Psychlogie boje

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Jendis » čtv 10. bře, 2005 17:01

Hezký..... :wink: :lol: :lol: :lol: ale jinak máš úplnou pravdu,málokde se při tréninku simulují "reálné" situace......
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mirimon » čtv 10. bře, 2005 17:34

Nepročítal jsem to tady celé, takže to tu už možná padlo. Zkuste knihu
KRAV MAGA napsal to její zakladatel Imi Sde-Or a jeho nejlepší žák a nynější nejlepší instruktor na světě Eyal Eanilov
Mirimon
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Toman » čtv 10. bře, 2005 18:45

to severin: Pouzil jsem BlitzDefence jednou pred vetsim a silnejsim agresorem(ja mam 193) mel sem strach jako prase a byl pripravenej na vsechno. Zvednul jsem pracky s tim ze jak se hne tlucu to do nej, vysypal sem ze sebe haldu sracek co sem mel z blitzdefencu nabiflovany(kdybych to mel v tu chvili vymyslet nereknu ani slovo to mi ver). Typ me shledal magorem a odesel opruzovat jinam.
Jinak kumite(3leta zkusenost) je dobry ale kdyz k tobe prijde frajer promluvi a prerazi ti nos(moje prvni zkusenost) je k nicemu.Nezaobira se taktikou konfliktu uz v pocatku kdy probiha boj o dominanci a rozhoduje se zda k boji vubec dojde nebo ne.
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 10. bře, 2005 19:13

pročet sem celý forum a jediný dv alidi co o tom uvažujou rozumně jsou podle mě jendis a severin.
jinak nevim nevim co myslej všichni tim "je to profesionální voják","on to ví asi líp,je to policajt". v těhle složkách,pokud se o to nezajmáte se rozhodně prát nenaučíte.a když se o to zajmáte tak jedinej rozdíl je ten že to maj zadara,případě za určitý členský poplatky(v řádech desetikorun) a vy za poplatky v řádech tisíců.ale máte šanci se naučit to samý jako ten nejlepší bitkař z urny
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 10. bře, 2005 19:33

V Urně jsou bitkaři????Jen joke...... :wink: 8) Tyhle speciály bych sem netahal už vůbec,ti se učí dokola pár technik,aby fungovaly a hlavně,pokud při jejich zásahu dojde na fyz.kontakt,něco je asi špatně....při jejich zásahu by k tomuto vůbec dojít nemělo :!: Maximálně tak ještě dvě "včelky" ze dvou metrů... 8) 8) 8)

Doporučuju ostatním zajímat se o řeč těla,neverbální konverzaci......psychologii jedince,davu.Ptát se zkušenějších,kombinovat,zkoušet.......pracovat na vlastním vystupování,postojích.Je hloupý,když potřebuješ být v pozici alfasamce,tvrďáka,který má vše pod kontrolou...a Tvoje tělo hovoří úplně jinou řečí,než huba.

Jak píše Severin,utváří Tě dost prostředí.....poprvé je to vždy jiné,než podruhé,potřetí.

Toman - tak to bylo správně...sice o blitzdefence moc nevím,ale pokud Ti to fungovalo,dobře pro Tebe :wink:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Marx » čtv 10. bře, 2005 19:46

Jendis píše:Doporučuju ostatním zajímat se o řeč těla,neverbální konverzaci......psychologii jedince,davu.Ptát se zkušenějších,kombinovat,zkoušet.......pracovat na vlastním vystupování,postojích.Je hloupý,když potřebuješ být v pozici alfasamce,tvrďáka,který má vše pod kontrolou...a Tvoje tělo hovoří úplně jinou řečí,než huba.

Celou dobu jsem cekal kdy o tom tady nekdo zacne!
Protoze psychologie boje (jak se ostatne jmenuje cely tohle forum) vlastne se samotnym bojem nema temer co delat...ale spis tomu co predchazi, a ve vetsine pripadu tomu dokonce predchazi tolik veci, kterym spusta lidi ani nevenuje pozornost, protoze si ani neuvedomujou, ze to muze mit na samotny koflikt nejaky vliv!!!! :!:
Marx
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Jendis » čtv 10. bře, 2005 19:56

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jiujitsak » pát 11. bře, 2005 8:50

Menší práce o emocích v boji je i na http://www.jiujitsu.cz/psycho
jiujitsak
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » pát 11. bře, 2005 19:17

Anonymní píše: po přečtení nekonečně dlouhého a výstražného varování na začátku knihy vlkodlak, ve kterém popisuje nebezpečnost a informace balancující na hranici legality :lol: , dále následuje varování, že informace rozhodně NEJSOU NÁVODEM k napodobování jakékoliv činnosti z obsahu knihy...celkem unavující. Pan Chlíbek si s tímto vzkutku netradičním úvodem dal opravdu zabrat.

Já teda nevím co o Chlíbkovi říkají supertajní agenti zpravodajské služby, ani jak moc je nevyzrálé dítě, ale jeho knihu Vlkodlak jsem si koupil asi před půl rokem v knihkupectví Karakatit v Praze a nemyslím, že by mě přečtení nějak výrazně poškodilo :wink: . Nezdá se mi až tak nevyzrálá, spíš tématicky běžný střed, kterých vycházejí v zahraniční tucty.
Jen bych chtěl zareagovat na tvoji kritiku pomlouvaného úvodu. Zcela jednoznačně je to čistě právnická prevence tváří v tvář nejednoznačnému výkladu českých zákonů v oblasti postižitelné návodnosti některých statí, které kniha obsahuje. Pochybuji, že ten úvod psal sám Chlíbek, protože styl neodpovídá dalšímu obsahu knihy, spíš se přikláním k doměnce, že je to výtvor nějakého najatého právníka, který se do varování snažil vtělit raději více informací než méně.
Je to varování přesně ve stylu, které dostanete v USA ke každé pračce a kde je na několika stránkách jako pro hlupáky rozepsáno, co všechno nesmíte. Prát v pračce zvířata, neskladovat v ní hořlavé kapaliny a tak dále. Ta varování se nepíší ani tak pro uživatele, ale hlavně jako krytí před možnými i nemožnými právními žalobami. Přesně tohle vidím v tom zmiňovaném varování z Vlkodlaka já. Po soudní anabázi, jakou teď prošel například vydavatel Hitlerova Main Kampfu myslím, že s podobnými upozorněními se budeme v knihách obsahujících konfliktní témata setkávat stále častěji.
Ale uznávám, že Tvoje snaha z jakéhokoliv důvodu tady Chlíbkovi trochu zasolit je skutečně impozantní. :wink: Osobně teda Chlíbka neznám a možná se i pletu, ale na nevyzrálé dítě dávají jeho spisky docela smysl a co mi dosavadní životní zkušenost dovolí posoudit, lidé vyžívající se v levné snaze zaujmout adolescenty se chovají přecejen méně systematicky.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 11. bře, 2005 19:24

Clodman píše:
Dovolim si jednu otazecku, doufam ze mi odpovite, kde je tady ta psychologie boje. Ta kvuli se tato diskuze stvorila to je ten problem, je jednoduchy napsat jak nekoho uzemnit, ale jak predejit tomu ztuhnuti svalu, tunelovemu videni, zvyseni adrenalinu, to je preci ten nejvetsi problem, pokud mi na tohle pane Chlibku nejak srozumitelne odpovite, byt i soukrome na muj e-mail Clodman@seznam.cz, uz vam budu porad oddane verit a ty co vas nespravedlive spini nekompromisne posilat do prd....

Nejsem si zcela jistý, ale z úvodní věty příspěvku, na který reagujete, se mi zdá, že tu stať sem nedal přímo Chlíbek, ale někdo to sem zkopíroval z jeho stránek www.specnaz.cz Proto možná při čekání na jeho odpověď zde můžete i zešedivět. :P
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 11. bře, 2005 20:10

...mimochodem, teď jsem byl na tom jejich fóru specnaz a tenhle Chlíbkův příspěvek mě celkem zaujal v místnosti o pouličním boji
:arrow: :arrow: :arrow:

K té původní otázce...

Nevím jestli je to někdo schopen upotřebit, ale jednou se mi osvědčila tahle "cesta". Po určitém nevyprovokovaném konfliktu s takovou větší partou v lesoparku (někteří evidentně pod vlivem NL) mě obstoupili v kruhu. Nic moc řízci, ale byly tam i nože a to je v nepřehledné situaci s více protivníky vždy silné riziko...
Ještě než se něco rozjelo a vše bylo ve fázi stupňující se verbální agresivity jsem bleskove udělal dva skoky, z kruhu "obkličovatelů" jsem popadl za bundu jednu z jejich slečen a přitáhl si ji k sobě doprostřed.
©la okamžitě do kolen. Než to kolem stojící borečci nějak vstřebali vlepil jsem jí opravdu pořádnou facku, až se jí spustila krev z nosu a nasadil jí páku kroucením paže s vyvrácením dlaně (rameno + loket + zápěstí). Začala dost plačtivě a hystericky křičet a do toho jsem já dost nepříčetně řval ať couvnou nebo jí zlámu ruku.
Koukali jeden na druhého a pak začali pozpátku pár kroků poodcházet (plus takové ty slabošské kecy jako "tohle si odsrereš ty hajzle", atd."). Tyhle neefektivní ochranářské pudy k ženám fakt nechápu. Kdyby se na mě všichni sesypali tak mě párkrát bodnou a za deset sekund není co řešit. Možnost zlámané ruky jejich samičky je pořád lepší než ustoupit a nechat ji v šanc protivníkovi. No ale to je jedno...
Taky jsem zacouval pár kroků na druhou stranu, holku jsem zahodil do potoka a prostě jsem utekl. Myslím, že ona to neodnesla hůř než nataženými vazy a povoleným kloubním pouzdrem ramene (to jsem bohužel slyšel jak luplo).

Pro mě tohle bylo řešení jak se dostat z reálného ohrožení života. Morální stránku nekomentuji, to už si pak musí rozebrat každý sám pro sebe...

:arrow: :arrow: :arrow:

Zajímavá možnost uplatnění psychologie.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 11. bře, 2005 20:16

Ale tak to je....bohužel.Ne každý na to má žaludek a "koule",ale když už,tak už.

Taková otázka....schválně..... :arrow:

Při velmi vyhecovaném konfliktu(kdy ještě nedošlo na fyzický kontakt),který člověk je nebezpečnější?Ten,který je rudý vzteky,nebo ten,který je bledý vzteky?
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 11. bře, 2005 22:14

Zátěžové testy člověka pro boj a nějaké věci z psychologie pouliční rvačky. Možná to někdo z vás využije.

http://www.specnaz.cz/index.php?unid=3ef4d35262ccf
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » pát 11. bře, 2005 23:15

Jendis píše:Ale tak to je....bohužel.Ne každý na to má žaludek a "koule",ale když už,tak už.

Při velmi vyhecovaném konfliktu(kdy ještě nedošlo na fyzický kontakt),který člověk je nebezpečnější?Ten,který je rudý vzteky,nebo ten,který je bledý vzteky?
Řek bych že rudej bude aktivnější, he?
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 12. bře, 2005 8:29

jox píše:
Jendis píše:Ale tak to je....bohužel.Ne každý na to má žaludek a "koule",ale když už,tak už.

Řek bych že rudej bude aktivnější, he?

Počkám,jestli zkusí odpovědět více lidí.
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » sob 12. bře, 2005 10:10

Pokud neni bledej,protoze je posranej,bal bych se jeho.Kdo se kontroluje nebo v sobe ten vztek dusi muze potom vybouchnout tak,ze se cervenej zastavi az v nemocnici.Cervenyho nikdo nepodceni a da si na nej pozor,je prectenej.
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

mik

Příspěvekod Anonymní » sob 12. bře, 2005 10:51

s markem chlibkem jsem nedavno vymenil par mailu
tady ten se taky trochu tyka bojove psychologie

Ahoj xxxxx!
Jsem rád, že pro tebe bylo na kazetách taky něco přínosného. Ty od Tebe mi kolega nahrál a tak se na ně mrknu hned jak vyšetřím trochu času.
K těm technikám. Teď už nestuduji přímo nějaký konkrétní styl. Spíš driluji některé obecnější pohyby, které mě osobně sedí a dají se univerzálně využít jako základ bojových technik pro konkrétní situace. Jinak pouliční rvačky už pár let zas tak moc nevyhledávám :-). Většina ostřejších situací jde v klidu vydiskutovat a pokud to nespěje k nějakému klidnějšímu konci, tak se mi dost osvědčilo protivníka prostě nečekaně "sestřelit" v prostřed rozmluvené věty. Není to moc vzhledné a ani nijak "férové", ale nějaké "rozevláté" techniky já moc rád nemám.
Pokud bývá bojový střet součástí tzv. pracovního zásahu, tak je to úplně o něčem jiném. Tam musí být individualita každého bojovníka potlačena ve prospěch týmu. Využívá se jednoduchý princip rychlosti a vytvoření lokální převahy. V podstatě jde o to, že zásahovka někam "vletí" (rychlost) a na nejbližšího protivníka nastoupí vždy minimálně dva (lokální převaha) a buší do něj hlava nehlava. Po jeho paralyzaci několika rychlými technikami se bleskově přechází na dalšího nejbližšího protivníka. Dá se tak během pár desítek sekund postupně zneškodnit i několikanásobná přesila. Pokud je tento postup dobře nacvičený, tak není ani moc nebezpečný. Je to hodně o psychologii a předpokládaných reakcích protivníků. Ty jsou prvních pár sekund u všech lidí stejné - výcvik nevýcvik. Takže zase žádné hrdinské a moc technicky efektní boje jako ve filmech :-)
Hezký víkend
Marek

qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq

pls nemate nekdo jeho prirucku co udelal pro policajty? nejlip v elektronicke podobe?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 12. bře, 2005 16:12

Severin - Ale on vztek nedusí,když je bledej vzteky. :wink:

No,je to ale tak....bledej je nebezpečnější.Nevím proč(po lékařské stránce),ale když se blíží boj,krev z tváře odteče,člověk zbledne.(K tomu plnej měchýř,sucho v ústech....a takové ty průvodní znaky).
Ten rudej vypustí páru řevem...nadáváním,velkými gesty.Bledej klidně sáhne po noži a už to lítá......není to kec,mám to ověřené jak z vlastní praxe,tak i od různých lidí,kteří se do podobných situací dostávají.....

Takže i tohohle si všímejte...... 8)

No a pokud je při konfliktu někdo,kdo je úplně klidnej a ovládá se,pak je on ten nejhorší......(pokud se tedy zapojí do toho konfliktu).
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bruce » sob 12. bře, 2005 19:05

:?: :?: :?: :?: :?: :?:
bruce
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bruce » sob 12. bře, 2005 19:05

:?: :?: :?: :?: :?: :?:
bruce
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...