Karate vs Judo vs Capoiera

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

jujitsu

Příspěvekod Anonymní » čtv 23. pro, 2004 8:40

Bob píše:
python píše:Ak sa chceš naučiť bojovať a brániť- ber kompletnejšie bojové umenia, ktoré ťa naučia bojovať v každej vzdialenosti - Jiu Jitsu, alebo priamo bojové combat, resp. sebaobranné systémy (Krav maga, Sambo, Jeet Kune Do a pod.).
To bych bral ale vbec nevim co to je a kde se to cvici. :oops:

Zkus se kouknou treba na:
http://www.jujitsu.cz/
http://www.jujutsu.cz/
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Karate vs Judo vs Capoiera

Příspěvekod Clodman » čtv 23. pro, 2004 9:23

Bob píše:Ahoj mám na výběr z těchto bojových sportů, ale nevím který si vybrat. Kdyby bojovníci stejné úrovně těchto bojových umění bojovali proti sobě, kdo by vyhrál? Díky za vaše příspěvky.

Hele co má za význam porovnávat jednotlivé styly. já myslím, že každý styl má něco do sebe. Cvič jakýkoli styl a ciť se dobře)
Clodman
Clodman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Bruce_Jirka » čtv 23. pro, 2004 9:37

No jasně že Capoeira má i dobrý techniky i dobrou bojovnost ale ještě sem takovej oddíl neviděl co sem tak viděl tak tam jen skákaj...
Bohužel sem neměl možnost shlédnout něco v zahraničí...
Bruce_Jirka
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 23. pro, 2004 14:06

Clodman píše:
Bob píše:Ahoj mám na výběr z těchto bojových sportů, ale nevím který si vybrat. Kdyby bojovníci stejné úrovně těchto bojových umění bojovali proti sobě, kdo by vyhrál? Díky za vaše příspěvky.

Hele co má za význam porovnávat jednotlivé styly. já myslím, že každý styl má něco do sebe. Cvič jakýkoli styl a ciť se dobře)
Ale já bych se chtěl naučit efektivně bránit. Proto zjištuju informace o bojových uměních.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ondra » pát 24. pro, 2004 10:04

účinně bránit?? jakýkoliv mistr jakéhokoliv stylu může s kýmkoliv prohrát, nezáleží na STYLU, ale na ČLOVĚKU, nikdy spolu nebojují dva styly ale lidi,vyber si to co ti víc vyhovuje, vyzkoušej to všechno a pak si udělej závěr sám pro sebe co ti který styl může přinést... a ty styly jak jste tady psali Krav Maga, Sambo,.. a pod tak se tady učí taky. jde o to jen hledat. přeju teda všem bojovníkum jakéhokoliv stylu HEZKÉ VÁNOCE.
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Clodman » pát 24. pro, 2004 11:57

Bob píše:
Clodman píše:

Ale já bych se chtěl naučit efektivně bránit. Proto zjištuju informace o bojových uměních.

Pokud se chceš naučit "rychle" efektivně bránit tak ti doporučuju kickbox. Ale jako všechny ostatní boj. sporty a umění vyžaduje důkladný trénink. Musíš to cvičit alespoň pár let.:)
Clodman
Clodman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 24. pro, 2004 16:39

No napíšu to jednoduše :o)
11 let jsem dělal Judo ( je to jeden z nejlepších sportů, zřejmě kvůli tomu že jsem ho dělal tak dlouho) ale po čase mě nějak omrzelo, a proto jsem hledal něco co by mě sedělo co nejvíc. No tedka jsem dorazil k Capoeiře a pro mě je nejlepší tohle. Musim jenom podotknout že je to BÚ a né taneček a salta :lol: . Jako kadý umění, tak i capoeiry má svoje tradice a svoje zvyky, tak z ní nedělejte break :o) né v poho nic proti vám už sem na to zvyklej že sem tanečník :o)
Hledejte to co vás bude nejvíc bavit a ne chodit někam že pak budete větší bouchač :o) Musim ale podotknout že všude je to dřína a všechno ti něco dá

PS: je tu ještě jedna věc o který nerad mluvim a to o srovnávání jednotlvejch BÚ mezi sebou.
Mužu bejt sebelepší judista, capoeirista, thaiboxer, karatista ale do huby můžu dosat od kohokoli. Tyhle věci jsou většinou o srdci.

Tak adios ©«ASNÝ A VESELÝ

http://mb.abada.cz
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 25. pro, 2004 9:39

Atabaque píše:PS: je tu ještě jedna věc o který nerad mluvim a to o srovnávání jednotlvejch BÚ mezi sebou.
Mužu bejt sebelepší judista, capoeirista, thaiboxer, karatista ale do huby můžu dosat od kohokoli. Tyhle věci jsou většinou o srdci.

Tak adios ©«ASNÝ A VESELÝ

http://mb.abada.cz

Souhlas.Jsem zvědavý,kdy se přestane takhle srovnávat?Je to o lidech,ne o stylech......
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Clodman » sob 25. pro, 2004 20:14

Alejandra píše:já bych ti doporučila karate,protože ho cvičím a myslím si,že je hodně učinné..Judo mají odolnější kimona,já ho mám taky a zatím na to sensei nepřišel.Bohužel vidím jen do karate,ale myslím,že když budeš tvrdě makat,učinná budou všechny stejně.Vyber si to ve,kterém tě zaujali techniky a způsob boje :)

Nechci nic namítat proti karate, to v žádným případě, ale pokud se chceš naučit efektivně bránit, tak bych zvolil spíš thaibox(můj oblíbený), protože se v něm může používat plná síla úderu. Spousta lidí si myslí, že když cvičí semiconkakt tak schopni plného úderu, ale skutek utek.:)
Clodman
Clodman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 25. pro, 2004 21:59

clodman sice mas pravdu ja sem taky zastancem nazoru,ze ten co neda poradnou ranu na treninku ji neda ani na ulici ale jsou i plnokontaktni formy karate a v tech si bouchnes..
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ondra » ned 26. pro, 2004 14:59

asi myslíš Kyokushin? ale přeci jen bych řekl, že je tady v ČR více sport. klubů na ThaiBox, než na plnokontaktní karate.
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » ned 26. pro, 2004 16:31

Tak ja nevim nevim,ale to je skutecne nejidealnejsi obrana nekoho "zmlatit"???
Reaguju na toto:"ale pokud se chceš naučit efektivně bránit, tak bych zvolil spíš thaibox"
Podle me jde o to,ze v karate se neuci jen kopnuti a bouchnuti(koneckoncu jestli se nepletu,filozofie karatedo je obrana,nikoli utok!!!),ale take urcity system krytu,uchopu apod.,ktere v thajskem boxu z logickeho duvodu zkratka nejsou.
Takze zalezi na jedinci,zdali si mysli,ze mu na ulicic bude vzdy stacit dat ranu(obzvlast proti vetsimu a tezsimu jedinci,ze;)),nebo jestli si bude myslet,ze bude potrebovat i neco vice.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Clodman » ned 26. pro, 2004 18:49

player píše:Tak ja nevim nevim,ale to je skutecne nejidealnejsi obrana nekoho "zmlatit"???
Reaguju na toto:"ale pokud se chceš naučit efektivně bránit, tak bych zvolil spíš thaibox"
Podle me jde o to,ze v karate se neuci jen kopnuti a bouchnuti(koneckoncu jestli se nepletu,filozofie karatedo je obrana,nikoli utok!!!),ale take urcity system krytu,uchopu apod.,ktere v thajskem boxu z logickeho duvodu zkratka nejsou.
Takze zalezi na jedinci,zdali si mysli,ze mu na ulicic bude vzdy stacit dat ranu(obzvlast proti vetsimu a tezsimu jedinci,ze;)),nebo jestli si bude myslet,ze bude potrebovat i neco vice.

Nejlepsi obrana je utok. Jak jsi zminil ¨na vetsiho a silnejsiho" asi tezko budes pouzivat napr. džudži uke. Jakmile te nekdo na ulici chlednokrevně napadne, nezaslouzi slitovani a hlavne se bojovnik nesmi ohlizet na zpusobena zraneni, to muze az po boji.
Clodman
Clodman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » ned 26. pro, 2004 19:07

Clodman:to s tebou samozrejme souhlasim,ze ten kdo te napadne,nezaslouzi slitovani,jak pises.Ale ja narazel na to,ze ne vzdy je moznost uderu a kopu,obzvlast kdyz si te ten vetsi a tezsi takrikajic k sobe primackne,chyti apod..A co pak?Uci se v thajskem boxu utoky(lepe receno tlaky na citliva mista) bez rukavic,uci se ruzne moznosti pak,prehozu,eventuelne boj na zemi,kdyz by k tomu nedej boze doslo?Jestli ano,pak uz mlcim.
Ja se snazim zabyvat vsema variantama,nespolehat se jen na to,ze si vystacim dodrzovat si od soupere odstup a "sestrelovat" ho z dalky,ikdyz je na tom muj trenink zalozen nejvic.Je to jako kdyby nekdo naopak napsal,ze idelani sebeobrana na ulici je styl juda,tam zase chybi propracovana obrana na nekoho,kdo by utocil ne vylozene z blizka apod.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

takto.

Příspěvekod Anonymní » ned 26. pro, 2004 19:22

cvicil som judo takmer 6 rokov, mam za sebou viacero domacich ale aj medzinarodnych uspechov no i tak by som si na ulici nebol isty.. judo je sport (mnohi mozno nesuhlasite ale zalezi od uhla pohladu), pan Jigoro Kano odstranil nebezpecne techniky z ju jutsu a vytvoril tak kompetetivny sport - judo..

ak sa chces vebiet ubranit na ulici- zacni s karate. Ale ber to tak, ze to bude trvat dlho, kym to budes dostatocne ovladat

capoeira: krasne umenie ale na sebaobranu tazko pouzitelne, to by si fakt musel cvicit od malicky a velmi dlho..
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 26. pro, 2004 19:32

Co se týče bojového umění JUDO,pokud se ho chcete učit jako komplexní sebeobrané umění,doporučuji kontaktovat p.©těpána Bencu
http://www.aikido.euweb.cz/

Myslím,že je úplně jedno,pro co se rozhodnete,záleží jen na vás,jak se ke cvičení postavíte a kolik svému cvičení obětujete!!Styl samotný vás nespasí,jen VY samotní určujete své hranice :!:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Clodman » pon 27. pro, 2004 11:03

player píše:Clodman:to s tebou samozrejme souhlasim,ze ten kdo te napadne,nezaslouzi slitovani,jak pises.Ale ja narazel na to,ze ne vzdy je moznost uderu a kopu,obzvlast kdyz si te ten vetsi a tezsi takrikajic k sobe primackne,chyti apod..A co pak?Uci se v thajskem boxu utoky(lepe receno tlaky na citliva mista) bez rukavic,uci se ruzne moznosti pak,prehozu,eventuelne boj na zemi,kdyz by k tomu nedej boze doslo?Jestli ano,pak uz mlcim.
Ja se snazim zabyvat vsema variantama,nespolehat se jen na to,ze si vystacim dodrzovat si od soupere odstup a "sestrelovat" ho z dalky,ikdyz je na tom muj trenink zalozen nejvic.Je to jako kdyby nekdo naopak napsal,ze idelani sebeobrana na ulici je styl juda,tam zase chybi propracovana obrana na nekoho,kdo by utocil ne vylozene z blizka apod.

Ja tedy delam thaibox, chodi k nam treninky judiste, boxeri, ultimatni bojovnici, velke procento z techto lidi ma priblizne 40-55 kg vic nez ja a nechci se vychloubat ale myslim si ze to zvladam. Samozrejme ze se s nimi nemuzu srovnavat co se tyce sily, ale napriklad klince vubec nejsou o sile, kdyz budes chytrej budes mu strhavat ruce pomoci paky, a napr. takovy sidekick na koleno slozi i cloveka o hodne tezsiho. Myslim si ze radny thaiboxer se nemusi starat o to zda bojuje s judistou, karatistou, aikidistou, rekl bych ze thajsky box je vsestranny.:)
Clodman
Clodman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pon 27. pro, 2004 11:37

Mno... v Muay Thai se asi naučíš "o sebe postarat" mnohem dříve, než třeba v karate, ale to je právě dáno tím výukovým systémem. Mám kamaráda, který 14 let cvičí Kempo Karate a troufám si tvrdit, že je více než v pohodě... ovšem kdo ví, jak by dopadl na zemi, zem se samozřejmě neučej. Pokud můžeš, zvol to karate + judo, judo ti dá alespoň něco na tu zem a karate se postará o zbytek, ale dej tomu čas.

PS nechápu, proč mu tu lidi nutěj to MT, když píše, že má jen tři výše uvedené možnosti :-))
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 27. pro, 2004 11:56

ma zemi...

ja si vzdycky predstavim Tysona kterej dela ciste sportovni omezenej box jak ho nekdo na ULICI dostane na zem nebo zmlati..
:lol:
muj nazor je takovej ze napr takove jiujitsu,proto ze se snazi jit do boje na zemi i v postoji te nenauci spravne ani jedno poradne,jen "prumerne" - v postoji je to asi smesne proti thaiboxerum(tim myslim obecenej nazev pro vsechny plnokontaktni "stojici" sporty ) na zemi zas nic moc proti zapasnikum.. lepsi je bejt naprumerenej v jednom zpusobu boji a prvni vzdycky stojis..
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pon 27. pro, 2004 12:15

jodo: máte určitě pravdu, proroku :D

A toho poloboha Tysona jistě na zem nikdo nedostane .-)) No, je fakt, že já asi určitě ne .-))
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně