Moderátor: Picard
patrik píše:Na "AJ" dneska zdarma pustili, dříve placenej klip... dost dobrý. Rozhodně stojí za stažení.
Ricuke Otake, kolem roku 1980 - iaidžucu Katori ©intó rjú
http://www.aikidojournal.com/download_m ... ideo&id=31
Patrik
Skáče mi to někam ven. Asi se musim zaregistrovat, žejo?patrik píše:Ricuke Otake, kolem roku 1980 - iaidžucu Katori ©intó rjú
Anonymní píše:Skáče mi to někam ven. Asi se musim zaregistrovat, žejo?patrik píše:Ricuke Otake, kolem roku 1980 - iaidžucu Katori ©intó rjú
___
Jox
patrik píše:Jendis píše:OK...tolik o tom nevím.Jinak jsme chudý kraj....![]()
To nic... proto jsem to tady udělal...
Hele právě v tajemství samurajů se tonfa a nunčaku vkládá mezi zbraně samurajů... protože je v Japonsku používal feudální zemědělec![]()
Vzhledem k přísnému dělení tříd v Japonsku od sedmnáctého století je to docela zábavné...
Patrik
Tomasino píše:Autor vychází z toho, že některé samuraie oslovily okinawská umění či zbraně a semtam se u nich něco takového objevilo. (...)
adho píše:wushi píše:Noooo, pekná predstava, škoda že to nesfilmovali, Cruise mohol nosit aj dva cepky...vyzeral by síce ako magor, ale bol by in...proste nunky....
![]()
vážne...videl som niekde na starých VHS chlapíka makať s obrovskou naginatou alebo niečím podobným, malo to asi do 3 metrov, čepeľ asi 1/3, no proste sekáč, viete, čo by to mohlo byť
Čínska zbran Kwan Dao, vážila od 20 do 80 kg
Doufám, že to nebylo něco takovýho jako "povstalecký materiál zabavený oprávněnou osobou"Tomasino píše:Autor vychází z toho, že některé samuraie oslovily okinawská umění či zbraně a semtam se u nich něco takového objevilo. Ale uměli-li s tím zacházet, to už bych jen teoretizoval
patrik píše:(...)...a dále (unikátní a krásňoučkou) trojici nástrojů k zadržení
- sodegarami (motá rukávy, má to hromadu ostnů a asi to člověka docela omezí v pohybu)
- sasumata (kopí+vidlice, dodněška je to v arzenálu policejních zbraní... připomíná mi to tyč, kterou u nás i jinde používají k odchytu vzteklých psů, ale místo drátu na krk, je tam jen a jen vidlice...)
- cukubó (tyč k tlačení... móóóc chytrý)
Gino píše:No to tedy ano, PatrikuK tomu nemám co říci - jen mne zaujala ta malá čísla u džúdžucu.
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků