Arms combat

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Arms combat

Příspěvekod Anonymní » stř 19. kvě, 2004 9:46

Moc by mě zajímalo jestli někdo z návštěvníků tohoto serveru má zkušenost s nějakým bojovým uměním zaměřeným "jen" na ruce. Nemám přímo na mysli box ani nic přehnaně silového. Spíše práce rukou v krytu a mimo kryt, i páky a orientace při boji na zemi(páky na kotníky atd...).Nejde mi zas tak o výsledný efekt spíše o zrychlení horní půlky. Nejsem zrovna filmový fanatik, ale viděl jste někdo nějaký fight film s Mark Dacascos. Jeho otec - Al Dacascos - vyvinul vlastní bojový systém Wun Hop Kuen Do, který mísil nejen čínské a filipínské styly, ale prakticky vycházel z havajského KaJuKenBo (KArate, JUdo, KENpo, BOx). Nevím jestli zrovna tento styl uplatňuje Mark při natáčení, ale to co předvádí ve filmech (kromě filmu Only strong) je něco co bych měl na mysli.

Mírně otevřený kryt, neustálí pohyb horní půlky, je v tom vidět vliv capoeiry ale je to něco jiného. Jako by si pro útočníka sahal.

To bylo jenom takové přirovnání. Jinak jsem ochotnej zkusit cokoli co mě naučí "arms combat". Nejsem žádnej nařachanec,ale uvítám styl s velkými požadavky na fyzičku a sílu.. Střední postava možná spíš štíhlejší. Doteť jsem se věnoval AIKIDU a Capoeiře, ale AIKIDO musim vysadit a hledám nějakou náhradu z jiného soudku. Za jakékoli info jsem vděčnej. ď
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Virgee » pát 03. pro, 2004 19:08

Učit se styl, který učí a používá jen ruce je jako učit se v autě zabočovat doprava a vykašlat se na odbočování doleva a couvání. Člověk musí cvičit celé tělo, učit se použít k boji každou část svého těla, učit se bojovat ve stoje, na zemi, blízko i daleko
®ivot je boj /// http://virgee.wz.cz/
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Ruce!!!

Příspěvekod Anonymní » pát 03. pro, 2004 20:12

Si myslim, ze tady ty mysticky prupovidky maj sice obcas neco do sebe, ale kdyz se chces umet branit, tak potrebujes hlavne ruce,(do holene umi kopnout kazdej!)takze si myslim ze styl zamerenej jenom na ruce neni spatnej........ale i kdyz takovy kolena a law-kicky nejsou vubec spatny. Zdarec -to je muj nazor, tak snad tady zadny mysticky bojovniky nepohorsim
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Ruce!!!

Příspěvekod Anonymní » ned 05. pro, 2004 2:00

Honzik píše: law-kicky nejsou vubec spatny
Sorry ze te tak beru za slovo, ale law-kicky, teda pravnicky kopy, budou moc potreba az to budes nekde vysvetlovat. To by se melo ucit v kazdy skole BU ! :P
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 05. pro, 2004 12:35

:) , jo jo, ale já už tam nebudu, když bych se už musel prát, tak do toho pudu naplno, a pak taky rychle zmizim(jestli to teda zvládnu :? ), a když ne, tak problém s právníkama mít asi nebudu.....
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 06. pro, 2004 9:15

Ahoj

Zase jedna JALOVA debata !!!!

YanMarOusek sa pytal, ze ci niekto nieco take necvici, ci nema s takym niecim nejaku skusenost a hlavne bol zvedavy na nejake skusenosti....

zatial sa tu par ludi snazi rozoberat nieco co YanMarOusek-a vobec nezaujima ale musi to citat lebo dufa ze mu pisete nato co sa pyta....

Toto je taky ten ucebnicovy priklad o com tu ludia rozprevaju.......

"nech sa opytas cokolvek na 90% nedostanes odpoved na to na co si sa pytal" ..... ma to aj svoje vyhody....dozvies sa vsetko mozne...

:-)

Bolo
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DMC » pon 06. pro, 2004 20:24

No ja myslim, ze tenhle "Arms combat" uz existuje, a jmenuje se "box", ne? :-)

Mimoto ten tvuj popis jeste sedi na vetsinu jihocinskych stylu kungfu, mam pocit.
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na bojová umění a sporty obecně