co teraz?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod chonglee » úte 16. lis, 2004 19:08

to je síla! já tomu nerozumim kam na to ty lidi choděj.

nepíšou tam náhodou - to se myslí vykrejt holou rukou?
chonglee
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Jezkovy zraky....

Příspěvekod mamushi » stř 17. lis, 2004 6:28

Seraph píše:Na rodokmenu není co číst, jsou to jen jména mistrů (titul Soke), kteří kdy kterou školu v minulosti vedli.

Kteri kdy kterou skolu vedli... Takze kdy kterou, nebo tu vasi????
Kdyz se tu zastitujes pisemnostma, tak predpokladam, ze ses schopnej je precist - to znamena, ze ovladas, kanbun, klasickou japonstinu a japonsky sifry z 12-16. stoleti, kterejma si to zapisovali. Pak se divim, ze to treba neucis v Japonsku. Takovejch lidi ani v Japanu moc neni...
:evil: :evil:

Seraph píše: A tvoje připomínka, o čem je ninjutsu není - dobrý pokus, ale řekni - cvičíš ninjutsu nebo o něm jenom čteš? Vypadá to spíš na to druhé, protože pokud by jsi byl členem BCD, tak bys mluvil jinak.

:twisted: :twisted: :twisted:
No. to mi je jasny, ze kdybych byl od vas, tak bych asi mluvil jinak a sve soudruhy nezpochybnoval... :roll:
...but your counsciosness is all you, can take to your grave.
mamushi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod patrik » stř 17. lis, 2004 14:22

Ninja píše:tak ak by ste sa na to pobockove studium chcely pozriet tak si pozrite tuto stranku www.ninja.sk a tam si k tomu mozte precitat uuuplne vsetko

Jestli pánové cvičí s tímhle

Obrázek

tak si bolest nemusí způsobovat při zkouškách, ale pokaždé, když tohle vezmou do ruky.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod mamushi » stř 17. lis, 2004 14:38

Jestli pánové cvičí s tímhle

Obrázek

tak si bolest nemusí způsobovat při zkouškách, ale pokaždé, když tohle vezmou do ruky.

Patrik[/quote]

Pro jeden
z hlavních cílů není někoho co nejrychleji zabít, ale co nejefektivněji a za použití všech prostředků ubránit sebe a třeba své blízké.

Je to idealni prostredek. Bezproblemove se nosi a je to evidentne sebeobrana zalezitost :twisted: :twisted:
...but your counsciosness is all you, can take to your grave.
mamushi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod patrik » stř 17. lis, 2004 15:04

Mno já se třeba pletu... skryté zbraně moc neznám, ani zbraně "nindžů" mi moc neříkají, ale všechny kusarigamy, které jsem kdy viděl v japonských starých školách, byly s řetězem, který se dá bezproblému chytit holou rukou... prostě standardní řetěz... kroužek, kroužek, kroužek... kroužek muhehe.

Jestli to teda má být kusarigama

Obrázek

A jestli ne, asi se to nejvíc podobá tomuhle

Obrázek

Obrázek

Víte někdo víc, hoďte info, k čemu to asi je...

...nebo jenom někdo něco viděl na obrázku a zaimprovizoval? Se divím, že to neudělali z ostnatého drátu...

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Virgee » stř 17. lis, 2004 15:36

Když mi někdo řekne, že dělá ninjutsu nebo shaolin tak se jen usměju. Takové lidi já sice vážně beru, ale jejich styly ? To bych se musel úplně pomátnout. Každej blbec co chce vydělat prachy se schovává za ninjutsu, shaolin, kung-fu, styl 5ti zvířat apod. Takovému "sifu" nebo "sensei" bych nevěřil nic.
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Seraph » stř 17. lis, 2004 17:28

Mamushi napsal:
Kdyz se tu zastitujes pisemnostma, tak predpokladam, ze ses schopnej je precist - to znamena, ze ovladas, kanbun, klasickou japonstinu a japonsky sifry z 12-16. stoleti, kterejma si to zapisovali. Pak se divim, ze to treba neucis v Japonsku. Takovejch lidi ani v Japanu moc neni...

Vůbec nechápu, o čem to blábolíš. Proč bych měl ty rodokmeny číst v Japonském originále, když je to přeložené do češtiny? 8O

Tak aby bylo jasno - s takovým ninjutsu, jaké je na stránkách, které inzeruje uživatel Ninja, nemám nic společného :evil: - jsou to vesměs pitomosti a obrázek o úrovni jejich mistra jste si udělali sami.

U nás v České Republice je již přes deset let škola s názvem Bujinkan Czech Dojo, jejíž zakladatelem je pan Luboš Pokorný, který toto umění studuje u japonského mistra Masaaki Hatsumiho. Ten oficiálně zdědil těch 9 škol, o kterých jsem psal, od svých předchůdců. Nejprve svou školu nazýval Ninjutsu, ale posléze ji přejmenoval na Bujinkan Budo Taijitsu, protože lidé měli (a jak čtu, tak stále ještě mají) zkreslený pohled na ninjutsu - díky Hollywoodským filmům a jiným kravinám.

Můžete se podívat sem
http://www.bujinkan.cz/bcd/bcd.php?section=about&subsection=about
ale zas tak moc informací tam není; více je v odkazech.

Ale pokud si chcete opravdu chcete udělt obrázek, běžte se podívat na trénink některého oddílu Bujinkanu. Zjistíte, že nemají černé kukly, neskáčou salta, nedělají testy odolnosti, neháží bouchacíma kuličkama nebo se nesnaží zahrabat pod zem ... mají úplně normální trénink boje bezezbraně jako v každé jiném bojovém umění (jen samozřejmě techniky a přístup k nim je jiný) a pak se učí s klasickými japonskými zbraněmi jako bokkeny, tanta, bo, hanbo, jo a podobně. Nic mystického. Každá z těch devíti škol je něčím charakteristická a zajímavá a studenti se postupně prokousávají jednotlivýma technikama a filozofií.
Seraph
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Anonymní » stř 17. lis, 2004 18:02

Patrik:
Kroužek (ve skutečnosti železný) se používá k odlákání pozornosti nebo k úderům. Co se týká technik, je to vždycky improvizace, základní techniky neexistují. Seraphe, kdyžtak mě oprav :)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » stř 17. lis, 2004 18:09

Anonymní píše:Patrik:
Kroužek (ve skutečnosti železný) se používá k odlákání pozornosti nebo k úderům. Co se týká technik, je to vždycky improvizace, základní techniky neexistují. Seraphe, kdyžtak mě oprav :)

Díky... nedalo mi to a taky jsem hledal http://www2.gol.com/users/jolsen/ninja/ ... inja20.jpg

předpokládám, ale že to co je na obrázku nahoře není úplně košér :wink: myslím ten slovenskej typ...

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ondra » stř 17. lis, 2004 18:29

RE: vyucovanem nejmenovanym ceskym vynalezcem bojovych umeni, ktery je tady na tomto foru dost znamy

a že uhodnu jakým vynálezcem ? :D a nepotřebuju ani přítele na telefonu. Jinak mi připadá korespondenční kurz BU a hlavně Ninjitsu dost podivný vlastně jsem o tom ani neslyšel.... až teď... člověk se pořát učí 8O A co se týká té otázky, jaké BU by ti kdo doporučil...? nejlepší je si to všechno vyzkoušet co by ti sedělo a co ne, tady někdo něco řekne co mu je blízké a tobě nemusí. Stejně tak přístup trenéra je důležitý. Můžeš dojíždět občas na nějaké semináře jsou tady lidi co přispívaj do diskuzí a třeba dojíždí na semináře do Prahy nebo do jiného města, v tomhle problém nevidim, když ti opravdu o něco jde a když tě bude něco hodně bavit, tak tomu obětuješ hodně volného času i třeba dojížděním a potom tréningem.
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Seraph » stř 17. lis, 2004 19:33

Anonymní píše:Patrik:

Nerad bych tady vytvářel dojem odborníka na ninjutsu, to v žádném případě a dobrovolně se přiznávám, že s touto zbraní jsem já sám zatím ještě necvičil. Ale s tím odlákáním pozornosti a údery máš pravdu.
No a k těm základním technikám - základy samozřejmě existují, bez nich by to nešlo, ale spíš než techniky jsou to principy, které musíš pochopit a přizpůsobit svému tělu a svým možnostem. Není to žádný dril, žádné "přesně takhle musíš mít natočenou ruku/nohu/hlavu/ucho, jinak ti to nebude fungovat" a až to pochopíš, pak teprve improvizuješ ... no je to hodně zjednodušeně řečeno, takže se v tom, prosím, nijak do hloubky nehrabejte :wink: .

Hele, já jsem na tomhle fóru chvilku - kdo je ten vynálezce ??? :?:
Seraph
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Anonymní » stř 17. lis, 2004 19:39

POLÁK vymyslel NIN TSUN DO naučil se podle videokazety NINJITSU a machruje, chce natočit film , napsal stovky knih o sebeobraně
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Seraph » stř 17. lis, 2004 20:02

:D Aha! To je fakt dobrýýýý.

Já si taky založím školu a ta se bude jmenovat BULL-SHIT-DO. Kdo chce být můj žák? :P
Seraph
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Anonymní » čtv 18. lis, 2004 10:34

Seraph píše:No a k těm základním technikám - základy samozřejmě existují, bez nich by to nešlo, ale spíš než techniky jsou to principy, které musíš pochopit a přizpůsobit svému tělu a svým možnostem. Není to žádný dril, žádné "přesně takhle musíš mít natočenou ruku/nohu/hlavu/ucho, jinak ti to nebude fungovat" a až to pochopíš, pak teprve improvizuješ ... no je to hodně zjednodušeně řečeno, takže se v tom, prosím, nijak do hloubky nehrabejte :wink: .

Přesně tak jsem to myslel, jsou to principy, ne techniky.
Mimochodem, nejspíš jsme se už viděli na tréninku. Kde trénuješ?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Seraph » čtv 18. lis, 2004 10:57

Když ti to prozradím, budu tě pak muset zabít .... :P

Ve Zlíně ...
Seraph
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Ondra » čtv 18. lis, 2004 17:05

RE: BULL-SHIT-DO. Kdo chce být můj žák?

:D to je dobrý název, ale musíš ještě vybírat členské poplatky.
četl jsem od něj sebeobrana stopaře a nevycházel jsem z úžasu, možná by bull-shit-do bylo úspěšnější :idea:
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Seraph » čtv 18. lis, 2004 17:39

Tak vida, už mám prvního zájemce - Ondro, jdeš do toho? Budeš první instruktor a tímto ti uděluji první dan.
Hm, ne, to je málo, uděluji ti třetí dan, ať to má zvuk! :lol:
A za rok natočíme film ....
Seraph
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Ondra » čtv 18. lis, 2004 20:23

dík, super... první instruktor v ČR bull-shit-do, to má zvuk a navíc se třetím danem. :D
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 19. lis, 2004 13:49

Pro Serapha, který mimo jiné napsal:

.... Ninjutsu má v České republice 14-letou tradici......

a jiné kraviny.

Před 14-ti letou tradicí skutečně smekám a úroveň této školy tomu plně odpovídá. Bohužel jsem se zůčastnil Budoshow ve Zlíně, kde jako první ukázka byla škola Bujinkanu pod vedením p. Bařiny, který je na netových stránkách veden jako jeden z učitelů školy. Jejich ukázka byla tak přesvědčívá, že jsem chtěl okamžitě odejít. To, co Bujinkan předvedl, to se ani nedá popsat slovy. Myslím, že ukázky se zbraněmi by předvedl lépe kdokoliv, kdo cvičí nějaké bu alespoň 1 rok. A o jejich reálné sebeobraně ani nehovořím.
A kde jsi vzal, že styl ninjutsu je sebeobraný? Vždyť ninjové byli v podstatě "nájemní vrazi." Ale tom jsem nechtěl diskutovat. Na to nejsem odborník. Jenom jsem okomentoval úroveň školy, co jsem viděl. A na to, kdo byli nebo nebyli ninjové ani nijak nereaguj.

tekara
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tekara » pát 19. lis, 2004 13:51

Zapomněl jsem se přihlásit, ale jak vidím, tak jsem se podepsal.
tekara
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně