Beh ?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Re: Beh ?

Příspěvekod cohen » úte 08. zář, 2015 7:30

ukropcany píše:Ja idem zajtra tempovú 9-ku, tak potom vám napíšem. Minulý týždeň tempová 8-ka za 35,18 (4:25/km), na 10 km je to 44:10. Tak som zvedavý...

Včera ráno 32 km tempom 5:18, dnes ľahká svalovička... Dosť cítim, že som minulý týždeň ubral kilometre (100 => 66), takže som už nebol taký ubolený. Ale stále tú úvavu cítim, som žravý až fuj. Po maratóne dám pauzu, zas začnem trochu búchať...

Uboleny? :twisted: Musim povedat, ze uboleny teraz byvam len po tazkych snatchoch, tie citim aj dva dni. Inac si nepamatam ziadnu bolest ani po pomerne hustych tempach v maratonskom treningu. Asi som len siel pod svoje moznosti. 8) :oops:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » stř 09. zář, 2015 7:27

hlasenie z vcerajsieho behu, 8km v tempe 5:59 :wink: pri 138bpm 8O :D takze forma pomaleho behu je tam kde ma byt, teraz sa mozem sustredit na tempa. pokles teploty pomohol, teraz je na beh idealne pocasie.

ucrop: kurna, ako mozes byt necely mesiac pred maratonom na ktorom chces zlepsit osobak, s niecim pozadu? :D Ale ten rozdiel v pulzoch je jasny, si na tom dobre. 8)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » stř 09. zář, 2015 13:53

Hehe :D Tiez som zvedavy, ci zabehnem pod 1:50... idealne by bolo bezat 5min/km a dostiahnut 1:45, ale to nedam. Vidim to na tempo okolo 5:10min/km. Musim si otestovat tempo aspon na 5km, nech viem ako na tom som, ci mam nejaku rezervu. Pomale behy naznacuju ze potencial tam je, este mozem vyuzit 3x moznost tempovych intervalovych treningov... vlastne som tiez trochu pozadu, potreboval by som mesiac naviac, aby som bol idealne pripraveny. :oops:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » čtv 10. zář, 2015 7:34

Ked som trenoval na maraton a behal som 30km+, tak som si uvedomil, ze v lahkom tempe pri nastavenom progrese by som pokojne mohol natrenovat aj na nejaky dlhsi beh ako je maraton. Kludne nejaku 50-ku, neskor mozno aj stovecku. Musel by som si dat pozor na prepalenie preteku, lebo potom sa zacina ozyvat rameno, ale realne to vobec nie je utopia. Len problem naozaj je, ze to zabera veeela casu. A berie kilogramy, hehe. :mrgreen:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pát 11. zář, 2015 10:06

Nooo, asi tak 8)

Vcera som si dal 4x1km intervaly a best lap som mal za 4:30 pri 171bpm. To je uz zrovnatelne s 800-vkami 3 tyzdne pred maratonom, tie som behal tempom cca 4:20/km.
Minulotyzdnove 400-vky boli za 1:40, co este zaostavalo za predmaratonovymi o 10 sekund, tam som mal best lap za 1:28 8O Snad sa to este zrovna.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pát 11. zář, 2015 15:55

Sledovat pulzy je zaklad, vcera som pri jednom intervali zrazu zistil, ze toto je uz asi prilis a ano, tachac ukazoval 178bpm 8) Posledny interval som bezal niekde okolo 174-5bpm a to mi uz fakt nechutilo, bol som rad, ze je koniec. Ale zregeneroval som v pohode, dnes pistole, medium pressy, zhyby do maxima a potom si dam 7km vyklus... mozno sa cestou zastavim aj pri nejakej znacke na clutch flag. :mrgreen:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » ned 13. zář, 2015 18:09

Takže krátký report po posledním půlmaratonu v rámci RunCzech serie, co jsem běžel včera. Jedním slovem hrůza, hrůzná, výsledný čas 1:58:10 je můj nejhorší půlmaraton za poslední rok a půl. Po výborné desítce před týdnem jsem byl optimista, ale někdy to prostě nejde. Od 3 km mě tahaly harmstringy - důvod netuším, nikdy se mi to nestalo, na desátým km mi začaly střevní problémy a křeče do břicha, takže nic moc. Cílil jsem na čas pod 1:50, ideálně mezi 1:47-1:49. Tak příště. Jeden z důvodů střevních problémů mohly být BCAA, co jsem si dal cca 2 hodiny před během, ale nevím.
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » čtv 17. zář, 2015 21:09

Toddb- nemoze kazdy pretek vyjst. Bud rad ze ich ides v sezone viac, aspon si mozes napravit chut. Ja co idem dva behy do roka to mam tazsie - musim slapat na 110% ;)

Ucrop- vidis, a ja som mal dnes 5-kove tempo na 1500-vkach pri 170bpm, sen o 1:45 je prec ako lansky sneh... Aj ked dnes bolo uplne drbnute pocasie a to ma zvykne dost rozhodit. Nehovoriac o tazkom KB treningu, swingy s 36kg, snatche s 32 a 28kg... Este buduci tyzden intervalujem, chcem dat 5km tempo, snad to udrzim tesne pod 5min/km.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 21. zář, 2015 8:55

no ty vole :twisted: paradicka. ja som vcera siel pomaly 16km beh za 1:55 pri priemerke 129bpm, sice som sa vliekol ako slimak, ale cielene. :mrgreen:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pát 25. zář, 2015 8:08

Vcera som mal bezat povodne 5km interval, ale nakoniec som si to trosku predlzil a odbehol 6150 metrov za 0:30:00. Takze tempo tesne pod 5 minut na km. Vzhladom na to, ze som pred behom TGU-ckoval, pressoval a snatchoval aj dvojpud, bol jeden z tych debilnych dni kedy fukalo jak prasa a fakt som sa musel do vcerajsieho treningu nutit, v pohode.
Odhadovany cas: 1:48:00.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pát 25. zář, 2015 12:31

Rozumne :twisted: Ja zas uplne naopak, kedze idem "len" polovicu a trosku som myslim zanedbal prave intervaly, radsej som to trosku este popucil dlhsie, aj ked jedine po com som tuzil bol spanok vyvolany zmenou pocasia. Nepamatam si, kedy sa mi naposledy takto nechcelo nic robit, fakt. :evil: :mrgreen:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 28. zář, 2015 9:26

Vcera posledny dlhsi beh, 9km po kopeckoch, 0:54:30 pri 150bpm, moze byt. Ani svalovku nemam na stehnych, drepy na jednej nohe pomahaju. :twisted: Celkovo regeneracii prisposobim aj silovy trening, menej opakovani v seriach je dobry napad. Zajtra a pozajtra 7km, 5km potom pauza a v nedelu masaker. :twisted:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » čtv 01. říj, 2015 12:12

ucrop: tak ako forma? bude dobre, alebo bude plac? :twisted:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pát 02. říj, 2015 7:39

Pros Pana a budes vyslysany :twisted:

Ja som si dal v utorok sedmicku a uz som sa na to vykaslal, potrebujem poriadne zregenerovat, 4 dni nebehania mi urobia len a len dobre. ;) Dnes este pozhybujem, dam zopar HSPU, pressov, zajtra presun. Dobre ze mam v KE bracha, zostanem az do pondelka, aj na cestach bude vacsi klud. :D
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 05. říj, 2015 12:30

Zdravim z Kosic (ano, este som tu)! Veru bol to zazitok :) Odstartoval som, bezim, bezim a zrazu kukam ze Ucrop predo mnou. Ked ma zbadal tak prve co povedal, ze co tu robis, bezis prilis rychlo, prepalujes tempo. Tak som poslusne zaostal :) a dobre som urobil, lebo cely polmaraton bol velkym trapenim. Asi aj preto, ze sme oslavovali v piatok narodenie kamosovej cerenky. Cestou do KE ma rozboleli hamstringy a v nedelu som sa zobudil tiez v nie priaznivej konstelacii, ale v uplne na prd konstelacii. Organizacia v poho, pocas polmaratonu nezvyknem ani jest ani moc pit, len som si soskal jointak z malych flasticiek. Trat obsahovala take zakerne mierne stupania a klesania, co sa mi vobec nepacilo. Ale dobehol som. Krizu som mal permanentnu, cele zle, ale aj take sa stava.
Vysledny ofiko cisty cas 1:53:33, priemerny tep 168, maximalny 185. Desinu som mal za cca 0:51:30.
Ale ako som uz spominal Ucropovi, latku si treba nastavit nizko, aby sa dala v buducnosti lahsie preskakovat. ;)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » čtv 08. říj, 2015 7:43

Rozmyslam ako by to dopadlo,keby si nedohanal cikpauzu a drzal si tempo na tych 4:50... ;)

Tiez som sa trosku zamyslel nad tepmi, lebo 168bpm je dost vysoka hodnota. Ono je to dane asi trosku aj tym, ze cim dlhsie bezim, tym viac musi telo makat na to aby udrzalo rovnaky, resp. znizujuci sa vykon. Cize zaciatok som mozno trosku prepalil, ale potom som sa ukludnil a drzal si prvu desinu cca tych 5:10/km. Na nejakom 14. kilaku ma uz obiehali taki dvaja chalankovia ze maju tempo 5:25 a treba pridat. :D A celkovo som to trosku dodrbkal, myslel som ze tych 5:15 na kilak mam v suchu aj s nejakymi jemnymi prepaleniami tempa, ale nemal som. V tomto smere som maraton zvladol lepsie. Pravda vsak je, ze v BA boli lepsie oznacene kilometre, v KE som netusil ani omylom co som kde som, az na piatom som zistil, ze bezim 5:00/km. Treba mi lepsi computer ak chcem drzat suvisle tempo od zaciatku...
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pát 09. říj, 2015 7:53

ucrop: tiez som namotivovany na dalsi polmaraton, ale maraton si teraz na par rockov odpoustim. Chcem si udrzat cca 3 - 4 bezecke treningy tyzdenne, bude to fajn, tak akurat. Vcera som si bol zabehnut lahkych 6km a uz to vyzera ze som zregeneroval. Ty to mas asi trochen horsie. :twisted:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 12. říj, 2015 9:53

No neviem, ja este intervaly tento tyzden vynecham. Rozmyslal som nad 10km vo Vajnoroch tuto sobotu, ale asi to vynecham, este sa necitim uplne zregenerovany, aj ked vcerajsia 9-na mi uz celkom sadla.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » pon 12. říj, 2015 20:58

Sice jsem se odmlčel, ale jak mě znáte, tak víte, že trénuji hlavně závodama, takže...

4.10. Běh Kokořínským údolím - 25 km - silnice pouze - výsledný čas 2:23 - průměrné tempo 10.6 km/h. Od ústeckýho půlmaratonu jsem moc neběhal, forma špatná, bolest lýtka od 5 km, pak dobrý, střední pasáž ok, ale celkově nic moc a rozhadrovaný nohy. Se silnicí asi končím.

11.10. Horská výzva Šumava - 43 km - mix s kamarádkou - výsledný čas 6:53 minut - chtěl jsem to vzdát na 27 km, ale po ošetření kolene jsem to doběhl (bez větších následků) - krásný závod, ani jsem neměl mega krizi, jako v Krušných Horách, ale koleno mě dost limitovalo při sebězích, takže výsledný čas námto zkazilo asi o 20 minut.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » pon 12. říj, 2015 21:08

Ukropcany, Cohen: Pročetl jsem vaše příspěvky a gratuluju k výkonům. 3:29 super a 1:53 je fajn.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně