předpoklady

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod severin » úte 08. úno, 2005 7:46

Osobne jsem cvicil ITF nejakou dobu,takze znam urcite moznosti tohohle stylu.Kazdopadne ten muj popis vloh byla spis sranda,kterou si mel pochopit.Co jsem pochopil ja je,ze spousta lidi v zivote nekopne nad pas ani po dobrem treninku.Na ulici i na treninku je to vlastne uplne jedno,jenom si proste poradne neuzijou vsech tech 3200 popsanych technik. :D :D
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mirimon » pát 11. úno, 2005 12:21

severin píše:Osobne jsem cvicil ITF nejakou dobu,takze znam urcite moznosti tohohle stylu.Kazdopadne ten muj popis vloh byla spis sranda,kterou si mel pochopit.Co jsem pochopil ja je,ze spousta lidi v zivote nekopne nad pas ani po dobrem treninku.Na ulici i na treninku je to vlastne uplne jedno,jenom si proste poradne neuzijou vsech tech 3200 popsanych technik. :D :D

Nějaký nadšenec co se chtěl přihlásit do ITF nebo WTF to ale pochopit nemusel :wink:
Mirimon
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Gino » sob 12. úno, 2005 10:54

Mirimon: kdyby ten nadsšenec ztratil zájem po přečtení věty na foru, tak to zas až moc velkej nadšenec nebyl, ne? :-)
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mirimon » sob 12. úno, 2005 14:03

Gino: Mohlo to v něm vyvolat určitou pochybnost a těch se strašně špatně zbavuje. :(

Ostatně si myslím že cvičenec jakéhokoli BU by měl mít i určité psychické předpoklady (je hodně případů kdy se z některých stávají s každým větším dosaženým technickým stupněm větší namyšlenci) a být si plně vědom toho proč a co cvičí a nést za své činy zodpovědnost (zneužití BU).
Mirimon
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Ondra » sob 12. úno, 2005 15:14

zajímavá diskuze a téma.... ale rád bych napsal že je potřeba rozdělit "bojovníky" na ty co chtějí závodit a vozit medaile z Mistrovství Republiky, ty co mají nad 180cm, svaly že se jich každej lekne a mrštnost leoparda a na ty co chtějí mít BU/BS jako koníček a zábavu. Mě osobně je uplně jedno jestli přijde cvičit člověk a kolik mu je let, hlavní je aby měl chuť cvičit. První kategorie přijde na to že ve třiceti už jsou na medaile starý, začnou trénovat mladší, tloustnout a vzpomínat na "starý dobrý časy" já osobně dávám přednost té druhé cestě.... mít v bojových sportrech zábavu a uvolnění co člověku může přonést lepší pocit že pro sebe něco dělá a nesedí v hospodě na zadku. Vyčítat 50ti letému chlapovi co přišel poprvé na tréning WT že je tlustej, starej, nemá fyz.předpoklady je podle mě pitomost a pokud se tomu tak stane tak by se měl dotyčný sebrat a odejít jinam kam si ho budou jako žáka vážit. Pokud vim a co jsem viděl, tak i do dobrých klubů na ThaiBox může přijít opravdu každý a trenér co má v ČR dost uznání se mu věnuje a snaží se mu věci vysvětlit... tady přece nejde o medaile....
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ondra » sob 12. úno, 2005 15:15

zajímavá diskuze a téma.... ale rád bych napsal že je potřeba rozdělit "bojovníky" na ty co chtějí závodit a vozit medaile z Mistrovství Republiky, ty co mají nad 180cm, svaly že se jich každej lekne a mrštnost leoparda a na ty co chtějí mít BU/BS jako koníček a zábavu. Mě osobně je uplně jedno jestli přijde cvičit člověk a kolik mu je let, hlavní je aby měl chuť cvičit. První kategorie přijde na to že ve třiceti už jsou na medaile starý, začnou trénovat mladší, tloustnout a vzpomínat na "starý dobrý časy" já osobně dávám přednost té druhé cestě.... mít v bojových sportrech zábavu a uvolnění co člověku může přonést lepší pocit že pro sebe něco dělá a nesedí v hospodě na zadku. Vyčítat 50ti letému chlapovi co přišel poprvé na tréning WT že je tlustej, starej, nemá fyz.předpoklady je podle mě pitomost a pokud se tomu tak stane tak by se měl dotyčný sebrat a odejít jinam kam si ho budou jako žáka vážit. Pokud vim a co jsem viděl, tak i do dobrých klubů na ThaiBox může přijít opravdu každý a trenér co má v ČR dost uznání se mu věnuje a snaží se mu věci vysvětlit... tady přece nejde o medaile....
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér

Předchozí

Zpět na bojová umění a sporty obecně