Doporucte bojovy sport

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Anonymní » úte 15. úno, 2005 19:48

jox píše:
teg píše: to byl preklep sem chtel rict ze to nejsou bojove sporty :wink:

Nehehe, já mám na mysli tu slavnou legrační Emerickou statistiku vo přepadeních. Když došlo k fyzickýmu kontaktu a přepadenej vyhrál a dělal ňákej "sport" 8). Jakej sport byl "nejúspěšnější"? Byl to box? Karate? Taiji? Ňákej ©aolín? Thaibox? Bruce Leeho JKD? Kickbox? Scars? Krav Maga? Neeeeeeeeee jako na potvoru to byl - hokééééj :twisted:
No mozna na tom neco bude :D , obzvlaste jestli sli zrovna z treninku a meli v ruce hokejku tak bych tomu i veril :lol: .
___
Jox
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod josefmlady » sob 02. dub, 2005 22:21

Toman píše:ja bych ti doporucil jiu-jitsi ackoli provozuji neco jineho moc se mi libi a rekl bych ze efektivita realneho pouziti je velice vysoka. Ale jestli chces chodit domu rozbitej jak pes a chvastat se modrinama. Idealni je box a jemu podobne.
A nebo aikijutsu. Videl jsem na Budoshow loni v Praze jak frajer na dva metry machnutim ruky do vzduchu slozil dva zaky. Kteri se svijeli ve smrtelne kreci na zemi. To je bomba!!!:-)

Záleží jak kde. jiujitsu hlavně kvůli boji na zemi, takže se zeptej jak často ho tam jedou a pokud ho jedou 2x měsíčně, tak běž jinam.
josefmlady
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod josefmlady » sob 02. dub, 2005 22:22

Ja bych s tebou az tak nesouhlasil, box je perfektni sport idealni na ziskani kondicky a to ze by chodil domu rozbytej neni zadna pravda. Jako zacatecnik nebude zcela urcite hned od zacatku sparovat a jestli se to rozhodne delat jen pro tu kondicku jak pise tak dokonce nemusi sparovat nikdy (kdyz se dohodne s trenerem). Navic neni sparing jako sparing, pokud nebude chodit na zapasy a mit nejake uspechy (jak pise) tak ho tam urcite pri sparingu nebude nikdo prehnane mazat to me ver. Z vlastni zkusenosti muzu rict ze box je na kondicku perfektni zalezitost a navic si u ni clovek sformuje celou postavu protoze to je opravdu komplexni sport (drive sem hraval fotbal a hokej tak to muzu srovnat i s jinymy nekontaktnimy sporty)
Teg

to je pravda
Naposledy upravil josefmlady dne sob 02. dub, 2005 22:25, celkově upraveno 1
josefmlady
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod josefmlady » sob 02. dub, 2005 22:23

Toman píše:to teg
Vzadnem pripade nepodcenuji box. Olympijsky box mam velice rad. Myslim ze ma velice dobre pouziti v praxi. Nemuzu jinak nez ti dat za pravdu. Jen bych ho zkratka nechtel trenovat to je vse. Ja osobne doporucim pouze komplexni system, kde je trenovano vsech 5 vzdalenosti ktere mohou ve skutecnosti nastat vcetne zeme. To je vsechno

to je taky pravda
josefmlady
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod raduz » pon 04. dub, 2005 10:37

Toman píše:ja bych ti doporucil jiu-jitsi ackoli provozuji neco jineho moc se mi libi a rekl bych ze efektivita realneho pouziti je velice vysoka. Ale jestli chces chodit domu rozbitej jak pes a chvastat se modrinama. Idealni je box a jemu podobne.
A nebo aikijutsu. Videl jsem na Budoshow loni v Praze jak frajer na dva metry machnutim ruky do vzduchu slozil dva zaky. Kteri se svijeli ve smrtelne kreci na zemi. To je bomba!!!:-)

Ak si stale chodil domov rozbity a iba s modrinami - zrejme si na treningu simuloval boxovaci mech.... :lol:
Box je super!!!!!!
A odhadzovanie ludi na metre na budoshow? Smrtelne krce ? 8O :lol: :lol: :lol: Ano je to bomba - divadlo pre divakov, ako show sa da nacvicit vsetko. :wink: (to vobec nie je proti aikijutsu-myslim rozne show)
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Doporucte bojovy sport

Příspěvekod Balerion » pon 04. dub, 2005 10:54

Tomtom píše:Zdravim všechny!
je mi 27, fyzička upadá a tak jsem se rozhodl s tim neco delat. Rad bych vyzkousel nejaky bojovy sport, proto by me zajimalo, jaky mi doporucite 27letemu cloveku, prumerne postavy, ktery nikdy nedelal bojovy sport, ani nic podobneho (jen bezne sporty) nejde mi o sportovni uspechy, ani o vychodni filosofie, ale o to, abych si zlepsil kondici, zpevnil postavu a poradne se zapotil, pripadne vybil agresivitu busenim do pytle ;-)) - to není samozřejmě nutné. Co by pro mě jako laika bylo nejlepší??
diky za tipy, Tom tom

osobne by som odporucil Tae-kwon-do :) je to skvele bu a ma setko co chces... zlepsis kondicku, poriadne sa zapotis ked budes makat a agresivitu si tiez vybijes (busenim do lap napr. ;) ) ja osobne som 'cvicil' tkd od malicka a dalo mi to skvely zaklad do vsetkych sportov apod.
samozrejme najdu sa ludia co na tkd pindaju, ale ja osobne nan nedam dopustit
mozes aj checknut knihu Abeceda Taekwondo ktoru napisal moj fotrik :P (holt reklama je svina :D )
Balerion
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 04. dub, 2005 11:34

To odhazování,mno,sensei Yamaue rozhodně není tajtrlík na budoshow,ale velmi schopný praktik.Nevím,jak to dělá,ale dělá to.....
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sai » úte 05. dub, 2005 17:16

teg píše:
jox píše:
teg píše: to byl preklep sem chtel rict ze to nejsou bojove sporty :wink:

Nehehe, já mám na mysli tu slavnou legrační Emerickou statistiku vo přepadeních. Když došlo k fyzickýmu kontaktu a přepadenej vyhrál a dělal ňákej "sport" 8). Jakej sport byl "nejúspěšnější"? Byl to box? Karate? Taiji? Ňákej ©aolín? Thaibox? Bruce Leeho JKD? Kickbox? Scars? Krav Maga? Neeeeeeeeee jako na potvoru to byl - hokééééj :twisted:
No mozna na tom neco bude :D , obzvlaste jestli sli zrovna z treninku a meli v ruce hokejku tak bych tomu i veril :lol: .
___
Jox

a kolik je v emerice hokejistů na ty co dělají bu?? neúměrně hodně...takže je jasné že drtivá věšina přepadených dělá hokej :wink: :D
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 05. dub, 2005 17:53

Neneéééé, tak hloupá ta statistika nebyla. ©lo vo poměr úspěšnosti, dyž došlo na fyzickej kontakt. 8)
Ale nepodařilo se mi jí vyhrabat :oops:
No, nepřeceňoval bych jí. Je to spíš legrační. To víš, emerická statistika. Třeba to jen znamená, že hokejista se nesnaží vyhnout, dyž na to má...
___
Jox
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 06. dub, 2005 13:20

jednoznacne box
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

prvni zkusenost ;-)

Příspěvekod Anonymní » pát 22. dub, 2005 13:30

Zdravim vsechny a dik za odpovedi!
po dlooooouhe pauze, zpusobene nemoci, zmenou zamestnani a podobne jsem se konecne rozhodl neco poprve vyzkouset teprve minuly tyden.
Zasel sjem na kickbox do hostivare (http://skbu.cz/). Hodne se mi to libilo, ikdyz jsem byl dva dny uplne odrovnanej. Boli me cely telo, ale proste prima pocit a urcite v tom chci pokracovat, problem je v tom, ze treninky pro zacatecniky maji jen od 17:00, co je pro me k nicemu, nemuzu si dovolit tak brzo chodit z prace 2x tydne. Proto bych mel dalsi dotaz - doporucili byste mi nekdo nejakej jinej klub v praze, kde by zacatecnicky treninky byly od 18, nebo 19ti hodin?
Jde mi jednoznacne o zacatecnicky treninky - protazeni, posilovani, fyzicka ... nejaky techniky, kopy a udery jsou pro me asi hodne predcasny. Nebranim se ani jinemu BU, ale kickbox me docela zaujal, i kdyz jsem zalozenim mirumilovny clovek a mlatit do lidi nechci.
Dik za pomoc a odpovede minule i budouci.
Tomtom
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 22. dub, 2005 14:18

doporucte bojovy sport? jednoznacne musis vediet kvoli comu chces trenovat :idea: ci kvoli sportu,ziskavaniu opaskov alebo sebaobrane,sport a sebaobrana je velky rozdiel.treba vyskusat viacej bu a co ti najviac vyhovuje tomu sa venuj.vacsinou tvrdsie bu su efektivnejsie ako tie ´´maksie´´ ale nie je to pravidlo.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

...

Příspěvekod Anonymní » pát 22. dub, 2005 14:57

thaiman píše:doporucte bojovy sport? jednoznacne musis vediet kvoli comu chces trenovat :idea: ci kvoli sportu,ziskavaniu opaskov alebo sebaobrane,sport a sebaobrana je velky rozdiel.treba vyskusat viacej bu a co ti najviac vyhovuje tomu sa venuj.vacsinou tvrdsie bu su efektivnejsie ako tie ´´maksie´´ ale nie je to pravidlo.

Asi jsi necetl zacatek tehle diskuse ... tam jsem psal ,ze mi nejde o boj, o sbirani pasku nebo mlaceni do nekoho .. jde mi o zlepseni kondice, vytvarovani tela a vypoceni se ...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

tomtom

Příspěvekod Anonymní » pát 22. dub, 2005 16:49

zacno posilovat! :lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Předchozí

Zpět na bojová umění a sporty obecně