AIKIDO v PRAXI!!!

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Aikidó

Příspěvekod Anonymní » pon 11. dub, 2005 11:35

Díky aikidó jsem se dokázal ubránit proti čtyřem starším klukům. Aikidó dělám půl roku a mám 6. kyu a z jiujitsu mám 1. dan. Myslím si že aikidó je nepřekonatelné bojové umění tak jak se píše v knihách.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 11. dub, 2005 11:37

To kurt78

Netreba spochybnovat jeho schopnosti. Je to clovek uznavany. Ma nieco za sebou. Takze tvoj vyraz AKIDOKARATE znie trosku posmesne. Treba si uvedomit ze jeho posobenie ma nejaku tu postupnost. Kazdy majster ma nieco ine za sebou a netreba to vsetko spajat dokopy. Ved kolko dobrych mastrov muselo absolvovat mnozstvo roznych skol BU. Ked ma niekto trenoval KARATE, Kendo, AIKijutsu, tak ho predsa nenazvem ze ovlada KARAKENDOJUTSU. Je to naposmech ked takto uvazujes. :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

kurt 78

Příspěvekod Anonymní » pon 11. dub, 2005 12:04

Uznavaný - ber to tak, ak sú niaké otázky co sa týka techniky tak sa nanho obratia.
Alebo - s nozom málokto robi tolko jak on. Je v tom skuseny , treba sa ho spýtat ako to vidi on. Robi to aspon 30rokov
Co sa týka elitnej akedemie v Turecku, tam vsetci sú zhruba 1-4 dan v rôznych bojovych umeniach ...
Ak das dobru otázku bude velmi rad.

Ked sa pytas dostanes aj niaku odpoved. Cim viac otazok budes mat zodpovedané budes tym mudrejsi.

A potom nám povies a budeme aj mi mudrejsi.
(Co sa tyka kopov, ak sa náhodou opytas, budes musiet vediet aj kopať
mawashi, mae geri , yoko geri.) Na konci trénigov vacsinou je aj priestor pre otázky.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kurt78 » pon 11. dub, 2005 12:34

to tiger:
ja nespochybnujem jeho ako fightera, len sa pytam, ze co to vlastne uci ked sa spomina s jeho osobou karate,aikikai,aikido....
+ ma trosku rozculila, formulacia: ze je najuznavanejsi na noz.. ako k tomu pridu majstri tanto, sitra achra, comitatus kali, frolo system a podobne systemy boja nozom....
kurt78
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 11. dub, 2005 12:39

Právom :))

V aikide sa venuje málo ludi k nozom a jeho pouzitiu.
Tam je uznávaným odborníkom.

Treba sa pýtať a kritizovať, inak sa nikam nedostaneme.
Dobrá otázka dobrá odpoveď.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod chorche » pon 11. dub, 2005 13:29

no nevim jestli by o sobe n.v. tvrdil, ze je nejuznavanejsi na nuz (ja myslim, ze ne...), ale rozdil mezi karatem a aikidem je mu asi dost znamy. A kvality ma. A taky me napada, ze at je aikido jakekoliv (ne/ucinne) na typka jeho kalibru by asi musel zautocit jen blazen. no a o tom to asi bude :lol:
chorche
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Anonymní » pon 11. dub, 2005 13:48

Ked to nevyskusas nedozvies, netreba sa bat, ozajstny majstri Ta nezabiju :D Ja som mal moznost skusat 6. a 7. danov, je to dobré ponaucenie.

Ak chces ich zozadu napadadnut, bud tvrdý a rázny, lebo keď preziju utok tak to je "problem" :D :D (Nie, na nikoho som nezautocil zo zadu, len z celej sily a rýchlosti čo sa dalo, vtedy to pochopis ze sa k tomu ani nedostanes aby si mohol zautocit)

Inac o sebe nic netrvdi, to som cital vo Franc. Budocasopisoch. Mozes tam nájst vsetko. V tom istom cisle bol aj napr. Bob Sapp z K1 alebo ako sa vola.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

TO NONAME

Příspěvekod Anonymní » pon 11. dub, 2005 13:59

A skusal si so 6 a 7 danom aj lubovolny utok na horne a dolne pasmo (ale nie dohodnuty utok)? Nemyslim tym raz udriet Yodan tsuki, alebu Chudan tsuki jednou rukou? Ak nie tak skus zautocit ako boxer (zo statiky) a po udere hned odskoc dozadu aby ta nechytil, co potom spravi majster? Jednoducho bleskova pravacka, lavacka rychly navrat ruky do povodnej polohy a hned odstup. Nie vbehnut mu do pasma a drzat ruku vo vzduchu. Toto dokaze maloktory majster zneskodnit.Ak mas ine skusenosti popis.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 11. dub, 2005 14:20

Neide to, Jednoducho más pocit ze ho trafis, trafis (vlastne zda sa ti ze mozes dokoncit útok) a naraz zistis ze si na zemi .... Zelam si to kazdemu zazit. JA som sa zapichol aj hlavou do tatami párkrát, pocul som "prasknut" vlastné kosti. Stalo sa ze si si aj nechali chytit (ja mám za sebou cca 1000 tréningov ) ale nedospejes k tomu ze by napriklad mohol udierat druhou rukou alebo kopnut. (dajme tomu ze som nechopny)
Druha vec je to, ze si zneuzivas doveru a napadnes ho inac ked vysvetluje techniku. Videl som aj taký prípad presvedcil ma.
Videl som randori so styrmi (ktory ho chceli dostat) tak je to prinajmensom "rizikové".
Mne robili ukeho a tam som utocil co sa dalo na jodansky, videl som kopat 4.dan karate na mavasi, mali sme celý taky tréning. Hmmm
Malokto by prezil (ako uke). Ale je to poucne....
A nie trénované ukazky.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » pon 11. dub, 2005 16:31

:D :roll:
Naposledy upravil marvin dne pát 15. pro, 2006 20:32, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 12. dub, 2005 5:47

Ako som písal nedostanes k tomu aby si mohol zmenit útok. Jednoducho ti dá "ciel" na co mozes utocit. Zda sa ti ze "no teraz je moznost" a ides kopat alebo udriet. V problém je v tom ze aj on ide oproti a nemás moznosť zmeny. Ziadny blok nerobi proste ide do Teba.
Vyssi "level" jednoznacen ta oklame svojim pohybom. A oni ti idu po oci a po krk, prepichne Ti hrtan, dostanes ranu do spanky a más to. Ak nie si dostatocene trénovany neodneses to.
No dajme tomu ze aj ja som neschopny, ale som videl pochodit omnoho skusenejsich.
Nacasovanie u takych jedincov ktory robia BU 25-30 rokov je také o com sa nám ani nesníva....
Jeden7. dan sa mi dokonca smial ked som sa ho snazil prekvapit. Okamzite vyrazil do mna, neboli dohodnuté utoky.Potom úchop a rana, a také prípady dopadly rovnakým effektom....
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 12. dub, 2005 9:13

noname píše:Ako som písal nedostanes k tomu aby si mohol zmenit útok. Jednoducho ti dá "ciel" na co mozes utocit. Zda sa ti ze "no teraz je moznost" a ides kopat alebo udriet. V problém je v tom ze aj on ide oproti a nemás moznosť zmeny. Ziadny blok nerobi proste ide do Teba.
Vyssi "level" jednoznacen ta oklame svojim pohybom. A oni ti idu po oci a po krk, prepichne Ti hrtan, dostanes ranu do spanky a más to. Ak nie si dostatocene trénovany neodneses to.
No dajme tomu ze aj ja som neschopny, ale som videl pochodit omnoho skusenejsich.
Nacasovanie u takych jedincov ktory robia BU 25-30 rokov je také o com sa nám ani nesníva....
Jeden7. dan sa mi dokonca smial ked som sa ho snazil prekvapit. Okamzite vyrazil do mna, neboli dohodnuté utoky.Potom úchop a rana, a také prípady dopadly rovnakým effektom....

Si si isty ze stiha taku rychlost bez bloku?? Ano viem ze ked pojdem na Yodan tsuki tak ma dostane. Ale co ked budem striedat pasma utoku.? Ved zvladnutie resp. odrazenie utoku na rozne pasma je to najtazsie co v BU existuje. Takze musel by som vidiet o akom utoku konkretne hovoris. Viem bezny rychly utok laika nie je problem zneskodnit. Ale problem je zneskodnit utok niekoho kto ma naozaj rychle ruky . V podstate ide o to ze pokial do utocnika nevstupi nejakym ,,kvalitnym,, uderom na rebra,nos, kolenom na brucho, tak urcite nedojde k vychyleniu a nasledne prevedenej techniky. Pretoze nebude cas na priamy uchop. Ja ako utocnik budem stabilny (ako keby som bol na zemi prilepeny)a ruku bleskovo vratim do povodnej polohy. To znamena ze priamy uchop je nemozny. A ako uz viem z Europs. AIkida tak zakladom je neublizovat superovi len ho hadzat, resp zablokovat tak aby mu nebolo ublizene.Mozno sa mylim.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 12. dub, 2005 9:50

Ja som to uz skusal aj takto ze nechám si jednu ruku zlomit a druohu dostane poriadnu ranu.Neide ani to. A neslo mi o to ze ho chytím. fasujes priame nicujuce vstupy do krku do tvare atd. Oni okamzite preberaju iniciativu a utocia ak vydia ze si chystás kombináciu.
Vsetko je len o vstupoch ktoré sa daju naucit len tazkou robotou
Oni nechytaju ruku ale ty ich chytás aby si nedostal úder. Vola sa to vstup oyogi , ze oni vlastným pohybom vynutia techniku. Len pár ludi to zvladne, ale ak to zvladnes potom neexistuje vahovy alebo vyskovy rozdiel co by robil problém.
Co sa tyka "tých blbych uchopov" sluzia na to aby si naucil smer kde a v ktorom bode a akym smerom musís nadvedzovat na priami utok. A to trvá, a ked nedokázes to pomaly tak v rychlosti urice nie.
Dostal som uz aj empi uchi do hlavy ked som sa snazil zo zadu a nechytil ruku - chcel som ho "trosku" uskrtit.Letel som dva metre zhruba ....
Ale chce to majstra s praxou
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 15. lis, 2005 13:54

uzmuto z nyxu:-)

pro anglicky nevladnouci:

nezapomen na nase motto: "vyuzij jeho vahu proti nemu"

Obrázek
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » úte 15. lis, 2005 14:38

:lol: Výborný
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diviak » úte 15. lis, 2005 21:01

Tiez som mal moznost cvicit s par ozaj dobrymi aikidistami.
To tvoje stiahnutie a pod. je blbost. Na takychto majstrov nemas sancu.
To jednoducho nestihas... Zazil som na vlastnej kozi. Ziadny takyto box nepomoze.... Je mi luto. A to volanie na trenigy: 1. rukavice .. tie na ulici nepouzijes vyrazne to ovplyvni techniku 2. vo vsetkych technikach aikida je schovane nepreberne mnozstvo uderov, aj ked to ma byt pacifisticke bojove umeni. Mozes od nich velmi lahko dostat, ani nevies ako.
3. a ked zavolas akehokolvek aikidistu, co chodi na toto forum a hada sa s tebou, zmlatis ho, pretoze aikido nemoze vediet do takej miery, aby sa mu nic nestalo. Machri sa k takymto foram nevyjadruju (vyjma ukropcanyho, ktory je zrejme poloboh. Nic v zlom. 8) )
4. box sa naucis lahko, aikido nie.
atd.
diviak
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Toman » stř 16. lis, 2005 7:28

diviak píše: 1. rukavice .. tie na ulici nepouzijes vyrazne to ovplyvni techniku

Nemyslim ze tyto ovlivnuji techniku tolik a rozhodne se za ne neschovas :) Sou fakt dobry

Obrázek
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Raptor » stř 16. lis, 2005 7:41

No vida, šikovný rukavice - nevíte někdo o obchodu, kde by se takový nebo podobný rukavice daly pořídit i na moje malý XXL tlapky?

Bohužel mají v obchodech většinou dětskou velikost L, občas se někde překonají s XLkama, ale normální velikost jsem zatím nepotkal :roll:
Martin
香港楊家太極拳 / Heung Gong Yeung Gar Tai Gik Kuen
admin
http://www.taijiquan.cz
http://www.yangtaiji.com
Raptor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » stř 16. lis, 2005 7:44

Raptor: Tady sme "mimotema" tu se resi aikido takze mrkni do SZ schranky
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diviak » stř 16. lis, 2005 20:12

Netusim, kde sa naucis box lahko, nerobim ho. Ale viem, ze aikido sa nikde nenacuis lahsie. Len hovorim, ze box sa naucis lahsie ako aikido...

Daj na nejake forum nejake svoje foto... :wink:
diviak
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...