Ukážte pravé karty!!

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

For UKR

Příspěvekod Anonymní » stř 23. bře, 2005 8:40

Zdravim . Pozorne som si precital tvoj prispevok. Vidim ze ti pan Kurilla asi dost ublizil (aspon po stranke ucenia bojoveho umenia). Ja to neberiem z tohto pohladu. Beriem to len ako nejaku skusenost a nic viac. Nieco mi to dalo. Dalo mi to aspon nejaku uvahu o ceste ktorou sa moze (bojove) umenie uberat. Z filozofickeho aspektu je to nieco uzasne. Ved predsa predmetom AIKIDA nie je boj. Uz sa asi opakujem. Jednoducho povedane je to hladanie niecoho pekneho. Inspirovalo ma to zohnat si niekolko materialov ozajstnych majstrov AIKIDA - 9 dany (Napr. Majstra Goza Shiodu,syna Shiodu tiez ma zaujal povod AIKIDA, Daito Ryu atd. ). Cesta hladania takejto cesty je v nasich podmienkach dost nerealna. Takze koho tato cesta zaujima nech sa nou zaobera. Je len dolezite si uvedomit nech bojovy aspekt v nej nehlada. Na to su tu ine boj. umenia. Myslienka Moriheia Ueshibu zjednotit svet v mier bola uzastna. Realita je vsak uplne ina. Dnes najdes na ulici kadekoho. Clovek musi podstupit aj tvrdsiemu vycviku ak sa chce nieco priucit. Co sa tyka strachu. Vo vyssie popisanych odpovediach som uviedol, ze pri konfliktoch nemas strach. ALE CELY SA TRASIES!!
For: Harutomo_Yasumizu.[/b]
Samozrejme kazdy ma na vyber akym smerom sa v BU bude uberat. Ja som si zvolil to com si zvolil. Co sa tyka tvrdych stylov tak je len na tebe ktory si vyberies. Je ich dost. Ak ti bude vyhovovat v kazdej stranke tak si nasiel to prave!
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » stř 23. bře, 2005 8:42

Ukropcaný nestyd se a preloz to 8)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » stř 23. bře, 2005 9:03

Takze utoky s ostrym nozom - a na 100 % ... 8O :?: uf.
Asi mate hned vedla krvnu banku, nie?
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

FOR FIREBALL

Příspěvekod Anonymní » stř 23. bře, 2005 9:04

Moja email adress: realaikidoka@inmail.sk
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Krvná BANKA?

Příspěvekod Anonymní » stř 23. bře, 2005 9:38

raduz píše:Takze utoky s ostrym nozom - a na 100 % ... 8O :?: uf.
Asi mate hned vedla krvnu banku, nie?

Viem znie to sialene. Ale inak sa to nenaucis. Pred asi mesiacom si to kamarat odniesol s 10 cm reznou ranou na ruke. No co uz. Uz aspon vie aky odstup si ma drzat od noza. Neboj sa krvnu banku nepotrebujes. Staci mat lekarnicku pri ruke a je to v poriadku. Popripade poznat na blizku dobreho chirurga!!
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » stř 23. bře, 2005 10:03

:D
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 22:12, celkově upraveno 2
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » stř 23. bře, 2005 10:06

Ja anglicky umin mam CAE. Ale je tu spousta lidi ktery neumej.
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » stř 23. bře, 2005 10:09

:D
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 22:12, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kurt78 » stř 23. bře, 2005 10:21

na margo realaikidoka: chlape ak pracujes v nejakej zasahovke si presiel aj vstupnymi psychotestami??
/nic v zlom len sa pytam/
ze sparing netreba to je hlupost pre obycajnych civilov v strete sa prave vyuziju skusenosti zo sparingov, pre pracu zasahoveho komanda pri prepade kde kazdy ma nabity a odisteny samopal v ruke a v postupe vytvara lokalnu prevahu vzdy dvaja na jedneho a mlati prekvapenych ludi pazbami to jasne, ze netreba, ale to pre obycajnych civilov neplati.
a to ze sa rezete pri nacvikoch ma akurat za nasledok to, ze ten chlap teraz nebude moct cca 1.mesiac cvicit... ak sa casom nestane cosi vaznejsie,
myslim , ze skor nemate niekoho kto by vas ucil to co potrebujete a tak si robite sami huste treningy ktore vam maju pomoct, ale to vam zatial pomozu len psychicky /niektorym/ v tom , ze aky som tvrdas, neviem ci je to k niecomu dobre....
kurt78
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kurt78 » stř 23. bře, 2005 10:21

zas double mazem :(
Naposledy upravil kurt78 dne stř 23. bře, 2005 10:22, celkově upraveno 1
kurt78
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » stř 23. bře, 2005 10:21

Aj tak je to odvaha, my sme to trenovali s cvicnym nozom, ktory bol zafarbeny(aby sa poznali aj jemnejsie rezy)
Ale ani s replikou sa neda ist naplno, ved ako chces naplno trenovat utoky na tepny, krk, hlavu slachy a pod?
Podla mna je to velmi nebezpecne - teda tak ako to popisujes.
Tomuto by sa mali venovat az pokrocili "majstri noza".
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Hodnotenie DAN

Příspěvekod Anonymní » stř 23. bře, 2005 10:26

Moj osobny nazor na hodnotenie stupnov dan je negativny. Je to totalna hlupost. Najviac zo vsetkeho neznasam ked sa niekto chvasta svojim peknym opaskom (resp. danom). Je to uplne ubohe. Neviem ci ste asi 3 mesiace dozadu pozerali pri vybere SUPERSTAR na Slovensku spevaka alias STING. Tento ,,vymetenec,, chodil vraj na judo a ma z neho zeleny pas. Vrchol vsetkeho bol ked pred porotou prehlasil ze pozor na neho lebo ma ,,zeleny pas,,. To ma naozaj pobavilo. Skoda ze nie som jeho trener. Urcite by o ten pas prisiel.!!!

Co sa tyka skusok dan. Ja si osobne myslim , ze AIKIDO dojo by mal viest len ozajstny majster (6 - 9 dan). A nie niekto kto je v podstate v ,,plienkach,,. :roll:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kusa » stř 23. bře, 2005 10:35

kurt78 píše:na margo realaikidoka: chlape ak pracujes v nejakej zasahovke si presiel aj vstupnymi psychotestami??
/nic v zlom len sa pytam/
ze sparing netreba to je hlupost pre obycajnych civilov v strete sa prave vyuziju skusenosti zo sparingov, pre pracu zasahoveho komanda pri prepade kde kazdy ma nabity a odisteny samopal v ruke a v postupe vytvara lokalnu prevahu vzdy dvaja na jedneho a mlati prekvapenych ludi pazbami to jasne, ze netreba, ale to pre obycajnych civilov neplati.
a to ze sa rezete pri nacvikoch ma akurat za nasledok to, ze ten chlap teraz nebude moct cca 1.mesiac cvicit... ak sa casom nestane cosi vaznejsie,
myslim , ze skor nemate niekoho kto by vas ucil to co potrebujete a tak si robite sami huste treningy ktore vam maju pomoct, ale to vam zatial pomozu len psychicky /niektorym/ v tom , ze aky som tvrdas, neviem ci je to k niecomu dobre....

Hm, chlape, :roll: v tomto pripade asi nie je nad vlastnu skusenost. 8) Skus nabehnut na niekoho, kto ma dreveny, resp. gumeny noz a potom na niekoho so skutocne ostrym kusom zeleza a nieco zistis... :twisted: ...a najlepsie na niekoho, s kym si sa pred tym este nestretol
kusa
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod kurt78 » stř 23. bře, 2005 11:13

[quote="kusaHm, chlape, :roll: v tomto pripade asi nie je nad vlastnu skusenost. 8) Skus nabehnut na niekoho, kto ma dreveny, resp. gumeny noz a potom na niekoho so skutocne ostrym kusom zeleza a nieco zistis... :twisted: ...a najlepsie na niekoho, s kym si sa pred tym este nestretol[/quote]

jasne s tym plne suhlasim, ja bral do uvahy len izolovanu cast problemu ,/malo by to byt asi len vynimocne u technickejsie zdatnych/ verim tomu ze keby si doniesol ozajstny noz na trening nejakeho budo kde sa bezne uci obrana proti nozu z drevenym, tak by sa tam asi vsetcia z toho dototo keby si im navrhol ist s ostrim, ale aj tak...
skor sa mi paci pristup up/farbit noz a up sudnost cvicencou, lebo anti-noz sa predpokladam neuci zaciatocnikov preto vyspelejsi uz vie kedy by bol zraneny a kedy nie a vie si to nasimulovat v mysli, ze je to real zbran / a apropo bodnutie aj drevenym nozom neni nic prijemne /auuu :twisted: / :wink:
kurt78
mistr diskutér
mistr diskutér

TO KURT78

Příspěvekod Anonymní » stř 23. bře, 2005 11:34

Tak este raz. Na margo Psycho testom som bohuzial presiel. Vies pri takejto praci musis byt ,,cvok,, a dokonca vacsi ako je tvoj nepriatel inac neuspejes. Takze svojim sposobom som aj ja ,,cvok,, ale inac to nejde. Mozno mi nerozumies,ale ak sa dostanes do takej situacie,kde ti ide o zivot tak ... Vsakze. To treba len zazit. Na toto neexistuje diskuzia. Aj ked sa ti to vsetko zda byt tak trochu uletene (myslim s tym treningom) , jednoducho to tak musi byt.Neviem ci si niekedy pri treningu drzal v ruke ozajstny noz, ked tvrdis ze drevenny ho nahradi. Hmm tak na to rychle zabudni. Nema to nic spolocneho. Vies Pri takomto trningu nejde o omielanie len nejakej techniky ( v klude) ide hlavne o tu (nebezpecnu) stresovu situaciu a ver mi ta je uplne odlisna od tej - kludnej.

Na ten sparring som netvrdil, ze nie je uzitocny. Naopak v civile je najlepsi pre ziskanie skusenosti. POvedal som ze sparring nevyuzijem pri zasahu.! Sparring v ,,civile cloveka nauci poriadku,,. Takze toto nebudem rozoberat.

Bye
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: TO KURT78

Příspěvekod kurt78 » stř 23. bře, 2005 12:31

RealAIKIDOKA píše:,,,,,,,,,Tak , ked tvrdis ze drevenny ho nahradi. Hmm tak na to rychle zabudni. Nema to nic spolocneho. Vies Pri takomto trningu nejde o omielanie len nejakej techniky ( v klude) ide hlavne o tu (nebezpecnu) stresovu situaciu a ver mi ta je uplne odlisna od tej - kludnej.
Bye

to ja nepovedal /nemyslel tak/ , treba pozorne citat, /a pak aj reagovat na ine postrehy/

budem sa aj ja opakovat/sumarizovat/: najskor bez, pak dreveny a pak skusit aj s ostrym obalenym cepel do priesvitnej lepiacej pasky /a pak kto chce tak aj ostry/ ale kedze hovoris o stresovej situacii ked to robis vzdy naostro tak sa tam zachvilu sami cela jednotka zneskodnite bo clovek s nozom ta doreze ako sa u vas uz stalo, a aj ty ked sa branis proti nozu tak sa bojis a ides nekompromisne tvrdo a naadrelinovany a pak sa moze lahko stat , ze zranis kolegu s nozom,
nehovorim ze to tak netreba vyskusat.... ,ale robit z toho rutinu...neviem,neviem , zachvilu vas tam vela akcieschopnych neostane..

vela zdaru a malo reznobodnych zraneni, zela kurt.

ps.
mozna sa sem hodi este vtip:
Aký je rozdiel medzi doktorom a pacientom na psychiatrii?
Doktor má kľúče.
kurt78
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 23. bře, 2005 13:15

To Kurt78.
Vidim ze humor mas. Ozaj a vies aky je rozdiel medzi tym co trenuje bojove umenie a tym co o nom len hovori. Ten co trenuje bojove umenie moze raz v suboji aj vyhrat.!!
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 23. bře, 2005 13:24

zdar

O COM TO TU K..VA MELETE ?????????

Aky trening ozajstnym nozom????
Ak ma niekto v ruke noz (bez ohladu na to ci nieco vie alebo nie) je asi
3% pravdepodobnost uspechu ze sa ubranim !
Sudim to podla seba, ja s nozom iba krajam cibulu... ale neverim ze ak by som mal na niekoho zautocit s nozom ze sa ubrani (samozrejm bez zbrane), neubrani sa....
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 23. bře, 2005 13:45

Může mi někdo z vás "mocných" vysvětlit, jak se realizují souboje v kungfu? Jestli nějaké jsou?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 23. bře, 2005 14:01

Souhlasim s Bolo. Pokud si na treninky neberete vrahy z kriminalu nebo tak nejak nedate jim nuz tak to nemuze byt realita.Lze se tomu jen trochu(!) priblizit.Protoze ani kamarad na treninku te nechce zabit.Jen by mne zajimalo jaka je umrtnost :lol:
Vyvolalo to ve mne vzpominku na Jima Carryho jak hral karataka s napisem na kimonu FORMER WORLD CHAMPION 1978 jak sem nekdo dal to video :wink:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...