mi poctivý běžec našel a vrátil. takže super...
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 07. zář, 2015 7:52

toddb: parada, gratulacia 8) uz mas lepsiu desiatku ako ja :evil: ale netes sa, odbehnem polmaraton a potom si este na zaver sezony naplanujem jednu desiatku. vcera som dal 10km za 1:02 pri priemerke 141bpm, to je uz skoro forma ktoru som mal pred maratonom. drzim si vahu okolo 81 - 82, sila mi ide stale pekne hore (check my log http://forum.ronnie.cz/post1181853.html#1181853 ), takze predpoklady su. uz to len nepo*rat! :lol: 8)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » pon 07. zář, 2015 11:13

Cohen: Fakt? myslel jsem, že to běháš tak okolo 45 minut. Tak to mám radost.:)) Mrzí mě těch 10 sekund pod 48 minut, tak snad příští rok. Běhám jen jednu desítku ročně, takže mám možnost srovnávat zlepšení. Já ted ještě běžím půlmaraton v Ústí a finální závod na začátku října na Šumavě - 44km Horská výzva - tandemový mix závod (jdu s kámoškou), přítelkyně má ambice na bednu, tak nechce běhat se mnou. Ad váha: Od maratonu jsem přibral 3 kila, takže mám zase 90kilo a pěkně mě to s..e. Je to znát.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 07. zář, 2015 15:42

toddb: tak to drzim palce, horske zrychlene presuny vedia byt pekne zradne ;) najrychlejsich 10km mam 0:48:48 z roku 2012, ale to este urcite zlepsim (teda aspon tomu verim). a mozno sa niekedy este dostanem aj na tych 0:45, ktovie. ;)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » pon 07. zář, 2015 19:34

Chtěl bych se zeptat zdejších běžců, jak počítáte max. TF. V knížce Škola běhu od Miloše Škorpila je vzorec (220 - věk - TF klid) x 0,55 (aerobní práh) + TF klid.

Ale podle tohodle mi vychází běhat v rozmezí 145-160 tepů na obecnou vytrvalost a přitom jsem doteď běhal okolo 135 tepů a tempo, kdy mám to horní rozmezí mi přijde zbytečně rychlý.
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » pon 07. zář, 2015 19:43

ukropcany píše:Ja idem zajtra tempovú 9-ku, tak potom vám napíšem. Minulý týždeň tempová 8-ka za 35,18 (4:25/km), na 10 km je to 44:10. Tak som zvedavý...

Včera ráno 32 km tempom 5:18, dnes ľahká svalovička... Dosť cítim, že som minulý týždeň ubral kilometre (100 => 66), takže som už nebol taký ubolený. Ale stále tú úvavu cítim, som žravý až fuj. Po maratóne dám pauzu, zas začnem trochu búchať...

Ad Toth: super, měl jsem radost a tempo jeho chůze je podstatně lepší než můj běh.

Ja boucham porad, treninky celkem pravidelne dvakrat tydne, sparringy, na konci fyza - zkousime mix Insanity a Tabatových intervalů.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 08. zář, 2015 7:22

Genesis píše:Chtěl bych se zeptat zdejších běžců, jak počítáte max. TF. V knížce Škola běhu od Miloše Škorpila je vzorec (220 - věk - TF klid) x 0,55 (aerobní práh) + TF klid.

Ale podle tohodle mi vychází běhat v rozmezí 145-160 tepů na obecnou vytrvalost a přitom jsem doteď běhal okolo 135 tepů a tempo, kdy mám to horní rozmezí mi přijde zbytečně rychlý.

To je nejaky divny vzorec :D
Najdi si nejaky 100 metrovy kopcek, 2 - 3x ho v rychlejsom tempe vybehni a stvrty krat to odpal na maximum. Sporttester (ak ma taku funkciu) zaznamena najvyssi dosiahnuty tep a to bude cca udaj, od ktoreho si mozes zacat ratat ostatne pasma.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně