Boxer jako zbraň pro sebeobranu (?)

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod BenGuri » pát 03. pro, 2004 10:04

Geronimo píše:
Sáhni do svého srdce, jestli to co píšeš tady, ve svých knížkách, jak se prezentuješ u sebe na webu... je fakt pravda. Sáhni hlouběji.

To nepoznáš, dokud to nepoznáš Gre Geronimo. Ale pokud jsi ten kdo myslím, a jsi dotčený, že Tě mám za zbabělce a proto se k tobě obracím zády, věz, že zrada, nízkost a chamtivost kterou jsi Ty a Tvůj společník T. předvedli, nemohla, než přinést trpké zklamání i Vám samotným. Pokud nejsi Gdo si myslím, odpusť a jestli chceš, napiš mi a já Ti odpovím. Hovoříme o skoku za všechny strachy, ne o nějaké hloupé představě bezhlavé odvahy, hraničící s šílenstvím, je to skok hlavně za strach z vlastního života a jeho konce. Ne spojený s bojem, spojený s přijetím.
BenGuri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod BenGuri » pát 03. pro, 2004 10:31

A ještě, neříkám, že jsem ten skok již plně realizoval, ale opravdu pilně následuji cestu.

( pouze pro Gr - Změnilo se za tu dobu co jste teď už jen šéfy "K" tolik, že bys tomu neuvěřil, ale už to neuvidíš, zase by tě mohl nějaký 15 tiletý kluk osočit, že když před Funakoshiho fotkou zapálíš tyčinku, znepříjemní Ti život, a Ty bys zase měl dlouho problémy, kam se ukrýt.)
BenGuri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 03. pro, 2004 11:04

uf - tohle je tedy opravdu zajímavé "existencionální" téma ...
(nemyslím obušky ani boxery, ani jiné zákeřné zbraně ...)
jen otázka pro BenGuri: máš rodinu? nejsem v těchto otázkách moc poučen, ale zajímalo by mě, jestli někdo, kdo propaguje odložení strachu a nepřímo i odhodlanost zemřít v situacích, které mohou nastat, má zodpovědnost i za někoho jiného, než jen za sebe...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BenGuri » pát 03. pro, 2004 11:22

Geralt1 píše:uf - tohle je tedy opravdu zajímavé "existencionální" téma ...
jen otázka pro BenGuri: máš rodinu? nejsem v těchto otázkách moc poučen, ale zajímalo by mě, jestli někdo, kdo propaguje odložení strachu a nepřímo i odhodlanost zemřít v situacích, které mohou nastat, má zodpovědnost i za někoho jiného, než jen za sebe...

Ahoj! Unavuje mne, dokola vysvětlovat, že se to a priori netýká tohoto tématu. Nehovořím o tom, že člověk má jako magor vyskakovat na každý impulz! To téma strachu vnímám úplně naopak, strach je jednou z prvotních příčin, proč spousta lidí studuje bojová umění a je v konečném důsledku mnohdy i na vině, že někdo, v němž strach přesáhne kritickou mez, se zblázní a někoho zabije, nebo poraní. Když se člověk snaží rozpustit tenhle prvotní strach, a vím, není to lehké! Tedy potom může k řadě věcí přistupovat mnohem volněji a svobodněji a nepanikařit ani v těžších situacích a studovat BU bez tenze, s upřením pozornosti na krásu v nich a dokonalost. Zbabělost a nízkost odsuzuji proto, že díky nim právě v tomhle světě vzniká hromadění tlaku a nenávisti a vše vrcholí tím, že si všichni ničí navzájem život pomluvami a závistí, opět motivovanými strachem o svou kuličku - ergo - prvotní strach o život.

Malý příklad: velmi zjednodušeno! Mnoho lidí postrádá sociální jistoty. Proto skáčí na sliby kariéristů a populistů, kteří slibují sociální politiku. Tihle narudlí socani potřebují volební preference a tak vítají sociální nejistoty a vyrábějí další sociální případy, lidi nejisté a uchopené strachem, aby se sami mohli dále cpát u koryt a vyrábět další sociální případy, které by mohli zachytávat ve svých chimérických sociálních sítích..... A teď Geralte, z hlediska odpovědnosti za své lidi z dlouhodobé perspektivy: je lépe s nimi kolaborovat na téhle hře, nebo je lepší riskovat malér a změnit princip společenského klimatu.
Je to zdánlivě off T. ale právě slabé sociální prostředí produkuje kriminalitu a nebezpečí a nevniká společenský nadprodukt, který by se dalo investovat do bezpečnosti a prevence. Na jednu stranu to nahání různým lidem adepty do tělocvičen na bojová umění a sporty, ale je to správná motivace, strach?
A když hovořím o cestě odstranění strachu, nehovořím o boji, hovořím o mentální technice! S bojem má společného jen to, že jej můžeš začít do značné míry ignorovat a nezapojovat se.
Doufám, že nevznikne ještě větší guláš díky tomuto příspěvku. Pokud ano, pište mi prosím soukromé zprávy, protože veřejná diskuze o věci, která je jasná jen dvěma účastníkům dialogu zbytečně evokuje zavádějící souvislosti. 8) 8) 8)
S ůsměvem jde všechno líp :lol:
BenGuri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 03. pro, 2004 11:22

BenGuri píše:
Geronimo píše:
Sáhni do svého srdce, jestli to co píšeš tady, ve svých knížkách, jak se prezentuješ u sebe na webu... je fakt pravda. Sáhni hlouběji.

To nepoznáš, dokud to nepoznáš Gre Geronimo. Ale pokud jsi ten kdo myslím, a jsi dotčený, že Tě mám za zbabělce a proto se k tobě obracím zády, věz, že zrada, nízkost a chamtivost kterou jsi Ty a Tvůj společník T. předvedli, nemohla, než přinést trpké zklamání i Vám samotným. Pokud nejsi Gdo si myslím, odpusť a jestli chceš, napiš mi a já Ti odpovím. Hovoříme o skoku za všechny strachy, ne o nějaké hloupé představě bezhlavé odvahy, hraničící s šílenstvím, je to skok hlavně za strach z vlastního života a jeho konce. Ne spojený s bojem, spojený s přijetím.

A ještě, neříkám, že jsem ten skok již plně realizoval, ale opravdu pilně následuji cestu.

( pouze pro Gr - Změnilo se za tu dobu co jste teď už jen šéfy "K" tolik, že bys tomu neuvěřil, ale už to neuvidíš, zase by tě mohl nějaký 15 tiletý kluk osočit, že když před Funakoshiho fotkou zapálíš tyčinku, znepříjemní Ti život, a Ty bys zase měl dlouho problémy, kam se ukrýt.)

No, tak tohle tu ještě fakt asi nebylo... :roll: :oops: :oops:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BenGuri » pát 03. pro, 2004 11:27

Co se Ti na tom tak líbí? :oops:
BenGuri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod BenGuri » pát 03. pro, 2004 11:30

Anonymní píše:
No, tak tohle tu ještě fakt asi nebylo... :roll: :oops: :oops:

Jeden člověk se tak podělal před patnáctiletým klukem, že chodil kanálama a ohrozil a znevážil spoustu věcí, které mnoho lidí budovalo i pro něho. Jen proto, že sice zapálil tyčinku, ale malý kluk jej zastrašil. 6e by to tu ještě nebylo?
BenGuri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: To Ben Guri

Příspěvekod BenGuri » pát 03. pro, 2004 11:34

Hyperboreus píše:NIKDY JSEM NEBYL PŘIPOSRANÝ A NIKDY JSEM SE NEHRBIL PŘED NIKÝM A PŘED NIČÍM.JSEM ČECH.

Jsem rád, že jsi takový Hyperboree, Bohužel se často setkávám s opačným případem. Moje rodina zde už žije po několik generací a jsem taky šťastný, že jsem Čech!
BenGuri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 03. pro, 2004 11:40

Hele, BenGuri, to mu jako vyhrožuješ, že zapálil tyčinku, nebo se fakt schovával před tím klukem a lidma co to viděli? :roll:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BenGuri » pát 03. pro, 2004 11:43

Anonymní píše:Hele, BenGuri, to mu jako vyhrožuješ, že zapálil tyčinku, nebo se fakt schovával před tím klukem a lidma co to viděli? :roll:

UF! Anonyme, taky bys mohl mít nějaký nick. "B" je správně a už dost o tom, nikdy bych o tom sám nezačal! je to nízké a pitomé! 8) Už jsem tady dnes dlouho jdu vytvářet nějaké kapitalistické obrázky. :lol: 8)
BenGuri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Victor » pát 03. pro, 2004 11:55

BenGuri píše:
Geralt1 píše:uf - tohle je tedy opravdu zajímavé "existencionální" téma ...

Ahoj! Unavuje mne, dokola vysvětlovat, že se to a priori netýká tohoto tématu. Nehovořím o tom, že člověk má jako magor vyskakovat na každý impulz! To téma strachu vnímám úplně naopak, strach je jednou z prvotních příčin, proč spousta lidí studuje bojová umění a je v konečném důsledku mnohdy i na vině, že někdo, v němž strach přesáhne kritickou mez, se zblázní a někoho zabije, nebo poraní. Když se člověk snaží rozpustit tenhle prvotní strach, a vím, není to lehké! Tedy potom může k řadě věcí přistupovat mnohem volněji a svobodněji a nepanikařit ani v těžších situacích a studovat BU bez tenze, s upřením pozornosti na krásu v nich a dokonalost. Zbabělost a nízkost odsuzuji proto, že díky nim právě v tomhle světě vzniká hromadění tlaku a nenávisti a vše vrcholí tím, že si všichni ničí navzájem život pomluvami a závistí, opět motivovanými strachem o svou kuličku - ergo - prvotní strach o život.

Malý příklad: velmi zjednodušeno! Mnoho lidí postrádá sociální jistoty. Proto skáčí na sliby kariéristů a populistů, kteří slibují sociální politiku. Tihle narudlí socani potřebují volební preference a tak vítají sociální nejistoty a vyrábějí další sociální případy, lidi nejisté a uchopené strachem, aby se sami mohli dále cpát u koryt a vyrábět další sociální případy, které by mohli zachytávat ve svých chimérických sociálních sítích..... A teď Geralte, z hlediska odpovědnosti za své lidi z dlouhodobé perspektivy: je lépe s nimi kolaborovat na téhle hře, nebo je lepší riskovat malér a změnit princip společenského klimatu.
Je to zdánlivě off T. ale právě slabé sociální prostředí produkuje kriminalitu a nebezpečí a nevniká společenský nadprodukt, který by se dalo investovat do bezpečnosti a prevence. Na jednu stranu to nahání různým lidem adepty do tělocvičen na bojová umění a sporty, ale je to správná motivace, strach?
A když hovořím o cestě odstranění strachu, nehovořím o boji, hovořím o mentální technice! S bojem má společného jen to, že jej můžeš začít do značné míry ignorovat a nezapojovat se.
Doufám, že nevznikne ještě větší guláš díky tomuto příspěvku. Pokud ano, pište mi prosím soukromé zprávy, protože veřejná diskuze o věci, která je jasná jen dvěma účastníkům dialogu zbytečně evokuje zavádějící souvislosti. 8) 8) 8)
S ůsměvem jde všechno líp :lol:

No tohle není úplně hloupý, s dost věcma se dá souhlasit. Jo ale zpátky, boxer nebo obuch?
Victor
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » pát 03. pro, 2004 12:01

BenGuri:

myslím, že alespoň primárně chápu, co cheš říct. a souhlasím, s většinou toho co jsi napsal. A dostali jsme se až k politice státu.

A teď Geralte, z hlediska odpovědnosti za své lidi z dlouhodobé perspektivy: je lépe s nimi kolaborovat na téhle hře, nebo je lepší riskovat malér a změnit princip společenského klimatu.

nejsem v žádném případě zastáncem socanů, vždycky jsem byl pro pravici, ale o tom by asi tahle debata být neměla. neznám přesnou statistiku, ale máš dojem, že zločinnost (konkrétně z důvodu "sociální nejistoty") se díky nástupu ČSSD k moci zvýšila? nejsem o tom přesvědčen. Rozhodně se ale přikláním k Tvému názoru, že vytvářením této sociální nejistoty se tato situace jen zhoršuje (otázkou je, která strana sociální nejistotu vytváří více, to přenechme politologům) Jenže podle mě kořeny tohoto strachu, o kterém Ty mluvíš jsou podle mě někde mnohem hlouběji, spíš to asi souvisí s onou zakořeněnou přirozenou zbabělostí, která se ukrývá v určité míře v každém z nás. A souhlasím i s tím, že je potřeba s ní bojovat a potlačit ji.

Já jsem spíš mluvil o vyhodnocení konkrétní situace (např. ukrajinec s nožem), kde je podle mého lepším řešením odevzdat mobil a peníze, než se nechat zmrzačit nebo zabít. Asi jsou tací, kteří takovou situaci zvládnou se zachováním tváře a odejdou s tím mobilem i peněženkou nezraněni, ale já osobně se snažím nejdřív odhadnout své šance a rizika a porovnat je s výší možné ztráty - a život je pro mě "asi" důležitější, než mobil a peníze ... a rozhodně se po takovém řešení problému nebudu považovat za zbabělce.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BenGuri » pát 03. pro, 2004 12:01

Victor píše:

No tohle není úplně hloupý, s dost věcma se dá souhlasit. Jo ale zpátky, boxer nebo obuch?

Když se zeptáš takhle, podle mne obušek. Onion o tom ví víc, cvičí s ASP. Musím souhlasit, že i přes veškerou snahu, Fly by měla věnovat větší pozornost tomu, co je na ní te´d už jedině zajímavé: nízké ceně. Když chtějí víc peněz, a´t vyrobí obušek z lehčeného materiálu jako ASP, aby se dal nosit i do obleku a člověk nevypadal jako pašerák olova.
BenGuri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod BenGuri » pát 03. pro, 2004 12:07

Geralt1 píše:BenGuri:

myslím, že alespoň primárně chápu, co cheš říct. a souhlasím, s většinou toho co jsi napsal. A dostali jsme se až k politice státu.

A teď Geralte, z hlediska odpovědnosti za své lidi z dlouhodobé perspektivy: je lépe s nimi kolaborovat na téhle hře, nebo je lepší riskovat malér a změnit princip společenského klimatu.

nejsem v žádném případě zastáncem socanů, vždycky jsem byl pro pravici, ale o tom by asi tahle debata být neměla. neznám přesnou statistiku, ale máš dojem, že zločinnost (konkrétně z důvodu "sociální nejistoty") se díky nástupu ČSSD k moci zvýšila? nejsem o tom přesvědčen. Rozhodně se ale přikláním k Tvému názoru, že vytvářením této sociální nejistoty se tato situace jen zhoršuje (otázkou je, která strana sociální nejistotu vytváří více, to přenechme politologům) Jenže podle mě kořeny tohoto strachu, o kterém Ty mluvíš jsou podle mě někde mnohem hlouběji, spíš to asi souvisí s onou zakořeněnou přirozenou zbabělostí, která se ukrývá v určité míře v každém z nás. A souhlasím i s tím, že je potřeba s ní bojovat a potlačit ji.

Já jsem spíš mluvil o vyhodnocení konkrétní situace (např. ukrajinec s nožem), kde je podle mého lepším řešením odevzdat mobil a peníze, než se nechat zmrzačit nebo zabít. Asi jsou tací, kteří takovou situaci zvládnou se zachováním tváře a odejdou s tím mobilem i peněženkou nezraněni, ale já osobně se snažím nejdřív odhadnout své šance a rizika a porovnat je s výší možné ztráty - a život je pro mě "asi" důležitější, než mobil a peníze ... a rozhodně se po takovém řešení problému nebudu považovat za zbabělce.

Je to hrozně ošemetné téma a cokoliv napíšu, kdokoliv si může vyložit špatně. Ale přesto. Mám pocit, že z lidí nevyzařuje volnost a životní síla. Vím zní to trochu směšně, ale většina lidí, zadupaných systémem, politikou, šéfy, manželkami, špatnou stravou a minulým režimem prostě vyzařují milieu oběti. Gauneři si nevybírají suverény, sebe vědomé (ne sebevědomé pitomce), ale právě shrbené oběti. Píši to ve zkratce, ale věřím, že porozumíš podstatě toho, co jsem chtěl říci. Děkuji Ti za dobrý námět k úvahám a zdravím Tě. BG :)
BenGuri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 03. pro, 2004 12:38

BenGuri: V minulém odstavci, cos napsal, souhlasím s každým slovem. Obzvláště manželky, šéfové, politické klima, životní rodinný stereotyp (a připitomnělé pořady na Nově, mající za účel manipulaci stáda ovcí - lidí) většinu z nás nakonec zlomí (je to pohodlné, cesta nejmenšího odporu). Proto se tomu snažím alespoň částečně bránit (i když - co si budeme nalhávat, globalizace už nás stejně má v mnohých oblastech v hrsti ...).

Je pravda, že výmluvy na rodinu a "nutnou poslušnost" jsou opravdu směšné, každý může žít s tím, koho si vybral - a způsobem, jaký si vybral.

Bohužel lidí, kteří takto smýšlejí (jako BenGuri a několik dalších, které mám tu čest znát osobně), ubývá.
Konzumní společnost nezadržitelně požírá tuhle planetu jako kobylky...

tu poslední větu berte s rezervou, psanou s úsměvem, (i když s hořkým úsměvem). nejsem ani aktivista greenpeace, ani pomatenec z www.vesmirnilide.cz

:)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

najlepšia obrana

Příspěvekod crow » pát 03. pro, 2004 13:06

Geralt1 píše:BenGuri:

Vcelku s takýmto postupom súhlasím, ale odkiaľ máš stotu, že keď mu ten mobil a paňaženku dáš nechá ťa odísť živého?
Debil, ktorý je ochcotný zavraždiť, alebo zmrzačiť kôli peňaženke je schopný všetkého.
najlepšia obrana je útek(keď je to možné) :lol:
ale keď na to máš nie je zlé dať mu tvrdu lekciu
crow
crow
diskutér - nováček
diskutér - nováček

kkk

Příspěvekod crow » pát 03. pro, 2004 13:11

sorry za preklepy:
ni stotu, ale istotu a nie paňaženku, ale peňaženku :wink:
crow
crow
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: najlepšia obrana

Příspěvekod rorysek » pát 03. pro, 2004 13:33

crow píše: Vcelku s takýmto postupom súhlasím, ale odkiaľ máš istotu, že keď mu ten mobil a paňaženku dáš nechá ťa odísť živého?

.... tak pak je čas to řešit silou, protože jiná možnost není.

crow píše:najlepšia obrana je útek(keď je to možné) :lol:

.... tvrdá lekce ... zní to snadně, ale stát proti noži a "zfleku" si říct že na to máš a začít rozdávat lekce?? ... nevim. z čeho hned usoudíš, že "na to máš"??
rorysek
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: najlepšia obrana

Příspěvekod rorysek » pát 03. pro, 2004 13:33

crow píše: Vcelku s takýmto postupom súhlasím, ale odkiaľ máš istotu, že keď mu ten mobil a paňaženku dáš nechá ťa odísť živého?

.... tak pak je čas to řešit silou, protože jiná možnost není.

crow píše:najlepšia obrana je útek(keď je to možné) :lol:

.... tvrdá lekce ... zní to snadně, ale stát proti noži a "zfleku" si říct že na to máš a začít rozdávat lekce?? ... nevim. z čeho hned usoudíš, že "na to máš"??
rorysek
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » pát 03. pro, 2004 13:44

No, nevím. Jestli to spíš nebyla parafráze...
Vracel Ti stejným... :lol: :lol:

BenGuri píše:Sáhni do svého srdce, jestli to co mi píšeš je fakt pravda. Sáhni hlouběji. Celá tahle diskuse a procento lidí, kteří cvičí bojová umění ze strachu, to je přece odpověď. A řekni, kolik lidí je ochotno se skutečně bránit?
Třeba i tím plynem? Víš, spíše ženský než kluci mají nakonec tu kuráž vzít kuchyňský nůž a bodnout, nebo sebrat popelník a ukončit situaci...
A´t se nám to nelíbí, přemýšlejme o tom. Motivací cvičení téhle populace bojová umění je extrémní předposranost. :lol: :lol: :lol:

Ta reakce ale taky o čemsi svědčí...

Pokud to není moc osobní, tak bych se přece zeptal: Máš rodinu? Nebo kdo jsou to "Tvoji lidé"? Manželka a děti nebo

www.vesmirnilide.cz :?: :lol: :?:

Jen abych věděl, z jaký perspektivy Tvé výroky (leckdy zcela vážně moc zajimavé) brát...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...