předem se omlouvám za, pro mnohé z Vás, velmi stupidní dotaz, ale furt mě trápí jedna věc. Před pár měsící jsem začal trénovat MMA (dříve jsem dělal Thaibox, ale je to opravdu řada let) a opravdu mě ten sport neskutečně, ale neskutečně naplňuje. Bohužel se mi do trénování vloudila taková velmi nepříjemná věc, která mě strašně blokuje v trénování. Do hlavy se mi vtírnul strach. Strach je normální při bojovém sportu, to že se při spáringách občas točíte zádama a máte panické reakce, na to jsem zvyklý z Thai boxu a to se dá nějak ,,porazit'' ale co mě teď tlačí dolů, je strach z ochrnutí. Občas když vidím tvrdý spáringy jak s sebou hážou o zem, tak jsem si kolikrát řekl, sakra co když ho někdo hodí přímo na hlavu a ten člověk ochrne. Netrvalo dlouho a strach se přesunul na mě, takže když cítím, že soupeř zvládá takedown tak mě začne pohlcovat strach. Mám přehnanou obavu, aby mě blbě nehodil na zem. To samý, vždycky se rozklepu když přijde na sparring, ne kvůli tomu, že to bude bolet, ale že se stane tohle. Nevím, jak se toho zbavit. Zřejmě mě ovlivnilo to, že jsem viděl kamaráda, který ochrnul po skoku do vody a já se nikdy nedokázal zbavit pohledu na něj na spinální jednotce.... Jenže mně prostě přijde, že je to nesmysl. Že se bojím přehnaně, ale pravda, neumím sám právě vyhodnotit to riziko. Nemáte někdo nějakou radu, jak to překonat, nebo nějakej argument pro moji tupou hlavu?

Díky a sorry za stupidní dotaz....