Vyzývací zápasy

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Lionel » čtv 14. říj, 2004 18:51

Ale to o sobě Tason prohlásil, že je největší a nejlepší bojovník na zemi... a znáš rodinu Gracie... nemohli zareagovat jinak.
Je-li mysl zvládnuta, jsou zvládnuty všechny věci.
Lionel
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » čtv 14. říj, 2004 20:09

Lionel píše:Ale to o sobě Tason prohlásil, že je největší a nejlepší bojovník na zemi... a znáš rodinu Gracie... nemohli zareagovat jinak.

a myslíš, že kdybych to o sobě prohlásil já, že by se mnou ztráceli čas? :D
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 15. říj, 2004 9:43

po prvdě řečeno celý Gracie jsou hlavně dobrej marketing.... :idea:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

vyzyvaci zapasy

Příspěvekod ata » pát 15. říj, 2004 12:48

ja bych to videl jako dost problem.jak muzu pratelsky zapasit znekym koho neznam.nevim jestli to neni magor?kdyz zamnou prijde nekdo cizi a bude to po mne chtit proste ho budu chtit setrelit a dam do toho vsechno.nencham se od nejakyho pitomce prece zmlatit.navic fura lidi ma hrozne silne ego.tak ze pri nejakem pratelskem sparovani neuznaj ze tohle by mu nefungovalo nebo ze ted by uz lezel.proto zadny kamradeni setrelit,protoze on pak bude o tobe povidat ze nejsi dobrej.to je ma pirima i neprima zkusenost. z pozdravem ata
ata
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Re: vyzyvaci zapasy

Příspěvekod Virgee » pát 15. říj, 2004 15:31

ata píše:ja bych to videl jako dost problem.jak muzu pratelsky zapasit znekym koho neznam.nevim jestli to neni magor?kdyz zamnou prijde nekdo cizi a bude to po mne chtit proste ho budu chtit setrelit a dam do toho vsechno.nencham se od nejakyho pitomce prece zmlatit.navic fura lidi ma hrozne silne ego.tak ze pri nejakem pratelskem sparovani neuznaj ze tohle by mu nefungovalo nebo ze ted by uz lezel.proto zadny kamradeni setrelit,protoze on pak bude o tobe povidat ze nejsi dobrej.to je ma pirima i neprima zkusenost. z pozdravem ata

Tak tak.
Člověk, kterej ke mě přijde a vyzve mě na souboj je prostě potenciální magor, co potenciální, on je. On mě prostě chce napadnout, jemu jde o ukojení svyho ega, ne o nějaký pravidla, čest apod. Pro mě je každej takovej člověk útočník a nesmim se s tim párat. To bych byl buď úplně blbej nebo totálně namyšlenej.
No, a kdybych byl nějakej mistr a přišel ke mě žák, že si chce vyzkoušet, zda ho můžu něco naučit, tak se na něj rovnou vykašlu - takovej člověk by ke mě stejně nikdy neměl úctu.
®ivot je boj /// http://virgee.wz.cz/
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 15. říj, 2004 15:45

No,představ si,že se přestěhoval a chce cvičit jinde(a má už něco odcvičeno).Tady na fórech všude vidíš,jak se jednotlivé školy mezi sebou pomlouvají....prostě chce poznat,co v té škole umí.Jen takový srovnávací sparring......přijde mi to celkem v pohodě.Nevím,proč by neměl mít úctu k učiteli???Ale jinak jasně,najdou se totální magoři......
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Virgee » pát 15. říj, 2004 16:05

2 Jendis: Já to chápu, chápu ten smysl, ale mysím, že zjistit, zda mě ten dotyčný nový učitel může něco naučit se dá i jinak, víc v pohodě. Prostě budu navštevovat tréninky a nad látkou se v klidu racionálně a kriticky zamyslím. Mysím, že "zkouška ohněm" není moc uctivá ani nebuduje dobrý vztah žák - učitel, který je podmínkou dobrého studia jakéhokoli bojového umění. Krom toho, učitel musí předpokládat, že ten člověk je magor, takže to bude řeba brutálnější než by bylo řeba nebo se tomu i vyhne, což zase někdo bude považovat za zbabělost atd. A krom toho, když ten učitel tomu žákovi dá nakládačku, v žákovi to rozhodně nebude mít dobrou psychickou asociaci a zase jsme u vztahu učitel - žák. Čímž nehcci říct, že učitel má být na žáky měký a neřezat je :-) Ale prostě jiné, jasně deklarované situaci.
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 15. říj, 2004 16:11

Ono to bude hlavně o lidech při té situaci zůčastněných :wink: 8) 8) Rozumím Ti...a i souhlasím....prostě záleží na situaci.
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Virgee » sob 16. říj, 2004 7:40

Jendis píše:Ono to bude hlavně o lidech při té situaci zůčastněných :wink: 8) 8) Rozumím Ti...a i souhlasím....prostě záleží na situaci.

Souhlasím.
Vida, nakonec jsme našli společné slovo :-)
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 16. říj, 2004 12:48

Já si myslím,že společné slovo jsme měli už od začátku,jen jsme každý koukali z jiného úhlu pohledu 8)
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 18. lis, 2004 11:01

myslim ze sa dohodnut aj "priatelsky" porovnavaci zapas na overenie vedomosti azrucnostiv BU. Avsak akteri sa musia dohodnut na pravidlach a ochrannych pomockach. Ale ak niekto pride do novej (druhej,inej) skoly BU a chce hned bojovat, bez toho aby si pozrel aspon jeden trening a videl predstavitelov danej skoly pri zapase, tak to je provokater. :D
Co sa tyka roznych vyziev v UFC tak vsetko je to reklama!!!!!
..vsetci su porazitelni.. ..ale niektori si vazia svoje zdravie viac :P ako ini.
Za vsetkym nemusi byt iba strach.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: zapasy..Gracievs.WT

Příspěvekod Toman » sob 12. úno, 2005 11:28

stefano píše:Ahoj,som si precital niekolko vasich nazorov.
No opat sa musim priznat,ze som zarazeny recami o tom ako Gracie neprisli na zapas..ha ha ha
Som v kontakte s dobrymi info a clovekom o BJJ a stretol som sa a j s cvicencami WTa podobne....ale ale
Kedy uz ludia pochopia,ze to je z hladiska WT opat iba dobry marketingovy tah??
Preco Boztepe nebol na UFC?
Mam zaznam,kedy 28rocny instruktor WT v kleci bojoval s kanadanom judo/wrestling.
Tych 30-40 sekund tomu WT karovi isto zmenilo zivot.
A suhlasim s tym,ze ak je niekto dobry v boji na zivot a na smrt,tak jedna"vyzyvacka" v kleci musi byt pre neho iba brnkacka...
PS:mozno obhajcovia WT este nevideli na zivo zapas BJJ versus ine styly..ani ho necitili!!!!!!!!!!!s kvalitou
Dobry trening !

Asi to nebyl Gutierez vid? (odkazuji na Victor Gutierez-antigrappling)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Předchozí

Zpět na bojová umění a sporty obecně