Clodman píše:Chci se zeptat někoho zkušeného co si myslí o kombinaci kickboxu a juda, myslíte že jdou tyto dva styly řádně skloubit. Cvičím kickbox (thaibox) ale necítím se moc bezpečně když je tělo na tělo co vy na to?
Sennin píše:Clodman píše:Chci se zeptat někoho zkušeného co si myslí o kombinaci kickboxu a juda, myslíte že jdou tyto dva styly řádně skloubit. Cvičím kickbox (thaibox) ale necítím se moc bezpečně když je tělo na tělo co vy na to?
Každá kombinace je pro boj prospěšná - mnoho lidí si myslí, že různé styly nejdou zkombinovat, ale všechno jde.
Znám chlapy, co úspěšně trénují několik - na první pohled odlišných - stylů. Např. Aikido + Karate + Tajji nebo Taekwondo + Ju-Jutsu nebo Box + zápas řeckořímský ap.
Na druhou stranu jsou lidé, kteří kategoricky tvrdí, že trénovat několik stylů nebo kombinovat několik stylů je nesmysl a že nejlepší je trénovat (cvičit, praktikovat) pouze jeden styl.
(Naštěstí je takových stále méně a méně a jednou tento "živočišný druh" vymře jako dinosauři)
kdyz vi,ze tam stejne zadna voda nebude?
BenGuri píše:Potřebujete na zahradě vykopat studnu. Aby v ní byla dobrá voda a v dostatečném množství. Je dobré na začátku udělat geologický průzkum, nebo pozvat hydrologa, nebo proutkaře. No a potom kopat, kopat, ...
V ČR si úžasně samostatní žáci řeknou po dvou měsících cvičení: " tenhle učitel je takovej, nebo makovej a já přece jsem dost zkušený, abych věděl, že bych měl cvičit jinak, a ne se dokola učit padat a kihon wazu, nebo kroky a postoje...
Po půl metru začne žák kopat studnu jinde a znova a znova....
Má zahradu plnou děr, půl metru hlubokých a všechny klidně může pomlouvat, že jsou na nic a nefungují jako studna, a nakonec, řekne si, že studna je jen mýtus, protože on, přece tak skvělej, který kopal na tolika místech, nikde na žádnou pořádnou vodu nenarazil.
hehe, tak já ti jich pár vyjmenuju, každý z nich je naprosto dokonalý a obsahuje vše: Taiji, Bagua, Xingyi, Tanglang, Wingchun, Hongjia, Cailifo, Shaolinské styly vůbec a tak bych mohl pokračovat, dokud by mi huba neupadla...raduz píše:pokial sa necitis isto pri boji na blizko ,a kickbox Ti toto (inac si spominal MT-a tam je boj nablizko - klince) chyba , urcite si nieco priber. judo, bjj, zapas. Zalezi len na tebe.
Sennin to s tou dobou vystihol pekne, a z praktickeho hladiska je to nutne!!!
A osobne si myslim, ze len 1 styl nenauci cloveka uplne vsetko -ja osobne taky "vsestranny" styl nepoznam(ale este nepoznam a neviem v bu vela veci
)
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků