Neni pozde?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Neni pozde?

Příspěvekod Anonymní » čtv 20. led, 2005 11:19

Mel bych dotaz.
Vzdycky me lakala BU a vychodni filosofie obecne (obvzlaste Kung-fu - mam rad Jackieho Chana :D ), ale nak sem nemel moc moznost.

A ted by me zajimalo jestli kdyz mi je 20 neni uz pozde zacinat!?
Diky
[/code]
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Neni pozde?

Příspěvekod Clodman » čtv 20. led, 2005 12:53

UplnejLaik píše:Mel bych dotaz.
Vzdycky me lakala BU a vychodni filosofie obecne (obvzlaste Kung-fu - mam rad Jackieho Chana :D ), ale nak sem nemel moc moznost.

Diky
[/code]

Pokud zaryte netrvas na tom Kung-fu, tak bych zkusil Muay-Thai(je to vlastně taky východní filozofie a BU), v tom začínají i starší než jsi ty. O tom Kung-fu ti moc neřeknu, protože o tom moc nevím.:) A navíc v naší republice je hodně klubů vyučujících Muay-Thai.
Clodman
Clodman
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Neni pozde?

Příspěvekod Sennin » čtv 20. led, 2005 13:55

UplnejLaik píše:Mel bych dotaz.

Diky
[/code]

Nikdy není pozdě!!! Hlavně hledej dobrej klub a dobrého učitele.
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 20. led, 2005 16:31

O Muay-Thai jsem taky premyslel, ale jak sem tak koukal tak lekce sou vcelku financne narocny (mozna sem nehledal dukladne).
Nebylo by naky jiny doporuceni?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod mardoq » čtv 20. led, 2005 17:54

jo, bylo, dej se k jehovistum, je to levny, jsou to fajn lidi a spasi te na meteorit....

ted vazne, uvedom si, ze investujes do sebe, to se vyplati
"tomorrow never happens man, it's all the same fuckin' day man"
mardoq
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » čtv 20. led, 2005 20:45

UplnejLaik: je to škoda, je to zkurvená doba, fakt prostory jsou prostě drahý, většinou, tedy pokud necvičíš venku. Konec konců můžeš začít cvičit cokoli, tak si vyber něco levnýho :lol:
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

idealni BU

Příspěvekod Anonymní » pát 21. led, 2005 21:42

Hmm, vim ze tady uz jeden podobny dotaz byl, a pak to rozpoutalo solidni diskuzi:-) ale: jake bojove umeni mam sanci provozovat v pripade ze jsem vicemene chudy student, s vyskou cca 173 cm a vahou (a to je mozna tak trochu problem:-) cca 55 kg?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 21. led, 2005 23:22

Tak chudy student bych byl.
Ale ja s vyskou a vahou problem ani nemam - 193 cm a 85 kg.
Spis jen opravdu jakym smerem se vydat.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod mardoq » sob 22. led, 2005 0:51

vydej se smerem na severo-severo-vychod...

ja kdyz kdysi zacinal, tak to bylo snadny, tenkrat nebylo nic, jen judo, karate a mozna box jeste...

ted je tolik moznosti... akorat si vybrat, kazdej musi sam vedet, co ho pritahuje... a ze je to financne nakladny? kde je vule, tam je cesta, vim o cem mluvim...
"tomorrow never happens man, it's all the same fuckin' day man"
mardoq
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » sob 22. led, 2005 11:01

Nikdy není pozdě, ostatně důležitá je cesta - nemysli na cíl. Já začala ve 33 a je mi fajn.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: idealni BU

Příspěvekod Clodman » sob 22. led, 2005 14:29

JAQ píše:Hmm, vim ze tady uz jeden podobny dotaz byl, a pak to rozpoutalo solidni diskuzi:-) ale: jake bojove umeni mam sanci provozovat v pripade ze jsem vicemene chudy student, s vyskou cca 173 cm a vahou (a to je mozna tak trochu problem:-) cca 55 kg?

V bojovych umenich zas az tak(vlastne skoro vubec) o vahu nejde. Ale pokud chces zacit nejak klidne a se stejne tezkymi, tak bych ti opravdu doporucil kickbox, neboj nikdo te na prvnich trenincich mlatit nebude. A tech par stovek mesicne, zas neni takova prekazka, nebo snad ano? :)
Clodman
Clodman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Virgee » ned 23. led, 2005 8:38

Nikdy není pozdě (to už tady zaznělo ale je třeba to zopakovat).
Z osobní zkušenosti zvím, že to jde. Znám člověka, který začal ve čtyřiceti a je teď po dvou letech stejně schopný, ba i schopnější než kdekterý dvacetiletý. Není to o věku (do určité míry, v osmdesáti samozřejmě už to jistý problém je). Například toho čtyřicetiletého učí naopak dvacetiletý mladík a přesto jim to vyhovuje.
®ivot je boj /// http://virgee.wz.cz/
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: idealni BU

Příspěvekod Virgee » ned 23. led, 2005 8:42

JAQ píše:Hmm, vim ze tady uz jeden podobny dotaz byl, a pak to rozpoutalo solidni diskuzi:-) ale: jake bojove umeni mam sanci provozovat v pripade ze jsem vicemene chudy student, s vyskou cca 173 cm a vahou (a to je mozna tak trochu problem:-) cca 55 kg?

Opět reaguji podruhé, neoť odpověď už padla. Na váze a výšce zas tak tolik nezáleží, i když je to samozřejmě výhoda v boji (někdy top však může být i nevýhoda). V bojovém umění, které budeš cvičit a vybereš podle svých časových/finančních/všech dalších podmínek, si vybereš to co ti bude sedět pro tvé "parametry" nejvíc. Jasně, něco ti půjde líp něco hůř nebo vůbec, ale tak to má každý, na váhu a výšku nehledě.
®ivot je boj /// http://virgee.wz.cz/
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na bojová umění a sporty obecně