to dynamo:
1.mas pravdu v tom,ze okolite staty su v tomto obore na tom lepsie,polsko maka uz na tom nejakych 5 rokov...
2.pravda je aj to ,ze na SVK je vela sikovnych ludi,len potrebuju dostat prilezitost...
3.nic ti nezazlievam,je fajn ,ze sa to hybe dopredu,len treba zvazit vsetky premenne ,kt.do toho vstupuju,aby ludia neboli rozcarovani a sklamani,taka zaujimava vec ako je grapling,by nemusela dostat na SVK hned na zaciatku KO....hoci nie si prvy,kto tuto problematiku rozbehol a podla mojich skusenosti urcite clovek ,kt.zije na SVk patri medzi europsku spicku a to som este dost skromny,ked ho takto hodnotim

,pricom mu velmi fandim........
4.moje kvality nie su take,aby som oficialne seminaroval,k tomu mam este daleko,takze v sucasnosti na pracujem na svojom zlepseni,ale moje info v blizkej buducnosti budu pravdepodobne urcene len velmi uzkemu okruhu ludi...
5.znamosti v tejto oblasti si musis vybudovat sam,to je jasne,ale upozornujem ,ze ak si niekto mysli,ze po 3 mesiacoch cvicenia boja na zemi s tym moze ist na sutaz,je velky omyl...aby ludia neboli sklamani...mame vsetci trapenia dost,na SVK ani nehovorim
Vybrat si z moznosti je dost tazke,ludi,kt.ti budu davat info je a bude vela,su rozne smery BJJ ak ta zaujima tato stranka,ale dolezite su principy a postupnost vycviku ,ako aj metodika.
Netreba zabudat ani na financnu narocnost takejto akcie...takze to vsetko treba zvladnut...
A nezabudaj na jedno:na SVK maju siroku zakladnu najma postojovo ladene bojove sporty,tradiciu,tie si chrania svoje a ich prvy argument je,ze sa na zem nedostanu...takze aj masovost v tomto smere vidim zatial,hovorim zatial, dost biedne,ale ktovie ....mozno o par rokov to bude lepsie...
A seminare inej kvality-ak sa nestane nic zavazne a budem zdravotne ok,tak by som mal absolvovat v tomto roku tri seminare bjj s R.Harrisom(USA),M.Thorntnom(USA) a R.Medeirom(BRA).