REIKI a BU

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

REIKI a BU

Příspěvekod Anonymní » úte 15. úno, 2005 13:44

REIKI a bojova umeni - co vy na to?
Je to vhodne kombinovat, ci to moze mit spatny vliv?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jamamba » úte 15. úno, 2005 15:09

Je to asi, jako BU a jakákoliv sekta, vliv to bude mít. Zblbneš!
Jamamba
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » úte 15. úno, 2005 15:56

Bojove umeni vniklo z technik,ktere slouzili k leceni,ktere vzdy doplnovalo bojove umeni. 8) Na reiki neni nic magickeho a proto ani sektarskeho.Ne nadarmo nektere kluby navstevuji seminare a prohlubuji si znalosti.Urcite to je prinos.
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MaJ » úte 15. úno, 2005 16:36

..
Naposledy upravil MaJ dne pát 10. srp, 2007 16:38, celkově upraveno 1
MaJ
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Virgee » úte 15. úno, 2005 18:38

severin píše:Bojove umeni vniklo z technik,ktere slouzili k leceni,ktere vzdy doplnovalo bojove umeni.

Co je tohle za nelogičnost?
Nicméně jakékoli léčení, i takováto "energetická, pokud se berou s rozumem nejsou nikdy na škodu, a to ani v případě BU
®ivot je boj /// http://virgee.wz.cz/
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » úte 15. úno, 2005 19:33

"Bojove umeni vniklo z technik,ktere slouzili k leceni,ktere vzdy doplnovalo bojove umeni."
Dyť to je stará legenda, Boddhidharma začal učit mnichy když viděl jak jsou po intenzivních meditacích rozsekaní :D
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jamamba » stř 16. úno, 2005 8:51

MaJ napsal:

mas-li za sebou kvalitni kurz reiki a cvicis-li pod kvalitnim ucitelem tak urcite nezblbnes.
Mne reiki "funguji" a zacal jsem se jim venovat drive nez bu. Myslim si, ze na skodu ti to nebude, protoze clovek se nauci "ohmatat si a citit" energii.
Nicmene je treba si dat velky pozor, aby nedoslo pri cviceni bu k falesnym pocitum (aby clovek nepodlehal klamnym predstavam, ze pokud ma pri cviceni bu ten samy pocit jako u predavani energie pri reiki, ze je to OK).

Martin

To je ten zásadní problém, "kvalitní kurz a kvalitní učitel", ale mě to je vcelku fuk ať si dělá každej co chce :wink:
Jamamba
mistr diskutér
mistr diskutér

rei ki

Příspěvekod Ankur » stř 16. úno, 2005 10:45

Rei ki muze dost pomoct pri cviceni BU. Pomuze ti uvolnit se a to nejen v oblasti fyzicke, ale hlavne te zklidni psychicky. Clovek ziskava takovy nadhled nad beznymi prkotinami a nedulezitostmi a vnitrne dospeje. To se bojovnikovi docela hodi, ne?
Navic sam zakladatel Rei ki Usui sensei dle jap. zdroju cvicil jednu ze skol Aiki jutsu a take japonskou verzi cchi kungu. A take mel cile styky s velkymi osobnostmi BU te doby (Funakoshi, O sensei aikidaku :-) atd,.....)
Takze BU a Rei ki neni zas takove sci-fi jak se muze zdat :-)
Ankur
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » stř 16. úno, 2005 11:08

V cem se lisi KI v BU od KI v REIKI? Ma to nejaky spolecny zaklad? Nebo se timto nazvem oznacuji ruzne veci?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod j_madl » stř 16. úno, 2005 11:54

rei
Naposledy upravil j_madl dne stř 16. úno, 2005 15:19, celkově upraveno 1
j_madl
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod j_madl » stř 16. úno, 2005 11:57

reiki
Naposledy upravil j_madl dne stř 16. úno, 2005 15:20, celkově upraveno 1
j_madl
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Angus » stř 16. úno, 2005 13:07

Anonymní píše:V cem se lisi KI v BU od KI v REIKI? Ma to nejaky spolecny zaklad? Nebo se timto nazvem oznacuji ruzne veci?

Asi různé formy obdobné energie.
Poněkud mne ale zaráží, že ke zvládnutí ki v rámci bojového umění potřebuji relativně velmi dlouhou dobu, do reiki mě údajně zasvětí mistr za tisícovku za pár hodin :?:
Samozřejmě jsem zachytil rozdíl mezi japonským a západním přístupem k reiki, ale stejně, prý funguje i ten západní (za pár hodin :oops: ). I když to jsem už tady asi pomalu off topic :cry:

Angus
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fireball » stř 16. úno, 2005 13:32

Poněkud mne ale zaráží, že ke zvládnutí ki v rámci bojového umění potřebuji relativně velmi dlouhou dobu, do reiki mě údajně zasvětí mistr za tisícovku za pár hodin :?:
Samozřejmě jsem zachytil rozdíl mezi japonským a západním přístupem k reiki, ale stejně, prý funguje i ten západní (za pár hodin :oops: ). I když to jsem už tady asi pomalu off topic :cry:

Angus[/quote]

Zdar.

No v Reiky totiž pracuješ z vesmírnou energiou - Ty si len prostredník. V BU pracuješ zo svojou energiou :))

Pat
Fireball
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » stř 16. úno, 2005 14:01

Fireball píše:No v Reiky totiž pracuješ z vesmírnou energiou - Ty si len prostredník. V BU pracuješ zo svojou energiou :))
Pat

OK, ale to je jen částečné vysvětlení. Udivuje mne jen ta údajná relativní rychlost a snadnost zvládnutí práce s touto energií :?:
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fireball » stř 16. úno, 2005 15:10

Angus píše:
Fireball píše:No v Reiky totiž pracuješ z vesmírnou energiou - Ty si len prostredník. V BU pracuješ zo svojou energiou :))
Pat

OK, ale to je jen částečné vysvětlení. Udivuje mne jen ta údajná relativní rychlost a snadnost zvládnutí práce s touto energií :?:

No ono je to aj tak, že aj vnímanie tej energie má viac úrovní a to záleží na dotyčnom ako sa tomu venuje, na jeho schopnosti koncentrácie atď.
V BU je to myslím ťažšie preto, že musíš pracovať aj na vlastnom fyzickom tele (uvoľnenie atď), bojové metódy atď. Pri reiky sa naučíš nejaké postupy prikladania rúk, plus "aktivačné znaky" a potom už ideš ;)

Pat
Fireball
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fireball » stř 16. úno, 2005 15:10

Angus píše:
Pat

No ono je to aj tak, že aj vnímanie tej energie má viac úrovní a to záleží na dotyčnom ako sa tomu venuje, na jeho schopnosti koncentrácie atď.
V BU je to myslím ťažšie preto, že musíš pracovať aj na vlastnom fyzickom tele (uvoľnenie atď), bojové metódy atď. Pri reiky sa naučíš nejaké postupy prikladania rúk, plus "aktivačné znaky" a potom už ideš ;)

Pat

P.S.: Ak «a niečo zaujíma tak skús kusok konkrétnejšie otázky.
Fireball
mistr diskutér
mistr diskutér

REI KI

Příspěvekod Ankur » čtv 17. úno, 2005 9:15

No, energii Ki je nekolik (podle nekterych autoru pry sedm). Z toho REI KI je na stupnici techto energii ta s nejvyssi vibraci. Mnoho lidi chape REI KI spise jako informaci - kod, jak ostatni vitalni energie (ostatni druhy KI) maji kdy a kam jit. Takze rei ki vnasi do ziveho organismu takovy "bozsky poradek" a to vzdy k jeho prospechu, bez ohledu na nase prani a predstavy. Ma svou "vlastni inteligenci" a vi co potrebujeme. Diky tomu take harmonizuje primarne pricinu a ne jen nasledek. Pro priklad uvedu lecbu bolaveho kolene pomoci reiki. Prikladanim rukou na koleno se z pocatku delsi dobu nic nedeje, reiki resi priciny bolesti na vsech urovnich cloveka (spatne psychicke navyky, problem s vnitrnim organem,...) Teprve po urcitem vyreseni priciny se bolest kolene snizuje. Zni to jako bachorka, ale ja v tom vidim spise jen proste vyjadreni prirodnich zakonu.
No a jak je mozne ze s ostatnimi druhy enegii KI se clovek uci pracovat cely zivot a s tou nejvyssi KI se to nauci za "tisicovku na vikendu" ?
Je to dle me tak, ze mistr REI KI pri zasveceni (naladeni, iniciaci,..) preda svuj stav prace s energii REI KI na zaka a tim u nej otevre schopnost s touto energii pracovat. Nic za nej nevyresi, jen mu da nastroj na praci na sobe. Pokud reiki nepouzivas, tak ti lezi "v supliku" a v tvem zivote se prilis neprojevi.
Ankur
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod jox » pát 18. úno, 2005 13:57

Ha! To je téma!
Hromada lidí vo BU tvrdí, že BU se nejni náboženství. A teď to začíná vypadat, že REIKI se začíná náboženství už dost slušně dotejkat, ne? Myslim že třeba výraz "bozsky porádek" nebo "zasveceni" tu nejni použitej úplně náhodně... :idea:
___
Jox
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 18. úno, 2005 15:39

Před maturitou se drží tzv. svaťák. Zdá se, že i střední škola bude zřejmě mít něco společnýho s náboženstvím. :lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fireball » pát 18. úno, 2005 16:44

jox píše:Ha! To je téma!
Hromada lidí vo BU tvrdí, že BU se nejni náboženství. A teď to začíná vypadat, že REIKI se začíná náboženství už dost slušně dotejkat, ne? Myslim že třeba výraz "bozsky porádek" nebo "zasveceni" tu nejni použitej úplně náhodně... :idea:
___
Jox

Zdar.

No v Reiky tiež veľa línii a záleži na učiteľovy s čím to spája.

Pat
Fireball
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na japonská bojová umění a sporty...