Hung Gar - článek

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod WICKING » úte 24. čer, 2003 12:34

PM: jasne, jasne,... ja vim, ze jsi to nebyl ty.... :twisted:
WICKING
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod SianLang » úte 24. čer, 2003 12:43

To sedí! Všude musí být k Yinu i nějaký Yang, neboli každý stát musí mít nějakého p. Hladíka, který působí jako dolní část měřítka kvality... :wink:
SianLang
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod F4ust » úte 24. čer, 2003 12:48

fotkyyy!!! Kde? :D
F4ust
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod ata » stř 16. črc, 2003 14:28

Anonymní píše:si-fu Hladík, si-fu Adámek a spol., ostuda čínskýho kungfu, lidi, probuďte se, přestaňte žrát ty jejich pitomý kecy a začněte používat mozek, jsou to nafoukaný dřevěný panáci, co učej, necvičej, a sami nic neuměj, vždyť to je hamba, 99% jejich žáků jsou tragédi, a i tak jsou lepší než oni, každej judista začátečník by je zmasil i s celym jejich ©aolinem, chudák Lam Chun Fai, že má tohle zapotřebí, takový kretény
Lam chun fai a chudak?Kdyz se s takovym mizerou bratrickuje tak at si to vyzere z plnou paradou.To ze zde takovy lide jko Hladik existujou je predvsim chyba solidnich sifu v nasi zemy.Mneli by v tomto smeru neco podniknut.Protoze Hladik a jemu podbni nejen ze delaji kung fu spatne jmeno ale jsou i pro spolecnost hodne nebezpecni
ata
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod WICKING » čtv 17. črc, 2003 10:17

ata: a co s tim maj jako udelat?
WICKING
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 17. črc, 2003 11:00

<b>ata </b>Mistra Lam Chun Fai neznam a uz vubec nehodlam posuzovat jeho kvality, ale pochybuju, ze ma cas sedet na ceskem internetu a zjistovat, jestli ten, kdo ho pozve na turnaj nebo exhibici, za to stoji. A i kdyby i za predpokladu, ze by rozumel, nejspis by si stejne chtel udelat obrazek sam. <br>Pravdepodobne dostal pozvani a prijel-videl-odjel. Takhle ho smahem odsoudit muzes az prijede znovu. Copak tebe nikdy nikdo nenapalil? :evil: Nebo muze mit pocit, ze by je mohl obratit k lepsimu. <br>Zdravi Taptak
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 25. črc, 2003 13:23

WICKING píše:ono na druhou stranu co by bylo dobre gf, kdyby nebylo to spatne a ostudne? 8)

Nojo, ale ono je v podstate videt jenom to ostudne :-) !
Daruma
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 25. črc, 2003 13:23

WICKING píše:ono na druhou stranu co by bylo dobre gf, kdyby nebylo to spatne a ostudne? 8)

Nojo, ale ono je v podstate videt jenom to ostudne :-) !
Daruma
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 25. črc, 2003 16:00

TAPTAK píše:<b>ata </b>Mistra Lam Chun Fai neznam a uz vubec nehodlam posuzovat jeho kvality, ale pochybuju, ze ma cas sedet na ceskem internetu a zjistovat, jestli ten, kdo ho pozve na turnaj nebo exhibici, za to stoji. A i kdyby i za predpokladu, ze by rozumel, nejspis by si stejne chtel udelat obrazek sam. <br>Pravdepodobne dostal pozvani a prijel-videl-odjel. Takhle ho smahem odsoudit muzes az prijede znovu. Copak tebe nikdy nikdo nenapalil? :evil: Nebo muze mit pocit, ze by je mohl obratit k lepsimu. <br>Zdravi Taptak

Ale on Lam Chun Fai, musí velmistra Hladíka :roll: trochu znát, neb jsem viděl jejich společnou fotku z HK na jeho stránkách. Nebo myslíte , že pan Dojemný vytvořil fotomontáž?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SianLang » pon 01. zář, 2003 9:39

Dý den!

Bych se někoho rád zeptal (PM... apod.), kdo je to vlastně ten slovenský Hung-garista pan Ján Hrankay? Omylem jsem objevil jeden článek a nevěřil svým očím... :o
SianLang
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Anonymní » pon 01. zář, 2003 13:14

SianLang píše:Dý den!

Bych se někoho rád zeptal (PM... apod.), kdo je to vlastně ten slovenský Hung-garista pan Ján Hrankay? Omylem jsem objevil jeden článek a nevěřil svým očím... :o

Pokud vím, tak PM ho osobně nezná. Kdysi to byl fakt skvělej kluk. Poctivej a slušnej. Tvrdě na sobě pracoval, měl talent, ale asi proto, že je až ze Slovenska, prostě nepostřehl že s Romkem není něco v pořádku. Nebo jo a bylo mu to jedno. No a pak se začal chovat divně. Vykašlal se na starý kamarády a začal dělat karieru u Romka a Pavla Adámka. Trochu smutný případ. Jelikož jsem ho osobně znal, je mi ho líto.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 02. zář, 2003 10:13

PM ho osobne zna:-)

asi pred 3 roky jsem objevil ve slovenskem casopise Samurai clanek o HG, podepsany Jano Hrankayem - celkem hezky clanek, bodejd by ne, anzto se jednalo ze 75% o preklad mych textu z dnes jiz neexistujiciho casopisu Attack do slovenstiny.

situace se opakovala cca. pred rokem a pul - pres polovinu textu na strankach www.hungkuen.sk bylo opet mojich (z nasich soucasnych stranek www.hungga.oeg). vida sve texty v kontextu jmen Hladik, Adamek a spol. jsem byl znacne "znepokojen" a poslal jsem Jano Hrankayovi osklivy e-mail - a hle, napravu zjednal okamzite.

Jana jsem potkal minuly rok v Praze, kam prijel na soukrome lekce s mym ucitelem Lam Chun Singem, ktery v Praze ucil po 2 mesice. muj osobni dojem - celkem pohodovej kluk, ktery narozdil od svych "mistru"/ucitelu nema zajem si honit tricko a chlubit se fotkama s Lam Chun Faiem/Lam Chun Singem, nastupnictvim, reprezentantstvim, pokracovatelstvim at.d, ale opravdu cvicit, cvicit, cvicit. a tak bych mel pro nej jednu radu (parafraze jednoho prislovi"): "je lepsi slouzit v nebi nez vladnout v pekle" (a ne naopak, jak pravi original tohoto prislovi).

PM
www.hungga.org
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SianLang » úte 02. zář, 2003 12:04

Děkuji za odpovědi.

Jestli máte chut a čas, mrkněte se na článek na www.casopis.markiza.sk, kde se prezentuje docela jako - řečeno slovy jehovistů - popletený bratr. Chvílemi je to opravdu humorné, ale může za to i osoba, která ho zpovídala a o kung-fu ví kulový. Ale jak říkám, nic o něm nevím...
SianLang
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Anonymní » úte 02. zář, 2003 12:56

clanek - ted jsem to precetl, aj aj aj
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Bonhartt » čtv 06. lis, 2003 17:43

To SiangLang:
Ja teda nevim... jedine co me na clanku zarazi je, ze se tolikrat ohani Hladikem, ale jinak bych nevidel nejaky vetsi problem...
Nebo mas neco konkretniho...?

Jinak zhruba v pulce prosince bude na slovensku ucit LCHS (aspon dle svych stranek), takze mas moznost zajet si tam na seminar a poznat ho osobne...:))
Bonhartt
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Bonhartt » čtv 06. lis, 2003 17:43

To SiangLang:
Ja teda nevim... jedine co me na clanku zarazi je, ze se tolikrat ohani Hladikem, ale jinak bych nevidel nejaky vetsi problem...
Nebo mas neco konkretniho...?

Jinak zhruba v pulce prosince bude na slovensku ucit LCHS (aspon dle svych stranek), takze mas moznost zajet si tam na seminar a poznat ho osobne...:))
Bonhartt
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Bonhartt » čtv 06. lis, 2003 17:44

By ata:
Lam chun fai a chudak?Kdyz se s takovym mizerou bratrickuje tak at si to vyzere z plnou paradou.To ze zde takovy lide jko Hladik existujou je predvsim chyba solidnich sifu v nasi zemy.Mneli by v tomto smeru neco podniknut.Protoze Hladik a jemu podbni nejen ze delaji kung fu spatne jmeno ale jsou i pro spolecnost hodne nebezpecni

A muzu se zeptat koho povazujes za solidniho sifu (zustaneme-li u HG)? Pripadne teda este napis kriterium podle jakeho jsi to hodnotil...
Ď.
Bonhartt
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » pát 07. lis, 2003 5:42

SI-FU :lol: Pavel Macek :D :) :o :( 8O :?: :?: :?:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SianLang » pát 07. lis, 2003 7:29

Ééééééch, kdo mě to zase ruší z mého zimního spánku?! :evil:

No, mně na tom článku nevadí nic, to zase ne. Já se směju rád. Jen se mi líbí, že popularita pan Hladíka překročila i naše hranice a velmi mě také zaujal samotný sloh článku. Jak už jsem řekl, nevím jestli to má na svědomí pan Hrankay, nebo ta osoba, co o něm píše, ale přijde mi to, že je článek psán stylem "šestiletý chlapeček viděl na videu kung-fu a ted to ostatním stejně starým vypráví."
SianLang
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Bonhartt » pát 07. lis, 2003 10:39

No mě to třeba příjde smutné - mám namysli atmosféru jaká tady vládne na poli HG.
Jakmile je někdo z jiné školy než jsem já, okamžitě do něj začnu rýt - jak blbě cvičí jak neumí tohleto a támhleto... a to často bez toho, aniž bych dotyčného znal...

Třeba mi nepříjde že blbá stylistika článku má co dělat s jeho cvičebními schopnostmi...
Měl jsem možnost vidět JH na tom turnaji v praze... a řekl bych že cvičil líp než někteří z těch mistrů na začátku...
Bonhartt
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...