Viděli jste to??

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Viděli jste to??

Příspěvekod Sai » úte 19. dub, 2005 8:56

Včera jsem se díval (úplnou náhodou), na svět rekordů..nebo myslím že se to nějak tak jmenuje- začínalo to v půs sedmé.
Byl tam chlápek, žádný asiat, ale obyčejný amík co se 40 let zabývá vnitřní energií..měl tam svoje studenty a na nich kulturisti, tůzné korby a tekwondist zkoušeli různé kopy do citlivých míst atd.
Ten chlápek všechno přežil, bez modřiny...chtěl bych vědět, jestli to někdo z vás viděl a co si o tom myslíte....ty videa vypadali docela opravdově...myslím že to budou ještě opakovat....
Zdar a sílu...
®ij jako by každá minuta byla tou poslední...
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » úte 19. dub, 2005 10:50

Zdar,taky jsem to viděl a néjenom v televizi,vzpomeň třeba na vystoupení šaolinů nebo přerážecí techniky karate /tkd a mám s tím i hodně osobní zkušenosti..Moc se mi ten pořad líbil:)síla lidského těla a myšlenky je úžasná.Ale trochu se mi nelíbilo že lhali divákovi že je to sebeobranná záležitost.Ustojíš cokoli, musíš ale přesně vědět kam rána pujde a připravit se na ní předem, což v boji je nesmysl,tam jde právě o ty rány co projdou a co nečekáš.A kdybys to třeba i stíhal,pak tím lépe stihneš uhnout nebo vykrýt.
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 19. dub, 2005 11:23

neviem ci je to to iste, ale davali to na spektre ... akoze volalo sa to tusim 10 naj. b.u. celkovo dost trapne a konkretne tam presne ukazovali tohoto chlapika s jeho studentami a dovolim si poznamenat, ze okrem toho ze to bolo mimoriadne trapne tak to bol zjavny podvod. Netusim ak to bolo to iste kde si prisiel na to ze to ustal bez modrin - nic take tam neukazovali z coho by sa to dalo zistit ci ich ma alebo nema a celkovo bolo vidno ako ty jeho ziaci nejdu naplno ale to brzdia ... jo a nejakych "kulturistov" si tam moc nepamatam ak teda nemyslis zopar tych tucnych americanov s maslovymi rukami ;(
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » úte 19. dub, 2005 16:36

Pro ty, kterym to uniklo,v sobotu to jeste reprizujou,ale nevim presne v kolik.
Urcite to bylo zajimave...za zkouknuti to stoji.
Ti kulturisti me prisli dost legracni...to co predvadeli..pfff...i kdejakej sedlak umi dat razantnejsi uder,tady bylo jasne videt,k cemu jsou dobre takove svaly,ze;)
Ten jeden sek zezazdu na krk byl hoodne nepresny,sel pres lopatky jakoby a jeste nebyl razantni...to same ten "sek" na krk te zenske...to bylo spis zatlaceni,proto tak popadla dozadu...a ty kopy ro rozkroku..mi prislo ze jsou nejak brzdeni na konci...nevim no...
Ale neco bylo i "obdivuhodne"..ty udery na krk...hmm....No co na to rikate,odbornici?;)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod chonglee » úte 19. dub, 2005 19:47

mrknu na to skuste to nekdo nahrát a podívat se na to víckrát a nejlíp zpomaleně.např ve videickách je klípek kde se šaolini midlí klackem mezi nohy,když se mrknete víckrát zjitíte,že neuhodí přesně tam kam míří a tou částí hole kterou naznačuje...
chonglee
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Sai » stř 20. dub, 2005 8:50

Jo..to je jasné že v boji je to nepoužitelné..ten chlápek se musel nějakou dobu soustředit a měřili mu dokonce i srdeční tep. v době těsně před úderem mu stoupl o 20 a hned po úderu se zase vrátil do normálu...
Ale za zhlédnutí to určitě stojí.. :wink:
®ij jako by každá minuta byla tou poslední...
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na japonská bojová umění a sporty...