BL

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

WuShu x Wing Tsun

Příspěvekod Anonymní » úte 25. led, 2005 23:15

Nejsem expert na kung-fu terminologii, ale otazka ohledne WuShu a WT(a ruzne prepisy) mi prijde jaksi rozporuplna...

Mozna ze WuShu(at uz psano jakkoliv) je obecne oznaceni pro jakekoliv kung-fu (respektive alternativni nazev pro kung-fu), a tim padem by pod to spadalo i WT (nekde jsem kdysi cetl, ze WuShu je jakousi modernizaci kung-fu, zkompletovani ruznych stylu, nebo neco v podobnym smyslu, co je na tom pravdy...to nevim)

V dnesni dobe si ale pod pojmem WuShu predstavim spise to - co predvadi HK filmy (Jet-li, Jackie Chan)...proste kung-fu se spoustou akrobacie. No proste vzdycky jsem si myslel ze WT stoji jaksi mimo Wushu. Ale asi hodne zalezi na tom v jakym vyznamu je to pouzito.

Jak jsem psal, nevyznam se v tom(takze me nekamenujte za to co jsem napsal, pravdepodobne je to blbost), tak prosim nekoho kdo se v tehle problematice lepe orientuje aby se k tomu vyjadril.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: WuShu x Wing Tsun

Příspěvekod pavela » stř 26. led, 2005 3:03

Eso_Rimmer píše:Nejsem expert na kung-fu terminologii, ale otazka ohledne WuShu a WT(a ruzne prepisy) mi prijde jaksi rozporuplna...

Mozna ze WuShu(at uz psano jakkoliv) je obecne oznaceni pro jakekoliv kung-fu (respektive alternativni nazev pro kung-fu), a tim padem by pod to spadalo i WT (nekde jsem kdysi cetl, ze WuShu je jakousi modernizaci kung-fu, zkompletovani ruznych stylu, nebo neco v podobnym smyslu, co je na tom pravdy...to nevim)

V dnesni dobe si ale pod pojmem WuShu predstavim spise to - co predvadi HK filmy (Jet-li, Jackie Chan)...proste kung-fu se spoustou akrobacie. No proste vzdycky jsem si myslel ze WT stoji jaksi mimo Wushu. Ale asi hodne zalezi na tom v jakym vyznamu je to pouzito.

Jak jsem psal, nevyznam se v tom(takze me nekamenujte za to co jsem napsal, pravdepodobne je to blbost), tak prosim nekoho kdo se v tehle problematice lepe orientuje aby se k tomu vyjadril.
No máš to fakt pomatený, Wušu znamená bojový umění, nic víc. Kdo tvrdí že je to nějaká zmoderniozovaná gymnastika je buď mimo mísu, nebo naopak chce touto lží vyzdvihnout, že on vyučuje PRAVÉ kungfu. Výraz Wušu(případně Guošu,Wugong atd...) pro bojové umění se používá v Číně již několik tisíc let. Výraz Kungfu znamená prostě a jednoduše ČAS. A vyjadřuje dril kterému je věnováno mnoho času. O někom kdo je dobrý se dá říci, že má dobré kungfu. To co si evropan nebo američan představí pod slovem Wušu je irelevantní a číňanovi u prdele. WT jakožto BU patří samozřejmě do Wušu. A jeho cvičení, tedy prostředek k dosažení dokonalosti se nazývá cvičení Kungfu, je to dostatečně jasné?
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sai » sob 02. črc, 2005 17:54

Bruce Lee je mrtev... ať žije Bruce Lee!!
®ij jako by každá minuta byla tou poslední...
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bruce » sob 02. črc, 2005 18:56

vy ste....bnuty.ciboha..bruce lee najvatsi bojovnik sveta a tu siedmy ludia si pomyslia ze bol zly a teraz sa svet toci okolo nich
NEZI ABY SI BOJOVAL ALE BOJUJ ABY SI ZIL!
bruce
mistr diskutér
mistr diskutér

Předchozí

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...