nejvhodnejsi

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod raduz » čtv 25. lis, 2004 21:37

mas pravdu, je to subjektivne a neda sa povedat dopredu co budem robit. A ked je viac utocnikov, treba radsej zmiznut :wink:
To ze niekto sam s prehladom zmlati 5 ludi / je mozne leda tak vo filme :twisted:
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fireball » čtv 25. lis, 2004 21:49

raduz píše:mas pravdu, je to subjektivne a neda sa povedat dopredu co budem robit. A ked je viac utocnikov, treba radsej zmiznut :wink:
To ze niekto sam s prehladom zmlati 5 ludi / je mozne leda tak vo filme :twisted:

No hmmm, buď nevieš nič o taktike boja, alebo nevieš nič o "mysli" bojovníka, alebo myslíš 5 trénovaných zabijákov :lol: :lol: :lol:

Pat
Fireball
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » čtv 25. lis, 2004 21:57

Fireball: nemozem vediet vsetko :lol: Ty na ulici "spravis" 5 ludi? Prepac, ale k tomu Ti mysel bojovnika asi nepostaci.
...Na ulici...nie riadeny sparring.... :wink:
PS: ak to dokazes, klobuk dole {5zdravych,nasranych 100/kilovych chlapov} :D
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 25. lis, 2004 22:05

Raduz.. ono to není jen o tom těch pět zmlátit ale i o psychologii, málokdy tě napadne pět stokilových chlapů, většinou je to skupinka která si dává odvahu právě svou početností, v zásadě platí co nejbrutálněji zlikvidovat vůdce (případně toho největšího) z nich a pak se většinou pozná jak moc se zbylí magoři chtěj rvát ale samozřejmě mluvíme o situaci kdy jsi zahnán někam kde nemůžeš utéct... také se dát vybrat nejslabší bod v jejich linii a tam prorazit a útéct..ale je to vždy situace od situace ale bránit se dá, já bych se bránil ale doufám že se do podobný situace nikdy nedostanu.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » čtv 25. lis, 2004 22:11

raduz: "A ak je dobry, tak Vas na tu zem dostane, aj za cenu inkasovania nejakeho uderu, alebo kopu. To sa da v pohode vydrzat."
To myslis vazne?Mozna tak v tvem pripade.Jestli rozdavas udery a kopy takove,ze to druhy vydrzi,zamysli se nad tim :?
Treba retezaky ala WT.Ukaz mi borce,kterej bude pokracovat v utoku,kdyz ho zacnes "zasypavat" bleskovejma direktama do ksichtu,pripadne krku.O kombinaci utoku na jeho nohy ci genitalie ani nemluve.
Tady je pouze otazka takova,zdali je vyhodne jit proti souperi,nebo mu nejakym zpusobem uhnout.Zalezi na velikosti,vaze,vzdalenosti atd. soupere .
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » čtv 25. lis, 2004 22:23

Player: :D nikdy som nepovedal, ze vzdy na zem :!: V takych situaciach co pises Ty treba kontrovat v stoji. WT/ckarov si treba drzat od tela - alebo na zem... :D prepac podla Teba sa to neda :wink:
PS:nehovorim,ze mam pravdu,je to moj nazor :wink:
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 25. lis, 2004 23:23

raduz píše:Fireball: nemozem vediet vsetko :lol: Ty na ulici "spravis" 5 ludi? Prepac, ale k tomu Ti mysel bojovnika asi nepostaci.
...Na ulici...nie riadeny sparring.... :wink:
PS: ak to dokazes, klobuk dole {5zdravych,nasranych 100/kilovych chlapov} :D

Nuž zažil som už všeličo a hlavne treba povedať že to musíš mať nacvičené a musíš naozaj poznať taktiku a psychológiu.
napr.: AK je to skupina tak jeden je vždy vodca ak ho sundáš a dosť odstrašujúcim spôsobom, Tý ostaní väčšinov dajú pokoj. Ale je tu jedna vec a to, že naozaj musíš byť odhodlaný niekomu vážne ublížiť. To veľa ľudí nevie, a ani nedokáže.

Pat
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » pát 26. lis, 2004 7:04

To je myslim pravda, este som v takej situacii nebol (chvalabohu).
Asi som pouzil extremny priklad. Ale ked niekoho "obkluci" skupinka ludi,myslim ze to nastrbi psychiku. Ale urcite by som sa branil ako kazdy.

Player: Fiha, asi sa nad sebou "fakt zamyslim" :idea: , vsetky moje udery nekoncia hned KO supera :lol: , ale polepsim sa. :wink:
Ty ked niekoho zasiahnes (co takto aj do krytu) vsetci idu k zemi? 8O
A ked neikoho kopnes na telo automaticky ho "dostanes"?
Super, ale nad tym sa musim len pousmiat, prepac 8O :o :) :D :lol:
A myslis ue napr. bjj nevie bojovat v stoji? A co myslis ako sa trenuju strhy- super len stoji nic nerobi a necha sa strhnut? Ved to sa prave musis na treningu naucit - niekoho dostat na zem pocas sparovania. Full kontakt.
PS: co vlastne robis za sport?Myslim bu :wink:
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ondra » pát 26. lis, 2004 16:38

RE: Jestli rozdavas udery a kopy takove,ze to druhy vydrzi,zamysli se nad tim...

já myslel že nám je ukážeš, je to tak měsíc co tě Petr Macháček pozval férově do HanumanGymu na ukázku a sparing, tam by jsi mohl těch pár smrtících úderů vyzkoušet v praxi. rád se přijdu podívat. Ono to asi takhle nejde napsat bez nějaké zkušenosti se zápasy a teď třeba nadhodim pro tebe nepopulární sport. někdo zasvěcený jako Masta nebo kdo měl zápasy v ThaiBoxu by ti mohl potvrdit, že človět toho vydrží opravdu hodně a dost zápasů je i takových že poslední kolo se někdo kryje, soupeř ho zasypává údery a pořát je na nohou a ne a ne ho sundat a když je konečně dole, tak se zvedne. Když jde do tuhého tak toho člověk vydrží opravdu hodně.Na ty smrtící údery by se dali vzít i ze druhé strany kdo si nechrání při sebeobraně krk, genitálie a pod? je hezké mlátit smrtící údery do makynavy a nebo rozbíjet cihly, ale cihla nevrací ránu.
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 26. lis, 2004 17:34

Éeee Ondro radši mě do toho už moc nezapojuj já už se snažím na Playera nereagovat, já se nechci zas s někým hádat do morku kosti :))

To s těmi tvrdými údery je jen další úsměvná kapitola, kdyby to byla jen trošku pravda nevyhráli by Graciové jedinej zápas, ale v tom UFC asi nejsou dostatečně trénovaní lidé protože je divný že ty druhý jejich údery a kopy vydrží... Kolik zápasů končí do půl minuty? 5%? Spíš míň a to jsou borci ušetřený veškerého chaosu a zmatku realné pouliční bitky kdy kolikrát vše vypukne nečekaně, kdy nevíte kolik lidí vás napadne jestli i v tomhle případě dokáže Player rozdávat přesný KO údery tak je to frajer a tahle diskuze ztrácí smysl.

Ale ještě jednou speciálně pro Playera: Na ulici nehraje roli kdo je adept tradičního BU či sportovec, rozhoduje jen to kdo stojí a kdo leží na zemi a mě je naprosto fuk jestli ho na tu zem složím půllitrem nebo židlí, jsem to já kdo stojí na nohou...

Trochu na odlehčení a k diskuzi, už jste si všimli že nejhorší knockouty většinou nastávaj když člověk dostane úder když ho nečeká, viděl jsem kdysi klip boxera který si na začátku kola chtěl bouchnout rukavicema s protivníkem a neslyšel gong kterej oznamoval že už se bouje a druhej frajer ho jak šel k němu bez milosti sundal... kluk pak málem v nemocnici zemřel na utrpěnej otřes... A těch příkladů je víc. Nebo případně tohle (trochu úsměvný video) tenhle týpek to asi taky nečekal www.masta.cz/yvel_ref.wmv (11 MB)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pát 26. lis, 2004 21:48

Raduz:prosim te,jestli sem byl spatne pochopen,tak budiz,moje chyba,neumim se vyjadrovat :)

Ja vubec nerikam,ze jeden uder musi soupere "zabit",ale mel by byt natolik nebezpecny,aby protivnika zastavil,sokoval,otrasl apod. natolik,aby uz nemel naladu se na tebe dal "lepit" a provest klinc,strzeni atd.:wink:
A prave z toho duvodu jsem zminoval retezove udery,ktere jsou velice rychle,takze kdyz se netrefi jeden,nastupuje okamzite dalsi a dlasi.Pokud je souper nejakym zpusobem blokuje,nastupuje technika lepicich se rukou apod.V tenhle moment se jedna o aplikace technik BU,tohle te proste sport nenauci.Proto se zdraham komukoli jako metodu SEBEOBRANY(utok je o necem jinym) doporucovat kontaktni sport.
Jiz nekolikrat sem zminoval co cvicim,tak pro tebe znovu,vietnamske karate.

Ondra:a jak by sisi jako predstavoval muj sparing v hanumangymu?Jako ze velzu s bambulema do ringu a tam se s nekym budu nesmyslne okopavat a obouchavt?Ja sem jedine ochoten pristoupit na TECHNICKY sparing,tedy sparing,kde neni treba partnerovy dat slupku do nosu,aby si uvedomil,ze ta rana ma smysl.
Sparoval jsem s clovekem,co se venuje ultimatum a dokavad jsem mu tam proste ten uder nepustil(k cemuz me chte nechte donutil tim,ze me po mych rychlym placackach strhaval na zem:)),tak nebyl schopen prijmout fakt,ze kdyz mu projdu pres kryt a lehce ho placnu 3x za sebou do nosu,na ucho,na krk, ze by to v praxi melo efekt.
Omlouvam se,ale o takovyto sparnig nestojim.Nepracuju jen zavrenyma pesta,vyuziva zachytavani rukou apod,obzvlast je pro me dulezity cit a to vsechno ne neaplikovatelne v rukavicich.Takze pokud by se NAHODOU nasel v hanumangymu clovek technicky a intelektualne na urovni,nejsme proti sparingu.Ovsem chtit od fullkontaktniho zapasnika,aby nesel do uderu a kopu na plno,je podle me naivni.
PS:nikdy jsem sve ani jine udery nenazval smrtici.
PS2:ukaz mi thaiboxera,jakym zpusobem bude provadet kryt bez rukavic na cloveka,ktery rovnez nema jako utocnik rukavice na rukou.
Znova opakuju,thaibox,kickbox, box atd. neni a ani nemuze byt o sebeobrane na ulici.Nemaji prakticky kryt.Jako o utocne variente o tom nepochubuju,ale ja se stale bavim o SEBEOBRANE,ne o utoku.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ninja » pát 26. lis, 2004 22:13

to player.: je to tu vsetko pekne co si napisal ale uvedom si jednu DOLEZITU vec, ked nikdy ani len v sparingu nedas uder na plno tak ho na ulici nedas vobec, chapes??????? ked si nejaku techniku nenacvicis tak sa ju nikdy nenaucis predviest v skutocnosti. s tym krytim mas uplnuuu pravdu tiez si myslim ze to thai a kickboxerske krytie nieje nejako domyslene ale stym utokom je predsa len lepsie cvicit na plno.
naše ruky sú dvere neprepúšťajúce nepriateľa a naše nohy kladivo, ktoré ho môže zabiť.
Ninja
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod player » pát 26. lis, 2004 22:40

Ninja:ja uz sem tu svou predstavu treninku psal.Tak pro tebe znovu.Udery a kopy naplno si nacvicuju na pomuckach,odhad vzdalenosti,odreagovavani soupere,finty,zachytavani, apod. pak zkousim pri sparingu.Me je proste proti srsti nekoho byt,obzvlast kdyz je to muj kamarad:(
Nicmene kdyz me k tomu nekdo donuti(viz priklad nize),jsem ochoten predvest,ze jak dokazu rychle placnout bez durazu,tak zrovna tak rychle dokazu dat razantni uder.Akorat to proste nemam rad,no.Povazuju to za zbytecne.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » sob 27. lis, 2004 11:50

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 12:55, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ondra » sob 27. lis, 2004 11:54

re:neslyšel gong kterej oznamoval že už se bouje a druhej frajer ho jak šel k němu bez milosti sundal

tak to je nepříjemný, ale máš pravdu hodně lidí si myslí že ThaiBox, KickBox,.. jsou hrozně nebezpečný sporty, ale tam jsi na ránu připravenej, rozcvičenej, kryješ se a máš rozcvičenou krční páteř, můžu říct že nebezpečnější je hokej, koukáš na puk, nebo na spoluhráče komu chceš přihrát a najednou to do tebe někdo napálí a vrazí ti hlavu na mantinel když to nečekáš, to se mi taky stalo a řeknu ti... zlatej ThaiBox, vim že se to nezdá, ale opravdu nečekaná rána je KO. :idea:
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: nejvhodnejsi

Příspěvekod Clodman » sob 27. lis, 2004 14:55

smouk-street píše:zdravim...lidi zajimalo by me ktery bojovy umeni tak z tech nejdostupnejsich tady je nejvhodnejsi pro sebeobranu 1vs1 popr 1vs vice lidi?tady u nas je treba tai box,kick box,box,krarate,kendo aikido ju-jutsu judo atd. tak by me zajmalo ktery je tak nejvohdnejsi proste pro sebeobranu..

No pro sebeobranu asi Aikido ale to je nadlouho, já bych doporučoval spíš box(thai, kick, klasický) ale ten tě zase může odradit až dostaneš na budku(vydrž u něho stojí to za to- můžu potvrdit) nebo kung-fu ale to je spíše komerční záležitost(v dnešní době) judo mi taky připadá docela v pohodě, ale hlavně se vykašly na Capoeiru různý freestyly a podobný nesmysly s tím se moc neubráníš:) Samozřejmě za vším stojí stovky tréninků a roky dřiny než budeš moct říct- jsem dobrej.
Clodman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Clodman » sob 27. lis, 2004 14:58

Ondra píše:re:neslyšel gong kterej oznamoval že už se bouje a druhej frajer ho jak šel k němu bez milosti sundal

tak to je nepříjemný, ale máš pravdu hodně lidí si myslí že ThaiBox, KickBox,.. jsou hrozně nebezpečný sporty, ale tam jsi na ránu připravenej, rozcvičenej, kryješ se a máš rozcvičenou krční páteř, můžu říct že nebezpečnější je hokej, koukáš na puk, nebo na spoluhráče komu chceš přihrát a najednou to do tebe někdo napálí a vrazí ti hlavu na mantinel když to nečekáš, to se mi taky stalo a řeknu ti... zlatej ThaiBox, vim že se to nezdá, ale opravdu nečekaná rána je KO. :idea:

Tak to můžu potvrdit, hrál jsem léta fotbal, už několik let thaiboxuju ale zranění typu náražený nárt či žebra se mi v Thaiboxu néstávají narozdíl od fotbalu:)
Clodman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Clodman » sob 27. lis, 2004 15:26

Ondra-SCS píše:Anonym:Když je někdo dobrej v Kick boxu tak se nenechá strhnout na zem.Drží si od útočníka dostatečnou vzdálenost a když útožník zaútočí tak si ho direktem hákem či kopem podá.Já nedělám kick box ale nějak takhle to je.

No to je sice krásně řečení ale realita je někde jinde já cvičím kickbox ale kickbox není k tobu někoho si držet od těla( alespoň na ulici) tím že si někoho budeš od těla ničeho nedosáhneš, musíš rázně přiběhnout direkt, hák, frontkick a je vymalováno, ale vidím že o tom moc nevíš:)
Clodman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Clodman » sob 27. lis, 2004 15:29

Ondra-SCS píše:Jo to ju -jitsu mže bejt dobrý.Džudo určitě taky ale každej džudista se dlouho rozcvičuje protahuje a pak příde až samotný džudo.Na ulici se nebudeš mít čas dlouho protahovat rozcvičovat atd..Zkusil bych spíš thaiskej box,nebo kick box ale to už neni sebeobrana ten thaiskej box už je ful-kontakt a to už by tě muselo fakt bavit(nehledě na to že bys domu chodil pěkně otlučenej).Odkud si??????

A ty si myslíš že v kickboxu se neprotahujeme, je vidět že ses nikdy nepral na ulici.
Clodman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Clodman » sob 27. lis, 2004 19:19

Jamamba píše:Nejvhodnější na sebeobranu, především proti více útočníkům, je sportovní střelba :!: :!: :!: :!:

Myslíš střelbu z luku? :lol:
Clodman
Clodman
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně