Moderátor: Picard
neprihlasenyTOMAN píše:Souhlasim s Bolo. Pokud si na treninky neberete vrahy z kriminalu nebo tak nejak nedate jim nuz tak to nemuze byt realita.Lze se tomu jen trochu(!) priblizit.Protoze ani kamarad na treninku te nechce zabit.Jen by mne zajimalo jaka je umrtnost![]()
Vyvolalo to ve mne vzpominku na Jima Carryho jak hral karataka s napisem na kimonu FORMER WORLD CHAMPION 1978 jak sem nekdo dal to video
224477 píše:4 REALAIKIDOKA:
z istej casti co si pisal: Beriem!
Ale na druhej strane k tym "nozovym" treningom:
je jasne ako blesk, ze psychika je dolezitym faktorom pocas boja/zasahu, a ze to co na treningu ovladam na 1ku nemusim v reale vediet zopakovat a pustim hrozou do gati, skameniem, zoslabnem a cakam na svoj osud.
Samozrejme je rozdiel ist proti gumenemu nozu a proti realnemu nozu, ale na treningoch (moj nazor) ti maketa sice ubera na realnosti (nech je akakolvek) ale ti zase dovoluje ist techniky relativne realne, co do intenzity a rychlosti, pripadne ak sa nezadari mas len modrinu/skrabanec, co by pri "ostrom" treningu mohla byt mrtvola, alebo kaluz krvi... v boji nozom je dolezite(moj nazor) ist rychlo a naplno (pri treningu), dostat techniky na uroven podprahovych reakcii, co sa da s pouzitim realneho noza len za cenu velkych obeti (aj najlepsi plavci sa sem tam vody z bazena napiju, v horsom pripade utopia..).
Psychika je subjektivna vec, kt. zavisi aj od individuality tej ktorej osobnosti, a ak niekto raz na ostri noz nema, tak aj ked bude neviem ako dobry, tak sa pri pohlade na noz po?ere.. Ja hovorim, ze kto sa vyslovene boji noza, nech si kupi glocka a riesi to tak. ak sa bojim noza, nech nerobim boj nozom (podla mna). ina vec je mat pred realnym nozom respekt, zdravi respekt, ako ked chytas ostru zbran do ruk. nie tie panicke oci vo velkosti 10 korunacok a trasuce sa ruky a sucho v ustach, to je strach, ale RESPEKT, ze vec ktoru mam v ruke nie je hracka.
Ak vsak (opat moj nazor) dokazes techniky robit podprahovo, tak si myslim, ze potom je jedno ci je to dreveny, gumeny, ostry noz, alebo len naberacka, ak to takym sposobom na teba niekto vytiahne, tak automaticky tu ruku odblokujes ako mas. Viem si len tazko predstavit realny trening s ostrym nozom za pouzitia realnej rychlosti, nikto predsa v reale neboda rychlostou meter za tri sekundy..
inac skoda, lebo by som (uprimne) chcel taky vas trening vidiet na vlastne oci, ako to funguje..
drzim palce a nakopte tych albancov ;o)
224477 píše:4 REALAIKIDOKA:
z istej casti co si pisal: Beriem!
Ale na druhej strane k tym "nozovym" treningom:
je jasne ako blesk, ze psychika je dolezitym faktorom pocas boja/zasahu, a ze to co na treningu ovladam na 1ku nemusim v reale vediet zopakovat a pustim hrozou do gati, skameniem, zoslabnem a cakam na svoj osud.
Samozrejme je rozdiel ist proti gumenemu nozu a proti realnemu nozu, ale na treningoch (moj nazor) ti maketa sice ubera na realnosti (nech je akakolvek) ale ti zase dovoluje ist techniky relativne realne, co do intenzity a rychlosti, pripadne ak sa nezadari mas len modrinu/skrabanec, co by pri "ostrom" treningu mohla byt mrtvola, alebo kaluz krvi... v boji nozom je dolezite(moj nazor) ist rychlo a naplno (pri treningu), dostat techniky na uroven podprahovych reakcii, co sa da s pouzitim realneho noza len za cenu velkych obeti (aj najlepsi plavci sa sem tam vody z bazena napiju, v horsom pripade utopia..).
Psychika je subjektivna vec, kt. zavisi aj od individuality tej ktorej osobnosti, a ak niekto raz na ostri noz nema, tak aj ked bude neviem ako dobry, tak sa pri pohlade na noz po?ere.. Ja hovorim, ze kto sa vyslovene boji noza, nech si kupi glocka a riesi to tak. ak sa bojim noza, nech nerobim boj nozom (podla mna). ina vec je mat pred realnym nozom respekt, zdravi respekt, ako ked chytas ostru zbran do ruk. nie tie panicke oci vo velkosti 10 korunacok a trasuce sa ruky a sucho v ustach, to je strach, ale RESPEKT, ze vec ktoru mam v ruke nie je hracka.
Ak vsak (opat moj nazor) dokazes techniky robit podprahovo, tak si myslim, ze potom je jedno ci je to dreveny, gumeny, ostry noz, alebo len naberacka, ak to takym sposobom na teba niekto vytiahne, tak automaticky tu ruku odblokujes ako mas. Viem si len tazko predstavit realny trening s ostrym nozom za pouzitia realnej rychlosti, nikto predsa v reale neboda rychlostou meter za tri sekundy..
inac skoda, lebo by som (uprimne) chcel taky vas trening vidiet na vlastne oci, ako to funguje..
drzim palce a nakopte tych albancov ;o)
Bolo píše:Ak by taka situacia nastala ....
urcite by som sa obzeral po niecom dlhsom ako je noz... URCITE by som nesiel proti nozu bez zbrane, URCITE nikdy !!! ktokolvek kyto sa venuje boju s nozom mi da zapravdu...
PS: ak by som nic nenasiel tak by som URCITE inteligentne utiekol, ak sa da,a ak sa neda... prehral (a taka prehra moze jedneho aj zabit)...
s pozdravom
urcite by som sa obzeral po niecom dlhsom ako je noz... URCITE by som nesiel proti nozu bez zbrane, URCITE nikdy !!! ktokolvek kyto sa venuje boju s nozom mi da zapravdu...
PS: ak by som nic nenasiel tak by som URCITE inteligentne utiekol, ak sa da,a ak sa neda... prehral (a taka prehra moze jedneho aj zabit)...
s pozdravom
Bolo píše:zdar
O COM TO TU K..VA MELETE ?????????
Aky trening ozajstnym nozom????
Ak ma niekto v ruke noz (bez ohladu na to ci nieco vie alebo nie) je asi
3% pravdepodobnost uspechu ze sa ubranim !
Sudim to podla seba, ja s nozom iba krajam cibulu... ale neverim ze ak by som mal na niekoho zautocit s nozom ze sa ubrani (samozrejm bez zbrane), neubrani sa....
josefmlady píše:reál aikido? to mi zní strašně směšně, protože pak už to nebude aikido. Síla aikida je v jeho harmonii, v souznění dvou lidí, útočníka a obránce. V reálnem boji je to nemožné. Aikido je prostě mírumilovné bojevé umění a jeho doménou není reálnost. takže to co píšeš je to srandovní. jestli chceš dělat něco reálného tak jednička je brazil jitsu, pak thajský box, judo a další. s těmi reálnými útoky máš pravdu, ale těžko si dokážu představit třeba kote gaeshi v praxi proti thajskému boxerovi, který cvičí poctivě tři roky třikrát, čtyřikrát v týdnu. to pak můžeš dělat aikido 20 let a kote gaeshi mu nenasadíš. skus si to někdy tréninkově vyzkoušet. ale né s někým známým, kdo ti půjde na ruku. s cizím boxerem. to jsem zvědav. pak napiš.
Panejo, tak jsem zajel až dolů a čtu, že jsi příslušníkem nějaké jednotky. a proč o tom píšeš? to mi nezní jako že bys byl profík. ten si takové informace nechává pro sebe. něco navrhuji. pošli vaší psycholožce tvé výplody na tomto serveru a jsem zvědav, jestli tě tam nechají.
marvin píše:to kusaNa ulici ma skutocne zachranili len podprahove vzorce natahane z karate, predna zadna mawasi, alebo predna zadna mae, resp. hocico ine a potom na blizko zalezitosti z juda.
suhlas, ale teraz si odporujes sam sebe pretoze tu na fore si sa nechal pocut ze trening sparingu ala thaisky box je na ulicu na prd ... zrazu priznavas, ze aj tvoje povedzme 5-10 percentne schopnosti v porovnani s chalanmi co sa tomu stale tvrdo venuju ti zachranili rit. Tak vidisaspon nieco ...
Jo a k tomu nozu - najrozumnejsie to asi vystihol "bolo" - proti nozu sa da ist bez strelnej zbrane iba ak mas v ruke cca 1.5m dlhu palicu, inak no comment - treba vediet dobre behat to je najlepsie bojove umenie na ulicu.
s pozdravom
No jo ale de vo to, esi má cenu kvuli takovýmu zoufalýmu pokusu utrácet mládí tréninkem vobrany rokou proti noži. Nebo dokonce trénovat s vostrym nožem. Vypadá to dost zbytečně. Ale snad přece jen proti někomu kdo drží nůž poprvé by člověk šanci moh mít...kusa píše: ale ked ti ine neostava a utiect sa uz neda nechas sa zabit bez boja?
jox píše:No jo ale de vo to, esi má cenu kvuli takovýmu zoufalýmu pokusu utrácet mládí tréninkem vobrany rokou proti noži. Nebo dokonce trénovat s vostrym nožem. Vypadá to dost zbytečně. Ale snad přece jen proti někomu kdo drží nůž poprvé by člověk šanci moh mít...kusa píše: ale ked ti ine neostava a utiect sa uz neda nechas sa zabit bez boja?
___
Jox
RealA píše:Ma cenu utracat peniaze za nefunkcne treningy? Mozno sa raz dostanes do situacie, samozrejme ze ti ju neprajem, ale co ak raz? Co ak potom zistis ze si chodil zbytocne na nejake BU ktore ti nepomohlo?
marvin píše:to tvoje "co ak raz" ta dostane ... mozes na sebe makat o dusu roky sa srat s technikami makat na kondicke, lebo co ak raz - budes cely dorezany od nozov z treningu, lebo co ak raz ... a nakoniec ked to budes najmenej potrebovat a chciet aj tak niekde vychytas ak to budes vyhladavat ... skor to vyzera, ze tvoja praca ta dostava do dusevneho stavu, ktory ti vobec nezavidim ... vies rozpraval som sa s kamaratom presne o syndrome "co ak raz" a povedal mi, ze no vies napr. moj otec ma 60 rokov, spraval sa cely zivot max. slusne a neagresivne a este nemal nikdy ziaden problem - nie je to jednoduchsie riesenie ako byt za kazdu cenu otrok "co ked razu" a zadrbat cely zivot treningom nejakych bojovych situacii, ktore ked nastanu da sa z toho vyliezt aj inak ako konfrontacne ? Popravde asi existuje na svete menej ludi co tento problem ma ako tych co ho chcu mat lebo sa na neho pripravuju lebo co ked raz ... co ked raz ta moze dostat do stavu ze ked ziaden problem nebude, sam si ho vyvolas lebo ved naco si xxx rokov studoval ako a co ked "co ked raz" stale nechodi ...
Prepac, ale tvoja logika a vnimanie tejto problematiky mi pripomina ako som to videl ked som mal o 15 rokov menejdufam, ze nie ste vsetci v tej zasahovej jednotke takyto dusevne nezreli ;(
Jo a este raz a naposledy ty si ku kurillovi do klubu nechodil ... mal si to urobit a mozno by si pochopil
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 1 návštěvník